Názory čitateľov


Názory k článku:
Nie sú prachy ako prachy: 7 vecí, pre ktoré nie je dobré držať hotovosť

24. 8. 2016   anonym
varis zabu, varis? Ale jest bude niekto iny. Ciel - skoncenie hotovosti, kazdy ex-halier pod kontrolou, 10x zdaneny...
24. 8. 2016   anonym
Prvá a základná vec: nevložiť do vub a generali! Človek poctivo pracuje, šetrí pre deti,vloží do banky aj tak vás oklamú o svoje úspory!Príklad z vub v nr, kde pri predčasnom rušení flexipoistky v generali podáva pracovníčka zavádzajúce, klamlivé informácie, používa nekalé praktiky, vidinou provízie a z mojich 4000€ vložených v hotovosti mi bolo vyplatené 1050€. To všetko pod ochrannou rukou vedenia banky. Ak by som dostal korektné info, určite nenechám banke takmer 3000€, hoci mi slovne bolo povedané, že mi bude vyplatená oveľa vyššia čiastka. Veselo – veselá-čimo užite si ich. VUB a Generali nikdy viac! Neodporúčam smradov,horší ako cigánska úžera! Ľudská zgerba,šmejdi!
24. 8. 2016   URBAN
v prípade problému prvé čo zavrú budú banky a prvé čo zbankrotuje budú akcie a dlhopisy ,Česi majú jedno príslovie - všechno co je doma se počíta miláčku , takže netreba veriť bankám, maklérom, burzám, teba mať doma či v notárskej úschove jednoducho na mieste kde sa k svojmu majetku dostante.
24. 8. 2016   Praktik
V pripade padov bank, akcii a dlhopisov, si mozes peniazmi tak kurit... Banky financuju stat cez dlh. V bankach ma peniaze ako obyvatelstvo, tak firmy a tie zamestnavaju. Bez penazi z banky nevyplatia ani mzdy, nezaplatia za tovar atd.... Banky sa stali podstatnou sucastou systemu, ktora zneuziva svoje postavenie, ale je uzko zaclenena do fungovania spolocnosti. Okrem toho, taka navsteva bytoveho vlamaca, moze byt tiez neprijemna, ak drzis doma vela hotovosti.
24. 8. 2016   URBAN
nepochopil si ma, ak zavrú banky a burzy ostanú v obehu iba reálne prachy a nie vyrtuálne na účtoch. Preto hotovosť bude mať vždy hodnotu tak to robia nemci ktorý držia doma vela hotovosti. Na vetšie sumy sú trezory alebo notárska úschova.
24. 8. 2016   syrien
Si na omyle kamo. Ak by padli banky a aj vsetky firmy, tak by bola anarchia a peniaze by ti boli k nicomu. V tomto pripade by mali skor hodnotu cennosti a realne veci (potraviny, pristup k vode a energiam). A mimochodom abankrotovat akcie a dlhopisy nemozu, zbankrotovat moze napr. firma a vtedy mozes prist o cast alebo cely majetok ktory mas v podobe akcii a dlhopisov danej firmy. A cely trh nema ako zbankrotovat. Ked sa nedari jednej firme, druha prosperuje. To by musela byt apokalypsa.
24. 8. 2016   Lolo
Ak ma clovek mat hotovost, tak najviac v mnozstve jednej vyplaty, alebo dvojnasobku beznych mesacnych vydajov.
Vsetko ostatne, co sa javi ako rizikove, alebo navyse, treba kupit depozitny kov. Au, Ag,najlepsie na cierno, zlomkove, hociake .
Napriklad za posledny pol rok, cena striebra, vyletela o 40%.
Vdaka za podobny depozit.
Problem slovakistanca je skor v tom, ako usetrit mesacne naklady, aby vobec vysiel z prijmom, aktivnym, alebo pasivnym.
24. 8. 2016   syrien
Kupa zlata alebo striebra nie je investicia, ale uchovavanie hodnoty. Investicia je napr. kupa akcii. Firma toci peniaze a vyplaca dividendu a o tom to cele je. Napr. firma ktora vyraba zubne pasty bude mat stale zisk, lebo stale ludia budu kupovat zubne pasty a bude vyplacat tento zisk pravidelne vo forme dividend alebo ak nevyplati dividendu, tak cena takej firmy bude rast. Firma vytvara hodnoty. Zlato ziadne hodnoty nevytvara (z 1kg zlata nebudes mat 2kg dalsi rok, stale to bude 1kg zlata), iba hodnotu uchovava. To znamena, ze ak kupite zlato za napr. 1000 eur za uncu a o 10 rokov bude 1100 eur za uncu, to neznamena, ze ste zarobili 100 eur, ale ze bola inflacia. A za 1100 eur za 10 rokov si kupite to iste ako za 1000 eur pred 10 rokmi. Ak kupite akcie za 1000 eur a za 10 rokov bude ich cena 1100 eur, tak ste zarobili, pretoze budete mat 500 eur vo vacku z dividend (pri 5% rocnej dividende), alebo budete ich mat jeden a pol krat viac ako pred 10 rokmi (ak reinvestujete dividendu nakupom dalsich akcii). Z 1kg zlata po 10 rokoch nebudete mat 1.5kg zlata.
