Názory čitateľov


Názory k článku:
Účty bez poplatkov? Dnes už nie, povedali si banky pod ťarchou záporných sadzieb

23. 8. 2016   EnzoX
A keď si ľudia dajú peniaze pod vankúš, tak sa bynky poserú
23. 8. 2016   peto166
ja mam ucet furt bez poplatku.. :))
24. 8. 2016   Ormo
Ved hej, ale asi nebudeš taký žobrák ako väčšina co žije z výplaty do výplaty.
24. 8. 2016   anonym
Ja ma 11 uctov a kazdy je bez poplatku... a vobec nezalezi na vyske prijmu (na niektore nechodi mesacne ani cent).
24. 8. 2016   anonym
Aby som doplnil tie banky:
v SR:
4 ucty v mBank
2 ucty v Zuno bank
1 ucet v CSOB
1 ucet vo Fio banke
v CR:
1 ucet
v DE:
1 ucet
v AT:
1 ucet
24. 8. 2016   Szekeres
Vyborne! Porad! Potrebujem si okamzite zriadit ucet a vlozit na neho prostriedky. Vybral som si...dajme tomu mBank. Ako to mam urobit?? Porad. Resp. zriadenie uctu zvladnem. Ale nemam vyriesenu otazku, ako na neho zlozit prostriedky....Vidi m, ze si mudry a sikovny clovek. Porad!
24. 8. 2016   anonym
Preco ten sarkazmus?
Ked chces fakt poradit, tak OK.
Je ti asi jasne, ze internetove banky mBank a Zuno nemaju t.c. moznost vkladat hotovost na ucet (to som ale ja nikde netvrdil), mBanka sa vyjadrila, ze v buducnosti takato moznost bude - bud formou komplexnych bankomatov (bude moznost nielen vyberat ale aj vkladat) alebo specialnych automatov na prijem hotovosti. V sucastnosti sa to da len formou vkladu do "kamennej" banky a naslednym prevodom (v mojom pripade CSOB ci Fio).
24. 8. 2016   Szekeres
ja som netvrdil, ze si to tvrdil. Iba naznacujem, ze vykonstruovat nejaky top ten rebricek a napchat do neho jablka s hruskami je..minimalne zavadzajuce. Samozrejme, spuosobov ako zavadzas je este viac, ako som naznacil
24. 8. 2016   Szekeres
Tak mi teda porad. Potrebujem ucet zadarmo. Ziadne platby na ucet prichadzat nebudu, nemam ziadne volne prostriedky, ktore by som ako depozit v tej banke mohol zlozit. O platobnu kartu zaujem nemam. Bankomaty pouzivat nebudem. Potrebujme ucet naplnit hotovostou cez pokladnu BEZ POPLATKU asi tak raz za poll roka. Ziadny iny produkt tej banky pouzivat nebudem. Potrebujem z uctu uskutocnit cca. 4 bezhotoovostne uhrady/mes. BEZ POPLATKU, alebo ucet ovladat cez i-banking. Potrebujem 1 vypis o pohyboch/mes BEZ POPLATKU. Porad nejaku banku, kémo!
24. 8. 2016   Szekeres
este dodatok, o ktorom som sa domnieval, ze plati implicitne - ziadny iny ucet v ziadnej inej banke nemam, resp. mat nebudem.
24. 8. 2016   anonym
Ad 1.: Tak teda povedz/napis tych viac sposobov ako zavadzam?!?
Ad. 2: Ja som ziadny rebricek top 10 nerobil. Ja som len napisal, ze v dnesnej dobe je uplne normalne mat ucty zadarmo. A dokonca aj viac. To, ze som sa "pochvalil" vsetkymi bankami v ktorych mam ucet zadarmo som iba postol, ze neklamem.
Ad. 3: Nechapem, ako som pomiesal jablka s hruskami... reagoval som jednak na clanok "Ucty bez poplatkov? Dnes uz nie..." a na osobu "Ormo", ktory tvrdil, ze ucet bez poplatok dostane iba majetnejsi Slovak...
