Názory čitateľov


Názory k článku:
Joseph Stiglitz: Niet divu, že EÚ nefunguje

22. 8. 2016   Yanis Varoufakis
na kazdom portali pod inymi nickmi pritomny vysinuty troll Fero zase zaspamoval diskusiu... bez toho, ze by vobec pochopil elementarne suvislosti v clanku :)
20. 8. 2016   Lolo
Podla toho vieme, ako EU nefunguje, aj bez J. Stiglitza, ked sa pozreme z vlastneho okna, alebo ak nemame, ak vylezeme zo svojej zemlianky na hypoteku.
20. 8. 2016   anonym
O tom EÚ nefunguje som písal dávno ani nebude fungovať je otázkou času kedy sa rozpadne keď niekto myslí že nám to pomohlo je na omyle rozmýšľa špatne od 89 roku krajinu viedli a vedú ľudia z honbou za peniazmi a slávou ekonomicky zruinovali na podnet EÚ celú slovenskú ekonomiku najme odvetvie hospodárstva čím docielili vstúpili na slovenský trh zo svojimi výrobkami v náveznosti nepripustili odbyt naších výrobkov do štátov EÚ diktátom docielili slovakistan sa stal kolóniou otrockými praktikami a skladiskom tochto subjektu kde boli zničené obrovské poľnohospodárske plochy hofg
20. 8. 2016   autobus
problem EU je v tom, ze sa ju Rusko aj USA snazia znicit. Rusko ma jednu menu, a pritom rozdiely v krajine su obrovske. USA ma jednu menu a rozdiely v krajine su tiez obrovske.
20. 8. 2016   WTF?
EU ma jednu menu a rozdiely v EU su ake? A mimochodom ako sa snazi znicit Rusko EU? USA ano, skrz zavedenia TTIP.
20. 8. 2016   anonym
Presne tieto rozdiely spomenul autobus.
Rusko sa snaží zničiť EU finančným podporovaním nacistov, fašistov a iných extrémistov v Európe - hlavne pred národnými voľbami. Podporou Britských strán, ktoré odporúčali Brexit, atď...
20. 8. 2016   anonym
NIET CO DODAT TREBA SI PRIZNAT MA PRAVDU...VSETCI DOBRE VIEME KOMU TENTO SPOLOK VYHOVUJE
20. 8. 2016   Eugen
Slováci si toho vyhrážania užívajú permanentne - v podstate s členskými štátmi EÚ, okrem tých vodcovských, sa vôbec normálne nejedná. Jasný dôkaz sú kvóty, zavádzané násilne, ani raz nejednala Merkelová či Junkers jasne a verejne, samostatne
s premiérmi štátov odmietajúcich systém kvót, ktorí majú vlastné dôležité a rozhodujúce dôvody pre svoje kroky. Veď napríklad Slovensko, Maďarsko a Rumunsko majú veľmi veľa neprispôsobivých nevzdelaných a nepracujúcich Rómov, ktorí majú veľmi veľa detí o ktoré sa starajú hrôzostrašným spôsobom. Aká je to záťaž sa stihli už presvedčiť najmä Angličania. Okrem toho nemáme voľné byty na rozdiel od západných krajín, kde ich majú habadej.
Kdežto malé Slovensko je tak trochu aj zvyknuté na svoju podriadenejšiu pozíciu a keď to nie je nutné, tak nerobíme EÚ žiadne protivenstvá, iné štáty to berú ako urážajúce a ponižujúce. Angličanom šliapali po ich hrdinskej minulosti a suverenite. Preto brexit. Nikto nechce chápať členstvo v EÚ ako stratu akejkoľvek suverenity, o čo Junkersovi a Merkelovej očividne ide. Občania členských štátov EÚ nechápu a pýtajú sa Junkersa a Merkelovej, prečo urobili takéto rozhodnutia bez prejednania so všetkými členskými štátmi EÚ. S kým sa teda radili??? Ozaj nás združili všetkých do EÚ, aby nejaký tajomný pýn nemusel svoje plány prejednávať s každým štátom osobitne, stačí to prejednať s Junkersom a Merkelovou a všetci musia poslúcjať, lebo budú hospodársky či vojensky zničený. Špičky EÚ už zašli veľmi ďaleko, môžu vôbec cúvnuť, resp. či si to môžu dovoliť a zmeniť myslenie i jednanie?
