Názory čitateľov


Názory k článku:
Daň z dividend nebude dvojciferná

27. 9. 2016   Blind Man
Pre mňa za mňa nech je aj 99%!
21. 9. 2016   xXx
Úplne bežná daň, ktorú majú všade inde a nakoniec bude aj tak najnižšia. Štát žije z daní obyčajných ľudí, firmy ho už dávno neživia, preto nechápem hystériu okolo malého príspevku. Ale poniektorým je stále málo.
21. 9. 2016   nahnevany
Veru stale im je malo. Uradom nestaci, ze od roku 1993 okradaju obyvatelstvo na tzv. DPH /tzv. dani z pridanej hodnoty/, ktora je de facto podvodom.
21. 9. 2016   1716
vysvetli, prosím.
21. 9. 2016   nahnevany
Tzv.DPH /tzv.dan z pridanej hodnoty/ je podvod na podnikateloch, obchodnikoch, zivnostnikoch a obcanoch vobec.
Tu je dokaz.
Od roku 1993 je pod zamienkou DPH /dane z pridanej hodnoty/ v skutocnosti rafinovane skryta momentalne prevazne 20%-na dan z cistej /netto/ ceny /sumy/, oznacovanej ako cena /suma/ bez DPH resp. ako zaklad dane, a z ktorej dan je, co sa tyka financnych prostriedkov, nasobne vyssia ako vlastna dan z pridanej hodnoty /DPH/.
Cista /netto/ cena /suma/ oznacovana ako cena /suma/ bez DPH alebo tiez ako zaklad dane, nie je pridana hodnota. Netto cena a pridana hodnota su dve diametralne sa od seba odlisujuce polozky. Pri narabani s tzv.DPH /tzv.danou z pridanej hodnoty/ prichadza k zamene tychto dvoch roznych poloziek. Porusene su zakony najvyssie, prirodne v tomto pripade matematicke.
Pocnuc rokom 1993 sa na prislusnych fakturach, danovych dokladoch, platobnych dokladoch, pokladnicnych dokladoch /blockoch/ a.p., vyzaduje, dokonca sa pod vyhrazkami a sankciami prikazuje platba dane z pridanej hodnoty /DPH/, inkasuje sa vsak de facto spominana dan z cistej /netto/ ceny /sumy/, ktora je oznacovana ako cena /suma/ bez DPH alebo taktiez ako zaklad dane, a z ktorej dan je financne znacne vyssia ako samotna dan z pridanej hodnoty /DPH/.
Obcania tak pri platbe tzv.DPH /tzv.dane z pridanej hodnoty/ platia ovela viac ako sa od nich pozaduje resp. ako sa im vyhrazkami a sankciami prikazuje. Je to podvod.
V popredi tohoto podvodu tzv.DPH /tzv.dane z pridanej hodnoty/ na obyvatelstve su predovsetkym bez vynimky vsetci zamestnanci MF SR, FS SR, Financneho riaditelstva, Danoveho riaditelstva, danovych uradov, Najvyssieho kontrolneho uradu /NKU/ ako aj bez rozdielu prislusnici Narodnej kriminalnej agentury /NAKA/, Financnej policie alebo napriklad aj takej Danovej kobry.
21. 9. 2016   1716
dobre,matematicky a prírodne definuj čo je netto cena a čo dph. Som zvedavý.
21. 9. 2016   nahnevany
Netto cena je cista cena bez dane ako takej resp. cena ocistena od dane. Netto cena je presne vycislena na kazdej fakture, kazdom danovom doklade, platobnom doklade, pokladnicnom doklade /blocku/ a.p., teda v tomto pripade bez tzv.DPH /tzv.dane z pridanej hodnoty/.
Pridana hodnota je rozdiel medzi predajom /vystupom/ a nakupom /vstupom/. DPH je dan z PRIDANEJ HODNOTY. Podotykam zo skutocnej pridanej hodnoty a nie ako sa to uz vyse 23 a pol roka podvodom praktizuje t.j.de facto dan z cistej /netto/ ceny /sumy/. Vysvetlenie som podal v prispevku o nieco vyssie.
21. 9. 2016   MV
Keby nebola zhorela kupónová privatizácia všetci sme možno mohli mať dividendy. Na jednu akciu sa vyplácajú 1 až 2 eurá a títo ľudia -podľa iných zdrojov vraj fabrikanti - sú len malí akcionári ľahko prehlasovateľní. Niektorí neinformovaní voliči majú predstavy ako z filmov o Wall Street a nepoznajú ani bratislavskú burzu ako sa predávajú akcie firiem, ktoré museli vydať kopu dlhopisov.
Jediná kladná stránka návrhu na zdanenie je, že sa tým nahradia zdravotné odvody a masa ľudí bude spokojne spať. Čítal som aj exkluzívny názor v diskusii, že akcie sú iba špekulácia a všetky treba majiteľom zobrať - asi taká je predstava o kapitalizme na Slovensku.
Nerozumiem ale, prečo nejestvuje odpočítateľná položka tam, kde by to bol jediný príjem a ktorá už je v 595-ke zavedena?
Plne sa solidarizujem s názormi pána Sotáka zo Železiarní Podbrezová a pretože chcel zachovať finančnú stabilitu firmy, vyplácal na akciu asi 1 euro a takto to dopadlo s ich nerozdeleným a už zdaneným ziskom. Som zvedavý, čo povedia iné majetkové spoločenstvá alebo sro-čky.?
21. 9. 2016   yoyo
Nič sa nemení, štátnu kasu nech plnia zamestnanci a giganty, ktoré zisky nevedia celkom stopiť.
21. 9. 2016   fero z BA
treba sa postaviť tejto ficovej komunistickej zlodejine. Peňazí by bolo dosť, ak by jeho gorily nerozkrádali celú krajinu
20. 9. 2016   nahnevany
Dan z dividend je dan z dividend.
Tzv.DPH vsak nie je dan z PRIDANEJ HODNOTY.
21. 9. 2016   anonym
Je to čistá zlodejina.
1/1