Ad. 4: Ty ma viackrat pourazas a ja ti mam radit?!? Vy.er si oko...
24. 8. 2016   Praktik
Skus si pozriet osobny ucet vo FIO banke. Mozes mat platobnu kartu zdarma a 1x vyber zdarma mesacne. Vklad mas zdarma, ako majitel uctu. Vyber je zdrama, ale nad 50EUR. Prijate a odoslane platby zdarma. Jedine, ze ked si zalozis ucet, tak treba vlozit nan nejake peniaze a banka si na kazdom ucte blokuje cca 10EUR /ktore pri zruseni ma vratit/, ako minimalny zostatok. Takze jedine, co ta to stije je viazanost tych 10E, kym nezrusis ucet, ci nevyberies vsetko.
Kebyze potrebujes iba vkladovy ucet, tak ti staci v nejakej banke casto len vkladna knizka bez vypovednej lehoty, na ktore sa daju posielat peniaze ako na ucet. Vyber a vklad mas zdarma, ale zrusenie knizky nieco vacsinou stoji. Len by si mal problem s uhradami - z knizky uhrady neurobis. Musel by si sa banky opytat, ci ti umoznia vlozit v jednej banke na ucet inej banky. Aj to sa tusim da robit.
24. 8. 2016   anonym
Jasne, ze Fio banka splna vsetky jeho podmienky, ale panko je lenivy sa pozriet na podmienky. Aj ked bola tato banka v mojom "top 10" rebricku...
24. 8. 2016   Praktik
Co som pocul, tak niektori ludia riesili vklady aj cez tipovacie spolocnosti sposobom, vlozit v tipovacej splocnosti peniaze na svoj ucet u nich a potom si urobia prevod na svoj online ucet u banky. Ale toto si asi budu strazit tipovacie spolocnosti /ako ktora/ a take jednanie sa im casto nepozdava.
24. 8. 2016   Szekeres
nemam ucet u tipovacich spolocnosti. Ani mat nebudem...
24. 8. 2016   Szekeres
ano. o Fio viem. Je to skutocne jedna z moznosti najblizsie mojim kriteriam. Ale, bohuzial, aj ta ma vady. Zasadna vada je, ze prepazku k osobnemu styku maju iba v krajskych mestach, aspon pokial viem. Pre cloveka z okresneho mesta na pomedzi dvoch krajov je to nanic. Druha vada je, ze Fio ma licenciu od CNB a teda v pripade run-na-banku a naslednom domahani sa poistenia vkladov si clovek asi bude musiet "zacestovat" (niekolkokrat) na vzdialene zahranicne zajazdy..Toto su iba domnienky, lebo bankrotovu legislativu nemam nastudovanu, neviem presne ako je riesene domahanie sa vyplaty z fondu poistenia vkladov. A z tohoto duovodu (druha vada) budem pod tlakom udrziavat na ucte iba minimum prostriedkov, co je trochu stresujuce.
24. 8. 2016   Szekeres
Tato moja odpoved(vyssie)patr ila praktikovi. S prispevkami pod nickom anonym nekomunikujem, z duovodu jedneho hlupaka s prispevkom - dnes 15:31 anonym
24. 8. 2016   anonym
Szekeres, ty si teda logik na pohladanie...
Najprv ma pourazas (prispevky o 11:05 a 13:31), nasledne si das milion podmienok co ziadas od banky, aby ti to splnila ZADARMO (prispevky 13:41 a 13:44), potom ti Praktik uplne polopate povie aka je najvyhodnejsia banka pre teba (Fio) a ty nakoniec zahlasis, ze sa ti Fio nepaci, lebo nema pobocku v kazdej okresnej diere... hahaha...
...a zabijes to komentarom ohladom poistenia vkladov.... hahahaha... tak to bol najvacsi foooor!