20. 8. 2016   Vlko
V podstate suhlasim, az na "Okrem toho nemáme voľné byty na rozdiel od západných krajín, kde ich majú habadej. "
Na o si prisiel ako??? Pohybujem sa v zapadnej Europe uz 20 rokov a take som si este nevsimol! Ak samozrejme neberiem do uvahy nezmyselne investicie promoterov do obytnych komplexov (pozor! sukromnych!!!) ktoré povacsine ostali nedokoncene (napr. v Spanielsku)
20. 8. 2016   0
Má pravdu. Neviem ako ostatné krajiny, ale v nemecku majú volné nájomné byty. To je fakt, môžeš si to overiť. Dokonca si môžeš prenajať celý dom a nie malý. Oni fungujú trochu inak, väčšinou žijú v podnájmoch.
No a o neprispôsobivých čiernych kofolách škoda rozprávať. Na slovensku máme s nimi dlhoročné skúsenosti. Dokážu maximálne vyciciavať sociálne výhody ako kokoľvek iný. Je to banda, ktorá bude rozprávať že nemá prácu, ale vôbec pracovať ich je skôr zázrak. Vyžijú zo zvrhlého sociálneho systému a neskutočnej drzosti na úradoch. Stačí keď si žena prefarbí vlasy na čierno, začne sa rozkrikovať, zoberie zo sebou deti a vybaví všetky sociálne výhody. Ale sadiť v záhradke som ešte nevidel nikoho z nich. Najhoršie sú kadeaké neziskovky, ktoré to podporujú a priživujú sa na rómskej otázke. Rovnako to dopadne aj s arabmi, ktorí majú od pracovných návykov veľmi ďaleko.
20. 8. 2016   fero z BA
Je úplne normálne, že krajina prosperuje alebo neprosperuje aj na základe zloženia vlastného obyvateľstva. Nie je to ale vina nikoho iného, len tej jednotlivej krajiny lebo to nie je krátkodobý problém, to je problém systému výchovy min.jednej generácie, takže každý len žne to, čo zasial.
Nie som tiež úplne stotožnený s politkou EU, ale stále sa mi javí ako neporovnateľne demokratickejšia a zmysluplnejšia ako vládnutie takých zločincov, ako si volí SR. Neviem o civilizovanej krajine, kde by tajná služba unášala a vraždila svojich občanov za politické postoje alebo kde by prezlečení komunisti bezprecedentným spôsobom rozkrádali krajinu, ako máme dnes. Takže si myslím vzhľadom na demokratickú výchovu politikov v západnej časti EU, že to nemôže byť horšie ako slovenskí politici. SR je v takom morálnom rozklade a štát tak nefunguje v každej svojej oblasti - zdravotníctvo, školstvo, polícia, právo, že by ho bolo najlepšie úplne podriadiť niekde, kde to funguje a v západnej časti EU tieto funkcie štátu fungujú (nie ideálne, ale fungujú) v prospech občana
20. 8. 2016   Jaro
Plne suhlasim. U nas uz vladne situacia, kde normalne je nenormalne a nenormalne je normalne. Zvykli sme si na cudesne tendre, na to ,ze kazdy politik po par rokoch ma vystarane do konca zivota, na cudnych podnikatelov, ktori nic neprodukuju a napriek tomu sa im dari atd. Na ministrov, ktori nosia hodinky vo vyske ich rocneho danoveho priznania a ak sa niekto ozve proti ich vycinom, tak zapoja celu statnu masineriu aby ho umlcali.
20. 8. 2016   claraassociation@gmail.com
Tentokrat su tu prispevky od ludi, ktori sa vyhybaju urazkam a pisu svoje skutocne nazory bez emocii a typickej slovenskej zadubenosti. To chvalim. Suhlasim s Ferom z BA. Spolocenstvo, v ktorom teraz zijeme, EÚ, je pre Slovensko prinosom: nemyslim financnym. Nikdy som nevidel prospech Slovenska v clenstve v EÚ cez peniaze. Je to v inom. Slovensku bude este velmi dlho trvat az bude rovnocennym partnerom. Na jednej strane je to objektivne tak, ale na druhu stranu: chyba nam vela k tomu, aby sme boli rovnocennymi partnermi. V EÚ su predsa aj ine "male" krajiny a nie su iba na okraji zaujmu. Preto su dolezite a, prepacte za vyraz "ucelove" spojenectva v urcitych temach. Nemam na mysli V4 - to je umele vytvoreny spolok. Preferujem spolok, spolky ucelove, cielene. Za miesto na slnku treba bojovat. Ma za Slovensko kto bojovat?
20. 8. 2016   apoliticky
fero z BA...no vidis...trvalo ti to ,,roky,, kym si tu priznal verejne ze Slovensko je v ,,rozklade a nefunguje,, ako stat ...spominas zdravotnictvo, skolstvo, policiu a pravo...tot je vysledok chamtiveho kapitalizmu...no a za socializmu to fungovalo !!!
