Názory čitateľov


Názory k článku:
Slovensko-poľský plynovod sa dostal do ďalšej fázy

29. 8. 2016   fero z BA
treba maximalizovať možnosti nákupu plynu zo všetkých častí sveta, samozrejme rozvinúť aj dodávky LNG plynu a maximalizovať tiež množstvo dodávateľov a nepripustiť taký veľký podiel dodávok plynu do EU z ruska -- to jediné pomôže bezpečnosti a cenám
29. 8. 2016   Lolo
Nakoniec aj tak, pojde plyn najprv do Germanie, cez nordstream 1 a 2. Ukrajinsky plynovod odstrihnu zo strany RF, za pomoci Germanie, lebo tak ovladnu Europske dodavky plynu. Na co by IG farben, alias BASF, budovala sevrenu trasu z kapacitou, ktora presahuje niekolkonasobne, potreby celej Germanie?
V podstate sa budu javit na vonok, ako ludomilny a eurocharitativny dobraci, ked nam budu reverzom, pustat Rusky plyn, za Germanske ceny..
Nejaky terminal v PL, nepspasi ani PL, ani SR.
Problem nemaju len domacnosti, ale aj cely priemysel.
Ak stupnu ceny vstupnych komodit a energii, je to vprdeli, rovnako aj domacnosti, ktore nebudu na ten plyn mat peniaze.
A to nehovorim o tom, ze roky sa pracovalo na tom, aby domacnosti nemali alternativne paliva, najma v centralnych dodavkach tepla, kogeneracie a pod.
Ale bez plynu sa da zit, rovnako aj bez pripojky elektrickej energie, aj v mestach. Ale moderne kralikarne, neumoznuju mat kominove zvody, ani alternativne zdroje. V starych domoch, nebol problem.
Stacila vam kobka na uhlie a na jesen navlacit, chybajuci stav, par metrakov a pri sviecke a kachliach, sa dalo sediet, celu zimu.
Na leto staci mala plynova bomba 10kg a sporak aj truba na to slape uplne v pohode.
29. 8. 2016   matej
Z Gdanska, to má byť akže z usa a aby to pre Pliakov nebolo tak drahé, tak tam musíme prispieť, akože aj my.
Len mi nesedia tie km.v Poľsku 60 a u nás 100 km, nie naopak?
29. 8. 2016   fero z BA
trošku upresním to "pre nás" -- plynovody patria ficovým gorilám a druhá polovica SPP, čiže tebe a ani mne nič a preto mi je to jedno
30. 8. 2016   lolek
nie, my musime prispiet aby sme sa mohli napojit na polsku siet a brat tiez ten plyn,, tak to vychadza od polsko-slovenskych hranic k nasim juznym hraniciam niekde k velkym kapusanom, kde je nase hl. portrubie z vychdu na zapad
30. 8. 2016   fero z BA
zase "naše" si akcionár súkromného Eustreamu, ak nie, tak nič nie je "naše"
1/1