Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo politici nechcú rozdávať peniaze: Základný garantovaný príjem ublíži hlavne chudobným

1. 10. 2016   anonym
základný príjem bude nevyhnutnosťou či sa to niekomu páči alebo nie automatizácia napreduje obrovským tempom čím bude armáda nezamestnaných ktorých nebude zaujímať odkiaĺ budú podporovaný ažili na určitej úrovni keď to nebudú mať jednoducho si to vezmú alebo budú obrovské nepokoje a zabráni´im dostanú to čo im bude náležat
1. 10. 2016   ja
Skor sa dockas tych nepokojov ako zakladneho prijmu
30. 9. 2016   klamú
Ekonómovia a politici kradnú, klamú a konajú s verejnými financiami ako mafia a nie štát. Dôkaz: ponúkal som im projekt podľa ktorého by zamestnali v SR 50 000 nezamestnaných a nemuseli by dať ani Euro z verejných financií. Chceli konať len tak aby mi projekt ukradli. Konali tak zámerne aby občania nemali prácu a zneužívali právomoci aby ľudia prácu ani nemali. Konajú len pre vlastné projekty a konajú len diskriminačne a neodborne čím porušujú aj právo EÚ. Ekonómovia a politici tvoria mafiu a klamú a kradnú a konajú len pre vlastné kšefty a dôkazne zneužívajú právomoci a mrhajú verejnými financiami a vyhovárajú sa na hocičo a pritom konajú zločiny.
30. 9. 2016   anonym
AKE TO MODERNE SLOVICKO "NASPRIEC SPEKTROM" TO OD KOHO KOMUNISTI SKOPCILI? POLITICI NECHCU ROZDAVAT PENIAZE LEBO BY O TO MOHLI MENEJ KRADNUT!
30. 9. 2016   Szekeres
to je nedorozumenie, ktore spuosobil ten kto koncipoval tupy nazov clanku. V skutocnosti chcel povedat, ze: "Prečo politici nechcú rozdávať peniaze PROSTREDNICTVOM Základneho garantovaneho príjmu..." Tupota c.2 v nazve clanku spociva v tom, ze na tu otazku pozna 94,3% ludi odpoved. Je to: ...lebo politici chvu nadalej zotrvat pri starych, zauzivanych spuosoboch rozdavania. Je to pre ich sukromny profit z politiky efektivnejsie...
30. 9. 2016   koklesgogo
u nas to funguje tak ze cigan ma prijem zaruceny,zato my musime odpracovat 45 rokv..
30. 9. 2016   lolo
podla mna je to realne aj u nas ale začať z nizšou sumou napr 150 eur/mesiac na dospeleho ak odpracoval aspon 10 rokov 200 eur dalsich 10 250eur to by dostal kazdy komu to stačí nech sedi doma (usetrilo by sa na horde uradnikov co spravuju nezamestnaných)
a ak si nájdes prácu mas peniaze navyse zijes si lepsie aj neprisposobivy by isli co to popracovat vsak teraz argumentuju ze pridu o dávky
a nerobilo by sa ani na cierno lebo kazdy by chcel odrobit aspon 10 rokov a cim viac odrobia tym viac by mali na dochodok
30. 9. 2016   Fero
Ty si to mylis s podporou, alebo dochodkom. Pravym dovodom na vyplacanie nepodmieneho (takze ziadne odpracovane roky) zakladneho prijmu je fakt, ze v buducnosti bude kvoli automatizacii zrusenych celosvetovo az 80% pracovnych miest. Potom nebude tvoja poziadavka na odpracovane roky fungovat.
30. 9. 2016   Blind Man
Trepeš píčoviny až z toho chrbát bolí!!!
30. 9. 2016   MV
Teoretici môžu písať čo ich napadne, ale sociálny štát je minulosť a už prešli šesťdesiate roky 20 storočia, keď jeden slušný vysokoškolský diplom znamenal primerané postavenie a perspektívu. Povaľašstvo ako životný cieľ nemôže financovať žiadna spoločnosť. Kto by strácal zdravie v rizikových a namáhavých povolaniach?
30. 9. 2016   PEPEK
Isté je že práce bude ubúdať,s tým ako rastie technický pokrok.Takže do 50 rokov sa bude musieť nájsť spôsob ako bude fungovať ekonomika úplne na iných hodnotách.
30. 9. 2016   anonym
Rizikove a namahave profesie prevezmu roboti (ako sa to deje uz dnes). Ja neviem, ale uz ma nebavi to stale dookola vysvetlovat na podobnych diskusiach. To si fakt vie len tak malo ludi predstavit, ze automatizacia prakticky zniči zamestnanost?
A ohladom toho povalactva: Opat mnoho ludi nerozlisuje medzi pracou a platenou pracou. Podla vas, je clovek, ktory nepracuje za peniaze, ale len na svojej zahradke povalac? Rodic, vychovavajuci deti je povalac? Treba trochu aktualizovat svoje nazory, su uz totiz davno zastarane...
30. 9. 2016   MV
V kapitalizme sa každý musí zaoberať výrobou tovarov, ktoré požaduje trh a preto zanikli mnohé remeslá. Práca na záhradke je záujmová činnosť pre seba, len niekedy produkuje tovar pretože veľa poľnohospodárskej produkcie sa na trhu nedá uplatniť a národné štáty už stratili prostriedky na reguláciu. Stručne: individuálny osud človeka už mocné zoskupenia nebude zaujímať. Neviem, čo je na mojom názore zastarané, keď aj švajčiarske referendum odmietlo nepodmienený príjem.Nepopieram, že sú aj iné trendy a veštiť neviem. Názor je možné zmeniť, ale s realitou je to horšie, všetko je podfinancované a nároky sú veľké, aj 5000e mesačne by bolo málo.
30. 9. 2016   doktors@post.sk
Potom sa sem nahrnie celá Afrika.
1/1