Takze, aby som to zhrnul:
SZEKERES je chlapik, ktory hlada banku, aby mu dala ucet ZADARMO s mnohymi podmienkami, aby mala kamennu pobocku v kazdom okresnom meste a napriek tomu vsetkemu ma tolko penazi, ze sa boji o vyplatu penazi z garancneho fondu... :)
si na smiech
--------------- -------------
ak chces banku, co je (takmer) v kazdej dedine, vyber si Postovu
ak chces banku, co je (takmer) v kazdom okresnom meste, vyber si SlSP, VUB, TB, CSOB ci Primabanku
ak chces ucet zadarmo, tak spln podmienky banky - TB, CSOB, VUB, SlSP, Uni ci ine, alebo si vyber z trojice mBank, Zuno ci Fio
ak chces garanciu penazi do 100 000 €, tak sa nemusis bat, maju to vsetky banky v SR
... a nie je za co...
24. 8. 2016   Praktik
Potom mozes vlozit iba v banke cudzej na ich transakcny ucet, ak poskytuju moznost, ze ti z neho za poplatok urobia uhradu na ucet v inej banke. Je to ako platba na poste na ucet v banke. Alebo to skusit cez tipovaciu spolocnost, alebo najst niekoho, komu das hotovost a on ti uhradi tu sumu zo svojho uctu. Keby si bol dochodca, alebo student, tak mas aj tie vlaky zdarma a okrem casu by ta to nic nestalo. Ano, FIO ma pobocky len niekde. Neda sa ocakavat, ze bude mat vsade. Co sa tyka krachu, tak je to chranene do 100 000 EUR, ako v SR. Co viem, tak v pripade krachu, by si do Ciech necestoval, ale poverila by si SK banka vyplatou penazi /za co bude mat iste provizie/. Tie informacie som si overoval u fondu ochrany vkladov, ze sa to takto riesi s bankami, ktore podnikaju na zaklade zakonov EU a nie SR. Myslim, ze je celkom rozumne mat viacero uctov zdarma vo viac bankach a pre pripad krachu, ked su kazda u inej financnej skupiny a kazda chranena inym systemom poistenia vkladov. Niektore v CR, ine v SK, ine v PL. Poistene je to vsade na 100 000 EUR, ale dava to moznosti pri problemoch v krajine, ked to ma riesit fond ochrany vkladov danej krajiny. Je to praktickejsie, diverzifikovat. Aj v minulosti sa hovorilo "nedavat vsetky vajicka do jedneho kosika, lebo sa mozu rozbit".
24. 8. 2016   Szekeres
asi dochadza k nedorozumeniu. Bavime sa o ucte ZADARMO. Takze ziadne "pomocne sluzby" za poplatok neakceptujem. Samozrejme viem, ze poistenie=100tis. Ide tu o sposob domahania sa vyplaty. Mam pocit, ze si situaciu zjednodusujes. Zazil si vuobec niekedy v reale krach nejakej banky a domahanie sa vyplaty z fondu poistenia? Ja si napr. pamatam, co sa dialo okolo IRB (predchodca dnesnej OTP). Proste pobocky sa zavru a bude na nich visiet zvnutra cedula. A domahaj sa svojich penazi, obzvlast ak cast z nich urgentne potrebujes do 5 dni, lebo na teba posielaju exekutora....jediny s kym muozes komunikovat je emitor licencie, v tomto pripade CNB (Pha), v pripade mBank Warszawa, v pripade ZUNO Wien...
24. 8. 2016   Praktik
Uctov zadarmo mas viacero, ale viem len o FIO, ktore umozni aj vklad zdarma. To, ze sa to tebe nehodi, ze byvas niekde inde, kde nemaju pobocku, je ina vec. Krach bank som zazil a v jednej som mal peniaze. Trvalo par mesiacov sa k nim dostat. Dnes legislativne by to malo byt do par tyzdnov, ci do mesiaca. To ti samozrejme nepomoze, ak mas platby zaplatit hned, ale pomoze ti, ak mas peniaze vo viac bankach. Posles uhradu z inej banky, alebo zaplatis v hotovosti. Preto hovorim o diverzifikacii medzi bankami a financiami, ze neni dobre mat v jednej banke vsetko. Momentalne robim vacsinu platieb bezhotovostne a ak mam nejaku hotovost, tak miesto vkladania na ucet, ju pouzijem na spotrebu. Nepotrebujem to potom vkladat na ucet. Alebo pouzijes vkladove ucty, kde peniaze len mas ulozene, ako neterminovane vkladne knizky bez vypovednej lehoty. Poznam ludi, co mali takto knizku, chodila im na nu vyplata a oni si isli vybrat vsetko po vyplate.
