Názory čitateľov


Názory k článku:
Novodobý Titanic: Globálne dôchodkové systémy sú stále viac vystavované riziku

24. 8. 2016   zaknaktel
A čo tak začať kalkulovať aj so zvyšovaním produktivity práce. Za posledných 10 rokov sa zvýšila aspoň trojnásobne
17. 8. 2016   fero z BA
SR je podľa štatistiky na 3 mieste v EU v počte úradníkov na 1000 obyvateľov (37), do toho nie sú zarátaný pracovníci školstvo, zdravotníctva a iných odvetví napojených na štátny alebo iný druh sociálneho rozpočtu. Celá EU sa pohybuje vo veľmi podobných číslach. Tento povojnový sociálnych experiment, ktorý je postavený na sústavnom prírastku obyvateľstva pôvodne ani nepočítal s obrovským množstvom sústavne pribúdajúcich sociálnych benefitov v prospech zamestnancov. Dnes v celej EU je postupný úbytok živnostníkov a drobných podnikateľov v prospech zamestnancov , čo kladie veľké nároky na sociálny systém krajín. Obyvateľstvo v EU pribúda len z dôvodu imigrácie z ostatných častí sveta, takže je len otázkou času, kedy to celé vybuchne. Politici ale klamú národ, sľubujú mu nemožné, národ ich za odmenu volí a kolotoč záhuby sa uzatvára. Čím skôr EU začne upúšťať od svojich socialistických neúspešných experimentov, tým pre ňu bude lepšie. Len návrat ku skutočnému ekonomickému modelu krajín to môže zachrániť. Inak to bude ešte nejaký čas fungovať, tento kolotoč zadlžovania sa, prijímania akčných opatrení a pod. populistických nezmyslov a potom bude zaujímavé teátro. EU by mohol sčasti zachrániť prílev mladých imigrantov, ale to hlavne ficovoliči odmietajú, takže ....
17. 8. 2016   fero z BA
hrubka hneď v prvej vete, má byť "zarátaní"
16. 8. 2016   Lolo
Problem je najma v prijmoch.
Ak prijmy obyvatelov, soc bloku, alebo zapadneho protektoratu ZSSR, boli devalvovane a zlikvidovane v privatizaciach, ktore obohatili len uzku skupinu ludi a ostatnych, nechali zvysok, aby sa zivil sam seba.
Z vysokymi odvodmi, malymi mzdami, zivia masu dochodcov, bez ohladu nato, ze este pracujucim nic neostane, na ich vlastne dochodky. Staci ak sa vymeni este 3x vlada a nikto za to neponesie zodpovednost.
Problem su mzdy.
16. 8. 2016   anonym
Globálne dôchodkové systémy sú vyplundrované. Nemecko nebude mať v roku 2050 peniaze na dôchodky. Možno skôr. Čo ostatné krajiny EU, určite na tom nebudú lepšie. Teraz platím nie najnižšie dane, aby som potom nedostal nič, lebo nebude z čoho. Pekné svinstvo.
16. 8. 2016   MV
Zem a Európa neuživí rastúcu populáciu hlavne tam, kde je potrebné platiť za vykurovanie 7 mesiacov v roku a len fantasti si môžu myslieť ,že riešením je ešte väčšia preľudnenosť. V Afrike im stačí na bazálne prežitie chatrč, pár gramov bielkovinného dusíka denne a oni idú nivočiť sociálne systémy na sever. Otázka globálnych dôchodkových systémov asi politické špičky Únie vôbec netrápi, žiada sa zmena nášich nárokov a ak to nepochopíme je tu vyhrážanie vojenskými akciami.
16. 8. 2016   koklesgogo
ale toto su sukromne DDS tak ospevovane Kanikom a Miklosom..
16. 8. 2016   anonym
Kanník a Mikloš boli prvotriedny podvodníci. Z Miklošom nech sa na Ukrajine vysporiadajú na Banderovský spôsob.
16. 8. 2016   anonym
Sorry o com sa tu "trepe"? Ze politicke spicky nevedia zabezpecit funkcny system pomaly cohokovek! Nebude na dochodky, nebude praca, ze ceny energii porastu, nebude dost potravin pre vsetkych, ze bude globalne oteplovanie, ze krachnu dalsie banky, ze treba zachranovat sukromne banky z penazi danovych poplatnikov!!! Ved sa uz neda denno denne pocuvat toto starasenie! Existuju aj pozitivne spravy, pozitivne vysledky, "svetlejsie zajtrajsky!?
16. 8. 2016   anonym
Ľudstvo je držané neustále v strachu, aby bolo v poslušnosti. Človek sa musí od toho odosobniť, potom začne vnímať život vôkol seba. Ak sa niekto obetuje mamonu, bude celý život žiť v strachu.
1/1