Názory čitateľov


Názory k článku:
Odrežte už konečne pupočnú šnúru, cez ktorú neustále dotujete svoje dospelé deti

18. 11. 2016   JOJAN
Z rodičovských peňazí si šetria na dôchodok , tomu sa povie hyenizmus . Tak rodičia si odtŕhajú od huby aby decká mali dobrý dôchodok a rodičia o pár rokov budú na dôchodku a budú behať s letákmi po Kauflande aby nakúpili v zľave a ,alebo po kontajneroch ,hlavne aby pankharti sa mali v starobe dobre . HNUS !!!
18. 11. 2016   trader
Treba zakazat dochodcom pracovat a sucasne brat dochodok.Ak dochodca pracuje tak by nemal dostat dochodok.Lebo dochodci robia na svoje lenive deti.
18. 11. 2016   Kamil
Ja vám poviem prečo to tak je,lebo dnešné deti sa nemôžu postaviť na nohy z ekonomických dôvodov. Ja keď som bol mladý a oženil som sa tak som si kúpil dvojizbový družstevný byt za 25tis. tie som mal.lebo ako robotník som zarábal v roku 1975 2.800Kč v čistom.Po kúpe sme si s manželkou zobrali mladomanželskú pôžičku 30.000kč a zariadili sme celý byt ,takže sme si v spokojnosti žili pôžičku ani neviem ako sme splatili a v roku 1980 sme si dovolili kúpiť peknú novú Š-105L, takže sa nám pekne žilo každý rok sme chodili na dovolenky nie na Kanárske ostrovy, ale stačili aj naše Tatry a pekné Slovensko, sem tam Čechy.Dá sa povedať pochodili sme na našom autíčku celé Československo od západu po východ a to prosím bez jedinej poruchy na ceste.
18. 11. 2016   JOJAN
Veru tak a to bola bezúročná pôžička . Dnešná generácia tomu ani neverí , že tak bolo . Teraz zadlžení po krk , štát po uši . Úverovú slučku na krku až do dôchodku , so strachom o zamestnanie .
18. 11. 2016   Member
Počuj, fiam! To, čo píšeš, je svätá pravda a napriek tomu zavádzaš. Obdobie, ktoré popisuješ, je obdobie, keď sa v tomto štáte nevídane rozdávalo, aby národ "zabudol", že zo všadiaľ na neho čumí Rus. Socík krachol, lebo nedokázal stále rozdávať a o dostihnutí Západu sa už radšej ani nehovorilo.
18. 11. 2016   Lolo
Je to velmi jednoduche, malo kto si ale uvedomuje, ze to ma aj ine nuance.
Nakolko zarabame velky prd a dochodok mame skor na tabletoku, proti zivotu, detom mozeme pomahat a ak im pomahame, je na nich, aby neskoncili ako sme dopadli my.
A vnucence maju uplne na salame, pretoze dobre vedia dva zakladne problemy. Cim viac nam budu pomahat, tym dlhsie tu budeme snmrdiet a zaroven, tym dlhsie, nebudu moct po nas dedit, alebo robit z dedkovho domceka, techno party field.
18. 11. 2016   anonym
Ty bud rad ze este nejaky dochodok mas. My sa na dochodky skladame ale je mozne ze sa ich ani nedozijeme.
18. 11. 2016   Lolo
Som nesmierne rad, bohuzial mam dojem, ze nejak malo sa skladas. Snaz sa viac, lebo ak niesi na podpore, tak v hodine 14:33, je uz davno po obednajsej prestavke a ja mam obavy, ze tento mesiac, nepotiahnes ani na mjoj dochodok.
Mne zas nechcu dat hypoteku a ani uver, tak som na tom podstatne horsie, lebo ja nepotrebujem byt, nove auto a ine somariny, lebo mne staci maringotka, stare auto a vrak na suciastky.
18. 11. 2016   kjkl
KAZDY SA snazi pomoct ako vie. Bohuzial priznajme si dnes to maju deti daleko tazsie ako volakedy. Ako tu uz bolo spomenute byty su nehorazne predrazene kurniky ako sme ich volali stali za sociku 30 tis dnes stoja 2,5mil!!! Ale stale je to ten isty kurnik! Ako sme sa k tomu dopracovali?! Hlevne ze nam stale omielaju ako n am stupla zivotna uroven...To ano ale iba zopar skupinam ludi! Hanba tomuto narodu!
