Názory čitateľov


Názory k článku:
Permanentné speňažovanie: Raz musí nadísť čas, kedy banky prestanú tlačiť peniaze

17. 10. 2016   Kojokok
V podstate ide o znehodnocovanie meny a samozrejme aj našich úspor!
17. 10. 2016   anonym
Úspory sa znehodnocujú iba ľudom, ktorí nechávajú peniaze napospas banke.
17. 10. 2016   anonym
odkedy banky tlačia peniaze?
17. 10. 2016   Banky netlacia peniaze
presne, tiež ma to napadlo, ale ak je na slovensku niekto sprosty a neschopny stane sa len novinarom a pise sprostosti
19. 10. 2016   Szekeres
je to iba metafora pre QE. Samozrejme, ze nejde o tlacenie bankoviek. Preco aj? M1 tvori iba zlomok celk. hodnoty obeziva,. Ostatne su iba ciselka na diskoch.
17. 10. 2016   URBAN
ked sa títo blbci v podobe FEDU a dalších odhodlajú odpísať dlhy to každý investor vyhodnotí ako bankrot a tak aj bude dalej riešiť dolár a iné západné meny , Čína a ďalší investori prestanú akceptovať dolár a iné svetové meny západu takže na konci dňa súčasná podoba menového systému založená na dolári skrachuje. Ja viem že dlhy chce západ odpísať bezbolestne no tak sa to nepodarí lebo nikto z investorov mäkký bankrot nebude akceptovať.
23. 10. 2016   Vlad Dracula
Nemyslim si, ze by sa niekto usiloval prestat akceptovat dolar. Pretoze USA vnutili svetu dolar ako hlavnu svetovu rezervnu menu, tak sa s dolarom vo svete narabalo a aj naraba. Ziaden stat sveta si nebude sam sebe likvidovat svoje pohladavky utopene v dolaroch... Len tak pre zaujimavost... Cina vlastni americke dlhopisy vo vyske 1,3 biliona USD. Japonsko o nieco menej (1,1 biliona..)
17. 10. 2016   jozef
Sučasni bankari a rozbujnene reklamy dovedu svet do velkej ekonomickej krizy.
17. 10. 2016   working class hero
krizy si mal v kapitlaizme aj so starymi bankarmi a bez reklam
17. 10. 2016   Viliam
Ano naposledy to bolo tesne pred 2 svetovou vojnou a bezprostredne po nej......Kazdemu súdnemu cloveku tento fakt odkrýva blízku budúcnosť.......
17. 10. 2016   Lolo
No a takto funguje internacionalna kleptokracia.
Kto veri tomu, co prdia bankstri, alebo klamu politici, nieje hlupak, ale mainstreamovy konzument.
17. 10. 2016   Praktik
Banky uveruju staty cez kupovanie statnych dlhopisov. Cez kvantitativne uvolnovanie zase stat nakupil svoje dlhopisy /dlhy/ od bank naspat. Stat si tym padom anuloval svoje dlhy. Krasny figel, ako zadarmo ukradnut material, ci pracu, lacnym uctovnym trikom. Ludia dostavaju bezcenne papieriky, ci este lepsie, pripocitane nul na ich uctoch. Krasne na tom trku je, ze bolo z nicoho vycarovane nieco. A za nic, co clovek dostane, moze carovat dalej. Cely tento trik funguje len vdaka viere, ze mu verime.
17. 10. 2016   xXx
Zaujímalo by mak, kam za posledných 8 rokov šlo umelo vytvorených 12 biliónov $. Je to kvantum peňazí, ľudia nedostali ani 1$, infraštruktúra sa rozpadá, teda vlády tiež nič nedostali. Šlo do akciovej bubliny? Na vyrovnanie dlhov bán - derivátové bubliny a pod? Kto tie bilióny dolárov vlastne dostal?
17. 10. 2016   anonym
Všetko to šlo do finančných trhov, do reálnej ekonomiky sa dostalo veľké hovno, ak Fed v decembri zvýši sadzby uvidíte ten rachot...game over
17. 10. 2016   anonym
Presne, natlacili haldy penazi, ale tie isli bohatym, aby este rychlejsie bohatli. K ludom sa nedostali, tak ako mozu potom nastartovat ekonomiku. Vsetko je to velky podvod. V kapitalizme by som peniaze v banke nenechaval.
1/1