20. 8. 2016   fero z BA
tieto oblasti sú preto v totálnm rozklade, že neprešli reorganizáciou, tam je naďalej rýdzi čistý socializmus s nominantami KSS-SMER na čele
20. 8. 2016   URBAN
v tom s tebou súhlasím že štátna správa je nereformovaný socializmus ale Slováci nikdy nebudú braný ako rovnoprávny člen v EU a preto ja osobne som za to aby Slovensko odišlo a budovalo postavenie ako Nórsko či Švajčiarsko, len nepíšte že sa to nedá lebo medveď to sú kecy Fica že alterntíva nie je. vdaka euru a ECB ručíme za iné štátne dlhy iných štátov o kvótach na utečencoch škoda reči to nám nadyktovala EU spolky nemá rád ani holub sa hovorí.
20. 8. 2016   fero z BA
určite sa to dá, len treba klesnúť na úroveň ruska a to samozrejme nie je nikto ochotný. samozrejme ani ja. neviem aký zmysel by malo vrátiť sa do jaskyne lebo na konci tej cesty nie je nič povedané, čo by malo byť cieľ. nesnívajme o úrovni norska alebo švajčiarska, veď to sú krajiny, kde je úplne iný svet ako v SR. O ich úrovni sa nedá ani snívať, nie porovnávať, bol som v nich viac razy a viem čo hovorím
20. 8. 2016   URBAN
o Rusoch som nič nehovoril to ty stále dookola kecáš o Rusoch povedz my aký rozdiel je pre bežného človeka chodiť sa vtierať do Moskvy do 89 a teraz do Bruselu , my sme kolónia EU, potrebovali nás na lacnú pracovnú silu kde sme montéri vo fabrikách západných kolonizátorov a na zasipanie nášho trhu západnými šmejdmi. Vždy budeme kolónia pokial budeme myslieť tak ako píšeš stále do okola.
20. 8. 2016   fero z BA
rusko v mojej odpovedi bolo iba ako symbol zaostalosti, korupcie, nefungujúcej krajiny a pod... keď píšeš o bežnom človeku, tak ten sa nechodil ani vtedy vtierať do moskvy a nechodí sa ani dnes do bruselu. Ale ak nevidíš, ten diametrálny rozdiel v kvalite života (sloboda, kvalita výrobkov, potravín, pracovné možnosti, možnosti vzdelania, možnosti uplatenia,...) tak potom si veľmi nemáme čo povedať. Porovnanie života nie je lacné mlieko v igelitových sáčkoch a rada na kubánske kyslé pomaranče ale súhrn veľkého množstva aspektov života, ktoré dnes už ani nevnímame ako niečo úžasné v porovnaní so životom v reálnom socializme, nebudem ťa ale presviedčať o tvojich osobných spomienkach
21. 8. 2016   UURBAN
mám rodinu v Rusku preto viem že u nás je vetší bordel ako tam, západ nenávidí Putina lebo zastavil rozkrádanie ktoré tam robil západ za Jelcina, keby Rusy nechceli Putina nebol by tam. Tú kvalitu života ako si vymenoval je nezmysel sloboda je domňelá, pracovné príležitosťi lukratívne nie sú pre bežných ludí, na medicímu sa bežný nedostane bez známostí či úplatkov , študovať môžeš ak máš prachy a nie preto že máš samé jednotky. Uplatnenie na pracovných portáloch lukratívne posty nie su, ti sa potichu obsadzujú ano pracovné ponuky su v robotníckych profesiách kedy môžeš ísť robiť na západ robotníka do ich fabrík lebo miestna populácia vymiera, ukáž my slováka čo v nemecku robí notára zato robotníkov je tam kopu.
21. 8. 2016   fero z BA
mám rodinu v Rusku....... čiže ruský troll
21. 8. 2016   URBAN
mám rodinu aj v Canade a Austrálii čiže čo dalšie si vymyslíš že som . Práve od nich viem ako to funguje mám info z prvej ruky, viem vdaka tomu porovávať západné info s napr. rusmi. teda som aj západný troll?
22. 8. 2016   anonym
FERO ZASA SI SA PREJAVIL AKO PRIMITIV, SER UZ NA TO.
A CHOD BUDOVAT DEMOKRACIU NA UKRAJINU...
20. 8. 2016   anonym
Napada ma stara mudrost. Vsetko sa da len treba chciet.A na Slovensku akosi nechce.
1/1