18. 11. 2016   anulo@aol.com
Ty si si kupil byt za sociku za 30K a dostal si listinu ze je tvoj..a mohol si ho predat?
18. 11. 2016   cvrcek
Bohuzial mame aj takych deeeebiiilnych rodicov,co sa idu pre svojich prizivnikov aj zodrat !!!
Hovori sa tomu DAN Z DEBIIILIIITY !!
18. 11. 2016   JOJAN
Deckám už nestačí dedičstvo ,treba zodrať rodičov aby skorej dedili .
18. 11. 2016   tazky
za sociku musiel obcan robit 44 mesiacov na splatenie bytu
za sucasnosti musi robit cely zivot na splatenie bytu
tak samozrejme, ze detom treba pomahat
18. 11. 2016   Szekeres
44 mesiacov? za sociku?? Nebud smiesny! Mozno si mal na mysli splatenie uplatku za pridelenie statneho bytu. ak niekto patril k vyvolenej ..kaste. Tak to ano..
18. 11. 2016   working class hero
za sociku polovicu byvania tvorili rodinne domy, ktore si na dedinach mohol dovolit postavit kazdy proletar a gazda...3-4 izb byty boli pre mestskych "holoritiarov"...dn es je luxus aj ten socialisticky byt..
18. 11. 2016   Szekeres
o RD som sa nezmienoval preto, lebo rodinen domy sa ako statne rodinne domy za sociku nerozdavali. Ale inka samozrejme plati aj pre RD co som napisal vyssie -> za 44 mesacnych prijmov? Nebud smiesny! To, ze obstarat si dnes standardny byt v meste je pre obyc. cloveka luxus som nespochybnoval. Ale to nie je v kontradikcii s mojim tvrdenim, ze : za 44 mesiacov..za sociku..smiesny
18. 11. 2016   Szekeres
aha! uz som pochopil tvoju ..argumentacnu manipulaciu. Ano, ak zohladnis, ze sa tie vysoko dotovane RD na dedinach stavali ciastocne svojpomocne a nezapocitas cenu svojmpomoci a prirazic si ktomu nejaku statnu nenavratnu puozicku (nenavratne puozicky=svinstvo=k orupcia), tak ti to potom mozno za tych 44 mes. platov vyjde...ale to nie je realna cena obstarania RD
18. 11. 2016   Szekeres
a este poznamka k tvojim idealizovanym RD na dedinach. Dnes su slovenske dediny plne vyludnenych rodinnych domov, v ktorych nikto nechce byvat, chatraju. Lebo vsetci sa tlacia do miest. Pouzivaju sa asto ako bankova zaruka pri puozickach a v drazbach sa predavaju pod ich realnou cenou. Efektivita takejto NENAVRATNEJ MASOVEJ statnej dotacne politiky je vysoko sporna. Nazval by som to mrhanie prostriedkami a usilim obyvatelstva
18. 11. 2016   anulo@aol.com
Ty si si splatil byt za sociku ukaz ako....za 44 mesiacov platu abol tvoj..dali ti kluce a dokument a mohol si ho predat?
18. 11. 2016   obcan
Dnes ...
Mamičkin hotel - pokiaľ vládze / mama s otcom !
a potom ?
o tom - potom
18. 11. 2016   ľuboš
dnes vidieť mladých, ktorí chcú makať, šetriť a "neužívať" si..je ZAZRAK.
naopak, väčšina si myslí, že nám všetko padlo samé, že za socíku bolo "fasa", že netreba robiť a všetko bude ako v US filme...?:((
18. 11. 2016   working class hero
neviem ci "fasa", ale vacsina sa mala lepsie ako dnes...takze mysliet si to je normalne
18. 11. 2016   anulo@aol.com
Malsa lepsie vacsina naozaj? daj priklad alebo si bol vynimka ( komanc) alebo si bol zlodej alebo si mal 10 rokov a figu vies
18. 11. 2016   ľuboš
presne, dnes´, KTO chce skutočne robiť, tak aj ZAROBI.
za sociku sme makali 5 a další 5 sa viezli...:((
1/2staršie