Názory čitateľov


Názory k článku:
Trampoty s hypotékou: Ako sa z vás kvôli drobnosti môže stať pre banku neplatič

13. 9. 2016   Praktik
Ak to spravne chapem, pani - ktora zaraba minimalnu mzdu, dostala uver, alebo mala lepsi plat a ten jej klesol /predpokladala, ze cely zivot sa bude mat len lepsie a nebude horsich dni/. Termin vyplaty, ktory byva zmluve plavajuci, vyuziva na velmi tesne zaplatenie hypoteky, kedy je len otazka casu, kedy zaplatit nestihne. Miesto toho, aby si vytvorila rezervu na 1-3 mesiace, aby mala v pripade vypadku prijmu aspon na zaplatenie hypoteky, potom nadava na banku, ci zamestnavatela ? Banka mala jasne stanovene podmienky a ak nemam na to, nepoziciavam si. Tu jednoznacne urobila pani chybu svojou lajdackostou - alebo malou financnou inteligenciou. Otazne je, co bude s tou pani, ak stupnu urokove sadzby, ked teraz vyzije len tak tak, alebo by doslo k vypadku prijmu povedzme na 6 mesiacov. Z toho plynie poucenie, ze pre financne operaci, netreba ist nikdy na doraz - na hranu.
13. 9. 2016   XXX
Banka je tá zlá... a čo ona a zamestnávateľ? Ten jej nevyplatil načas mzdu a následne jej oznámil zmenu splatnosti? Hádam jej dal vedieť aspoň deň-dva dopredu, že nedostane mzdu v deň podľa pracovnej zmluvy. A mala čas to riešiť. A okrem toho, že banky tvrdia, že sa dá vždy dohodnúť, banky tiež tvrdia, že treba mať aspoň na jednu splátku naviac niekde na sporení presne pre takéto prípady. Lenže ľudia si berú hypotéky, celí vytešení, že ju vôbec dostali. Zaplatia prvú splátku, potom len živoria a dúfajú, že aj ten ďalší mesiac budú môcť hypotéku uhradiť. Čo bude o také dva roky, keď sadzby porastú, s čím porastú aj splátky hypoték a začne sa tlačiť guľa dlhov pred každým takýmto klientom banky?
13. 9. 2016   Lolo
Problem je v tom, ze niekto dostane hypoteku, ak ma minimalnu mzdu.
V zahranici nieje bezne mat ani kreditnu kartu v pripade, ze zarabate 9eur na hodinu. Nieto este uver, precerpatelny kontokorent, alebo nedajboze hypoteku.
13. 9. 2016   poganyi
Mohlo sa stat, ze o hypoteku poziadala este v case, ked zarabala oficialne podstatne viac. Mozno teraz zaraba oficialne minimalnu mzdu a ostatne ma vyplacane v hotovosti "na ruku".
Na strane druhej, ked viem, ze mam splatku hypoteky, tak si uz v predstihu zabezpecim prostriedky na ucte, ktore bude banka inkasovat a neoperujem na ucte cely mesiac so zostatkom 0. Pripadne mohla v banke poziadat o aktivovanie povoleneho precerpania na ucte a mat v rezerve "financny vankus" pre pripad, keby nemala dostatocne krytie na ucte.
1/1