24. 8. 2016   syrien
Este male info. Jeremy Siegel spracoval vo svojej knihe nasledovne.
Za poslednych cca 200 rokov (1802 - 2014) realny vynos (ocisteny od inflacie) bol nasledovny:
- akcie 6.7% p.a.
- dlhopisy 3.5% p.a.
- zlato 0.5% p.a.
- dolar -1.4% p.a.
To znamena, ze za 1$ investovany v roku 1802 by si mal v roku 2014 nasledovne:
- akcie $1033489 (z $1 investovaneho do akcii v roku 1802 by si mal jeden milion $ v roku 2014)
- dlhopisy $1642
- zlato $3.11 (z $1 v zlate v roku 1802 by si mal $3 v zlate v roku 2014)
- dolar $0.051 (z $1 ulozeneho pod vankus v roku 1802 by si mal realne 5 centov v roku 2014).
A teraz mi povedz, ze ci sa investicia do zlata (alebo inych drahych kovov) oplati...
To, ze cena striebra vyletela za posledny pol rok o 40% nic neznamena, tak isto moze tato cena padnut (a aj po minule roky padla). Aj ceny akcii mozu za pol rok stupnut o 40%. Ale realne za rok zarobia 6.7% (vcitane dividend), slato iba 0.5%.
Tak si to spocitaj matematik, ze co sa oplati. Ty Lolo.
25. 8. 2016   URBAN
toto čo tu píšeš je teoria varenia z vody dva fakty za tých dvesto rokoch dolár devalvoval o desiatky percent a akcie zbankrotovali na burzách v 1929 kedy bol krach amerických búrz takže by si mal hovno a nie teoretické výpočty čo tu píšeš. A na margo hotovosti cez vojnu v Juhoslávii mala hodnotu pri zavretých bankách a burzách hotovosť nie virtuálne peniaze na účtoch a nakolko burza nefungovala akcie a dlhopisy bol len papierik bez hodnoty o dividendách si mohol iba snívať. takže v čase krízi májú hodnotu ako si uviedol cennosti a tovar ale aj hotovosť ktorú reálne máš a nie na účtoch v bankách.
24. 8. 2016   syrien
Budes kupovat komoditu (napr. ropu), alebo ropnu spolocnost?
Kupou ropy spekulujes, pretoze nemozes predpovedat, ze ci cena stupne alebo poklesne. Kupou ropnej spolocnosti (ktora sa zaobera celym retazcom od tazby upstream az po rafinovanie downstream) budes zarabat aj ked je ropa lacna aj ked je draha. Pretoze ak bude cena ropy vysoka, tak bude zarabat jej upstream divizia (t.j. hladanie a tazba ropy a jej predaj za vysoke ceny), ked bude cena ropy nizka, tak bude zarabat jej downstream divizia (rafinovanie ropy), pretoze bude mat lacny nakup a bude moct mat vyssie predajne marze na produkty uz spracovanej ropy. Tak co by si kupil? Spekulacne ropu a modlil sa ci jej cena vzrastie (pripadne poklesne ak by si spekuloval na pokles) alebo by si kupil realny biznis, ktory toci prachy a vytvara hodnoty pre ludi? (to je tozis sluzba pre ludi, hladat, tazit a spracovavat ropu, kazdy ju potrebuje)
24. 8. 2016   bambaclad@azet.sk
ja by som bol za obmedzenie bezhotovosti. Ide ma dzubnut ked stojim v pokladni a nejaky moderny mlady idiot si kupuje flasu koly a plati 0,80€ bezkontaktnou visou. Ked mate peniaze v banke niesu to Vase peniaze, patria banke.
24. 8. 2016   Praktik
A co je na tom ? Ja si zaplatim aj 30 centov bezhotovostne a kontaktnou kartou so zadanim PINu. Ked maju rychle pokladne, neni to problem. Urcite je to rychlejsie, ako otvarat penazenku, hladat drobne. Trebars take babicky, ktore idu platit stravnymi listkami a potom na vydavok vysypu centy z penazenky je omhoho pomalsie, ako nejaka platba kartou
24. 8. 2016   Finančný poradca
Lepšie je mať hotovosť zašitú v štrinfle pod matracom, ako ju dať do ruky finančnému poradcovi, ktorý si z nej ukrojí nemalú províziu, poisťovňa nemalé poplatky a zvyšok znehodnotí anonymný trh.
24. 8. 2016   0
Investičná poradenská firma je to, aby vás obrala o peniaze. Rovnaký je aj tento článok, veľa slov ale zmysel žiadny.
24. 8. 2016   fero z BA
ďalší hlúpy článok z prodokcie PR
24. 8. 2016   440
Hej, psycho članok, na to tu uz maju asi generátor.
1/1