Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako dokážu autá na elektrický pohon zvýšiť cenu ropy

26. 9. 2016   Lolo
Samozrejme, ze eletricke auta, zdanlivo benal a ropu nezeru, ale v nasich podnebnych pasmach, sa elektromobil, bez pridavneho, benzinoveho, alebo naftoveho kurenia, nezaobide. Na co komu bude superluxusny elektromobil, alebo auto na baterky, ked v zime bude klepat cestou kosu, alebo si znizi dojazd kurenim elektrickym, pripadne mu vymrzne auto na ulici a nepojde nikam. Druha vec je, ze ropa je potrebna pre mrte plastov a komponentov i maziv, ktore bohuzial, elektromobil obsahuje a bez ropy, budeme asi gumu vyrabat ako Bunu a vsetko ostatne z bakelitu, teda z uhlia. Vedia dobre ropaci, preco je dobre dvihat ceny.
Ani tie lithiove clanky sa nezaobidu, bez doleziteho ropneho zazraku, ako je kopolymerny gel a najma uhlikova elektroda, ktora je tiez z "lampovych sadzi"..
27. 9. 2016   bryndzova klobasa
ty lolo sak aj v zime sa ti znizuje dojaz ked kuris motoru +posadke na fosilnom aute. klames, si pozri kolko ludi na parkovisku pred nakupnymi centrami ma vypnute motori aj ked sedia vnutri a cakaju na manzelky ci ine..setria! takze mozu sediet aj v elektrickom co podla teba je chladne alebo nizky dojazd.
v nasich podmienkach este lepsie ako na severe europy kde maju najviac elektrickych aut.
si uvedom z coho sa sklada auto na fosilne paliva a co musis vsetko vykurovat ked sa zohriavas v zime. a co elektricke.
v tesle mas takzvany nocny mod ked spis v aute a auto si prikuruje. elektricke. minimalna spotreba z baterie za 10 hodin v aute. a este mozes driemat priamo napojeny na teslacke nabijacky alebo ine. defakto zadarmo,rocny pausal.
v fosilnom aute mas stovky suciastok co sa mozu pokazit.
1/1