Chciet mozes vselico, ale da sa vychadzat z toho co je na trhu. Napr. Unicredit dava U-konto zadarmo na 10 rokov, pokial tam bude mat mesacne prijatu platbu 400EUR. Ak mas volnych 400EUR na tocenie, tak si ich mozes preposielat a malo by to byt zdarma pre teba. Treba si overit podrobnosti. Mam vela roznych uctov a vela ich je zdarma. Ak mam problem s hotovostou, tak poviem dotycnemu, nech mi to posle trebars na ucet a nemusim to vkladat ja. Moznosti je viacero, ale vacsinou sa to da poriesit.
25. 8. 2016   Szekeres
kde zije viac ludi? V krajskych mestach, alebo mimo nich? Tak to neprezentuj tak, ze ja prichadzam s akymisi vysoko nestandardnymi podmienkami. Median prijmu 450 eur/mes., 400 tisic nezamestnanych, polovica z nich bez akehokolvek prijmu, i niekolko rokov, duochodci s prijmami pod hranicou chudoby...Podmienky , ktore som stanovil sa vztahuju na vaecsinu populacie SR, i ked mozno nie drvivu vacsinu, ale tesnu.
24. 8. 2016   Praktik
Szekeres....Zacina mi to do seba zapadat. Tvoje podivne fungovanie s uctom ma asi jeden ciet. Mas na sebe exekuciu a nemozes mat v banke ucet, lebo ti nan siahne exekutor. Tak si na niekoho chces zalozit ucet a tam posielat to, co ziskas v hotovosti ? Vtip je vsak v tom, ze ked to budes chciet vybrat, tak musis byt spoludisponent uctu. Exekutorovi nevadi, ze nie si majitel uctu, on moze siahnut exekuciou aj na cudzi ucet, kde budes spoludisponent. Takze nesmel by si byt uvedeny ako spoludisponent a vyberat by musel majitel uctu a davat to tebe. Alebo by si si to musel vyberat platobnou kartou, ci robit uhrady cez internetbanking.
25. 8. 2016   Szekeres
Tato Tvoja hypoteza je uplne mimo. Podstata debaty je - dostupnost platobneho uctu zadarmo v bankach SR. Resp. kritika propagandy sirenej mnohymi ..cudakmi, ze ziskat ucet zadarmo v banke PRE KLIENTA V MATERIALNEJ NUDZI je bezproblemova zalezitost.
25. 8. 2016   Praktik
Zaujimave, ako neustale posuvas poziadavky. Na trhu su ucty, ktore mozes mat zdarma, za istych podmienok. Mnozstvo bank urobilo taketo zdarma ucty, ale casto su podmienky nesplnitelne aj pre bonitneho klienta. Ty vsak hladas akysi specificky ucet a zakazdym menis poziadavky a pridavas nove a nove. Co bude nabuduce ? Definuj, co je materialna nudza. Ze nemas prijem ? Alebo nemas absolutne ziadne financie ? A co pridat dalsie podmienky. Pre beznoheho, slepeho a hlucheho a bezrukeho ? Povedal som ti, ako mozes mat ucet zdarma a mas len jediny problem, vlozit nan peniaze. Cize ucet je zdarma, ale ty mas problem niekde inde vlozit, kde budu pytat peniaze.
Hovoril som, ze sa to da mozno cez stavkovacie spolocnosti a prevodom na ucet. Alebo mas v bankach rozne neterminovane ucty zdarma a pri zruseni uctu, ti vyplatia zostatok na vopred definovany ucet. Neexistuje jeden ucet, ktory splna vsetko a bol dostupny kde chces. Vacsinou treba pre to nieco urobit, alebo vyuzit kombinacie uctov.
