Názory čitateľov


Názory k článku:
Dve za, dve proti: Na čo si požičať a na čo radšej nie

26. 11. 2016   Katka
Skrytá reklama na pôžičku od Poštovej banky, ktorej podľahne len hlupák, alebo čistý zúfalec.
25. 11. 2016   Lolo
Najvatsim problemom v Slovakistane a inych vychodnych koloniach EU je to, ze pozicky " na cokolvek", supluju socialnu a bytovu politiku statu.
Cim vatsia chudoba, tym viac poziciek, cim viac poziciek, tym vatsia chudoba.
Cim dlhsie, bude tento stav pretrvavat, tym viac ludi, bude mat prolemy a aj stat v ktorom takato chudoba zije.
Castokrat mlady ludia, ktory premyslaju do buducnosti, su donuteny odist z krajiny, kde nieje mozne dosiahnut bez pozicky na byvanie a nasledkom toho, bud sa nemnozia, alebo odchazaju do zahranicia.
Pravda je taka, ze kto raz ma na krku dlhy, je ovladatelny a vydieratelny, ochotny verit mainstreamu, ktory tu je etablovany .
Potom problemy, dovedu ludi, hoci zijucich na okraji EU, dovedu do stavu, kedy len prezivaju a hybernuju od vyplaty k vyplate, od splatky ku splatke a aj ked splatia na co si pozicali, ich zivot je saturovany kopou veci a pripadne nemovitostou, kde su nuteny zit a nemozu sa vymanit z prostredia, kde ich praca nieje ocenena a chudobneju stale viac, napriek obrovskej kope veci, ktore si kupili, niesu stastny. Ani nemozu byt, lebo chudoba stale lieta okolo nich a staci malo, aby sa dostali do stavu, ked o veci zdanlivo cenne pridu a nebudu mat vobec nic.
25. 11. 2016   02170
Dobrý príspevok.
Treba dodať, že do roku 1989 bola SR (ako súčasť ČSSR) veľmi bohatým štátom. Prevrat umožnil rozkrádačky, zničenie národného hospodárstva a vydanie slovenskej spoločnosti na milosť a nemilosť západnej Európe. Za všetkým týmto zlom stoja konkrétni ľudia, ktorí dosiaľ slobodne behajú po svete a nehnijú v storočnej base. Taká je pravda a pri zohľadnení vývoja v Európe príde raz čas rátania.
26. 11. 2016   Lolo
Nuz drahy 02170..
Ten prispevok je smutny. Nieje ani vtipny, ako sa obvykle snazim, aby sa niekto pousmial.
Co sa tyka vyvoja, je to prirodzena cesta, najma krajiny, ako cast byvaleho Cechoslovakistanu, dnes RBM a Slovakistanu, ako byvalych zapadnych protektoratov ZSSR, dnes len vychodnych kolonii EU.
U nas sme sa nevysporiadali z minulostou, ktora predchadzala komunistom. Ale komunisti sa vysporiadali dost radikalne zo vsetkymi nepriatelmi a hned 3x v odstupe cca 20 rokov. Prvy krat sa dostali k moci a mali sme tu gulag, potom aby sa im nic nestalo, radsej nechali krajinu obsadit silami protektoratnych vojsk v 1968 a nakoniec v roku 1989, si zabezpecili uplnu beztrestnost.
Takze ak sa to vezme v casovej ose a predlzime ju do buducnosti, tak v podstate vieme, co nas priblizne caka.
Preto sa u nas etablovala na miesto demokracie kleptokracia a ta robi vsetko v sulade zo zakonom.
O socialnej politike, nema zmysel nieco pisat. Vatsine ludi je poskytnuty akorat danovy formular, ak by sa chcel vyspovedat a zaplatit odpustok, za uzasny zivot v tejto krejine..
V Europe uz cas ratania prisiel, ale porataju sa snami starymi a chudobnymi, najskor neoeuropania, pretoze sa sem prichadzaju usadit a skonzumovat to, co ostalo po odvodoch a zdaneni, takze na miesto rozvoja a podpory domaceho obyvatelstva, sa sem importuje len dalsi problem.
V pripade nasej existencie, je to velmi otazne, ak niekto zacne ratat, tak to bude len countdown, naseho konca.
1/1