Názory čitateľov


Názory k článku:
To najlepšie z kapitalizmu: Pokémon Go

28. 8. 2016   anonym
Teda to ajlepšie z kapitlizmu je, že ľudia nakupujú čokoľvek, len aby sa zdržali tam, kde môžu chytiť Pokémona. Videl som kedysi film Wave, nedávno som si naň spomenul. Je o tom, ako ľahko možno zblbnúť ľudí, spraviť z nich masu nemysliacich. Čo ak vyšlienka Pokémon GO bude využitá tak, aby po nej zatúžil každý majiteľ smartfónu? Potom sa ľudia sústredia na výhodných pozíciách a... A čo? Dá sa využiť ich masová prítomnosť na tom mieste práve tak, ako ich neprítomnosť inde. Je to technnológia čistej manipulácie.
Čo sa týka UBER, áno, odveziem sa lacnejšie, než v taxi. Ale viem, aké auto mi príde? Nechodia náhodou autá taxi podstatne častejšie na techninskú kontrolu? Nemajú nnáhodou obmedzený vek? A ako je to spoistením v prípade nehody? Nevysotí ma vodič len aby mi nemusel platiť bolestné, ak spôsobí nehodu? Neoberá to náhodou štát o dane, mesto o poplatky? Nezarába na nás náhodou nejaký investor, ktorý ani nevie, čo je SLovensko?
27. 8. 2016   anonym
Dementná hra pre DEMENTOV !
27. 8. 2016   sines
z kapitalizmu su najlepsie exekucie, a vyrabanie zebrakov a bezdomovcov a opacne milionarov upletenych z hovna
27. 8. 2016   Murkoslav
O žiadnu "novú technológiu" tu nejde. Kto toto tvrdí, ten len podľahol reklame pokemonGo. Podobné hry tu boli už minimálne 5 rokov. Nemali ale takú masívnu reklamu a ľudia nemali smartfóny v takom rozšírenom počte. Treba spomenúť aj Geocaching. Tam sa tiež pri hre treba presunúť na určitú zemepisnú lokáciu. A Geocaching je tu už vyše 15 rokov. Ale nechcem zrovnávať skvelý a inteligentný geocaching s touto pokemoňáckou trápnosťou.
27. 8. 2016   111
za rok si na pokemon go už nikto ani nespomenie a je po biznise
27. 8. 2016   viliam01
Prvá veta posledného odseku ma zaujala.Spotrebitel ia určia hodnotu tovaru na základe užitočnosti.Nech i niekto povie,ako je toto užitočné k životu.Ja to raz neviem pochopiť.
27. 8. 2016   Lolo
Je to podobna hovadina, ako Cecka, alebo tricka zo Sandokanom.
Problem je v tom, ze ludia nehladaju zabavu, ale fetise.
Na miesto toho, aby roili nieco uzitocne, alebo zmyslu plne, robia to, co nema ziaden hlbsi zmysel.
NAvyse tak vytvaraju spotrebu, bez vytvarania hodnot.
Keby pokemonov, bolo mozne lovit na 5110, bolo by to tu davno.
Ostava mi len hadatko.
Aj to staci na dlhe zimne vecery.
A tiez to nieje nic, bez coho, by sa nedalo zit.
27. 8. 2016   kakadu
Premieňanie ľudí na nepríčetné zombie,
je vydávané na najlepšie z kapitalizmu
27. 8. 2016   jojo
Skor produkt reklamy a marketingu, ktory zacali pouzivat chore a lahko manipulovatelne masy, normalni ludia o taketo produkty ani nezavadia, rovnako, ako zarobili miliony na tzv. energetickych naramkoch, ktore boli len z obycajneho plastu z odpadu a ludia sa tvarili, ako im pomahaju, jednoducho smejdi, podvod v inom podani a naivne teliatka na druhej strane !!!!
1/1