Alebo, ak chces nieco pre cloveka v hmotnej nudzi, tak sa pytaj v bankach na zakladny bankovy produkt. Ak neprekrocuje tvoj prijem 400EUR mesacne. Vid napr.
peniaze.pravda. sk/ucty-a-karty/clano k/381605-ako-ziskat-z akladny-ucet-za-0-eur
25. 8. 2016   szekeres
co to taras?
25. 8. 2016   vlado
Niektorym ludom sa fakt nezavdacis.
Uz ti tu viaceri poradili viacero sposobov ako ziskat ucet zadarmo, ale ty si stale nespokojny a este tu prskas.
A prosim ta aka propaganda?
Este vyhlas, ze za to mozu Zidia a Soros :)
26. 8. 2016   Szekeres
Nikto mi nic neporadil. Dostal som iba ..2 tipy o ktorych som daaavno vedel a naviac ten druhy, zakladny produkt zo zakona, je off topic. Aka propaganda? Napr tvoj ainterpretaci atejto diskusie je nazorna ukazka..pokusov o sirenie propagandy
26. 8. 2016   Szekeres
a spuosob ako si do toho zamotal zidov a sorosa, ..je zlatym klincom.
24. 8. 2016   zvedavy
Ako chces robit bezhotovostne uhrady, ked peniaze na ucet chodit nebudu, a ani ziadne volne tam neplanujes vlozit? :D
24. 8. 2016   Szekeres
nepozorne citas moje úprispevky. Pisal som - raz za cca. pol roka doplnit hotovostou na pobocke..alebo, hocikde - ZADARMO
23. 8. 2016   anonym
je to ako zakaždým, keď je možnosť zarobiť tak banky túto možnosť využijú, názorný príklad je to, že banky teraz síce musia platiť za odloženie peňazí v ECB ale aj tak stále majú rastúce zisky, proste neexistuje mechanizmus, ktorý by klepol banky po prstoch za ich nenásytnosť, aké je to smiešne zdôvodnenie keď Banky stále produkujú miliónové zisky, alebo je to preto že im zisky nerastú podľa plánu a to najlepšie o desiatky %?
23. 8. 2016   Lolo
Ma to maly hacik.
Pre Slovakistanca, je 7 eur, mesacne, za vedenie uctu v banke, pri prijme 400 eur bolestnejsia ciastka, ako pre socialne vyradeneho germanca, ktory zaraba 9eur/hod..
V tomto pripade, je lepsie viest yivot bez bank.
24. 8. 2016   Sir
Lolo ukáž mi zamestnávateľa, ktorý kvôli tebe bude zabezpečovať hotovosť aby ti mohol vyplatiť tvoju výplatu v papierovej obálke ako voľakedy.
24. 8. 2016   Szekeres
zase chybicka v Lolovej teorii. Bol som svedkom, ze zamestnavatel pri necakanej poziadavke zamestnanca na toto NAPLNENIE LITERY ZAKONNIKA PRACE, "problem" vyriesili velmi pohotovo..."kverula nta" vyhodili
24. 8. 2016   Praktik
Lolo - su banky, kde neplatis za ucty, aj ked mas maly prijem. Pre zamestnavatela su to zvysene naklady. Predstav si, ze mas 1000 ludi a kazdy ma dostat 1000 EUR. To mas kazdy mesiac 1 000 000 EUR na vyplatach v hotovosti. Na to uz potrebujes oddelenie, co to bude spracuvavat, pocitat + ochranku, vozidlo. Plus samozrejme triedit a obalkovat dalsi ludia, co im treba platit mzdy ako ochranke. Takto si jedna pani zo miezd vygeneruje to suboru prikaz na uhradu pre 1000 ludi a druha tento subor nacita do internetbankingu a mzdy su uhradene. Minimalna praca, ziadne zbytocne mzdove naroky.
25. 8. 2016   syrien
Lolo este zije v prvotnopospolnej spolocnosti :-)
25. 8. 2016   syrien
Pri prijme 400 EUR mesacne si mozes zriadit ucet u UnicereditBank a mas ho na 10 rokov zadarmo (aj vybery, aj vedenie). Podmienkou je dat si 400 EUR vyplacat na ten ucet.
1/1