Názory čitateľov


Názory k článku:
Bolestivý prepad akcií: Ste skutočne na všetko pripravení?

24. 8. 2016   MV
Nielen akcie sa môžu prepadnúť, ale aj akcionári môžu byť prepadnutí. Nikto nie je pripravený platiť spätne výpalné, pardón ďalšiu daň ako fyzická osoba - akcionár za 12 rokov, ak by sa taký návrh schválil- Pán Soták bojuje statočne, ale ako to dopadne, to sa uvidí až v širšom časovom období. Počítam s tým, že potom sa môže požadovať vrátenie 14% odvodov do zdravotných poisťovní. Na Slovensku nikto nie je pripravený na všetko, realita je vždy zložitejšia ako poznanie o nej.
23. 8. 2016   tiežkapitalista
Pred pár rokmi som si odložil české noviny, kde "odborníci" na investície radili, ktoré akcie majú rastový potenciál, hotové zaručené typy, ktoré určite porastú. Medzi nimi bola firma na ťažbu uhlia NWRUK. Cena mala dosiahnuť 250 Kč. Pred 3 rokmi som sa dal na obchodovanie na pražskej burze, obchodoval som na páku, nechal som sa obaláchať, že budem mať 10 x väčšie výnosy. Tie akcie začali klesať a pozeral som rôzne grafy,boli na úplnom dne za celé roky. Nechcel som čakať 5 rokov, ale nepredal som ich, čakal som, že z toho dna sa musia dostať. No klesali každý týždeň a nakoniec to predali obchodníci s cennými papiermi, ked cena klesla tak, že už by som nemal ani na poplatky za "ziskové" akcie. Obchodníci neprišli o svoje poplatky, ja som prišiel o všetko - 1 500 E a akcie klesali ďalej. Dnes stoja 7 halierov, ale neskrachovali. Nech žijú akcie, nech žijú "odborní poradcovia" !
23. 8. 2016   fero z BA
pridám sa do klubu, všetko, čo používam a využívam je moje vlastné a neviem, čo je to mať úver alebo dlžobu. vďakabohu
23. 8. 2016   anonym
strcte si tie akcie tam kde slnko nesvieti.
23. 8. 2016   anonym
Som pripravený, nie som zadĺžený.
23. 8. 2016   anonym
A vlastníš aj byt alebo dom bez toho, aby si si musel na neho požičať?
Ak áno, tak blahoželám.
23. 8. 2016   anonym
Ďakujem za blahoželanie, ale podarilo sa to. Nebol som chamtivý, aby som mal všetko zajtra.
23. 8. 2016   Blind man
Žijem skromne, bez dlžôb. Čo skutočne potrebujem to si aj kúpim. Bývam vo vlastnom. Aj moje deti. Nech mi zdravie ešte aspoň 25 rokov slúži ako doteraz a po milosrdnej smrti odídem. Nič viac si neprajem.
24. 8. 2016   MV
Veľmi pekný príspevok opretý o vnútornú vyrovnanosť. Pomohol mi.
1/1