Názory čitateľov


Názory k článku:
Rakúske firmy spĺňajú prijímanie starších ľudí, bonus-malus nezačne platiť

6. 8. 2016   Lolo
Frantisku, ja sa ta opytam, ty ako podnikatel, kolko zamestnavas ludi nad 55 rokov vo firme?
6. 8. 2016   fero z BA
ja som špecifický, ale väčšinu, ak by som bol podnikateľ, ktorý musí podávať výkony, tak by som nezamestnával. Rakušania vedia, čo znamená tech ich malus-bonus a vedia čo robia. Je to ale krátkodobé riešenie,EU neudrží krok so svetom lebo je a bude prestarnutá. Merkel vie, čo robí s tým, že chce do EU prilákať ľudí z celého sveta lebo jedine tak môže EU v celosvetovej súťaži obstáť......lenže to je už téma, za ktorú ma samozrejme ficovoliči ukameňujú
6. 8. 2016   Lolo
No dobre Frantisku, ale stale si neodpovedal.
Ak mas firmu, zamestnavanie starsich ludi, nemusi znamenat, ze ich mas priamo na vyplatnej paske. Napriklad mas firmu externu na upratovanie? Zaujimas sa o to, ci vam openspace upratuje pani, ktora ma 55 a viac rokov, alebo to robia studentky cez tri agentury?
Co sa tyka Makrely a neoeuropanov, mam nazor trocha iny, ale v zasade suhlasim, ze aj ked mozno nevie co robi, prinos ekonomicky to bude mat urcite.
Bez ohladu na to, aky pracovny potencial budu mat hnedo a neoeuropania, vytvaraju zataz umelu, pre ekonomiku ziaducu a vytvaraju aj skody a tym padom aj cash flow, ktory pomaha zapadnym krajinam rozhybat ekonomiku.
Kazdy neoeuropan, musi nieco jest, niekde sa vykadit, umyt a pripadne pomodlit, eventualne si vykonat sexualnu potrebu. To vsetko znamena, ze okrem sluzieb bezpecnostnych a strachu obyvatelov europy o vlastny krk, musia ludia vynakladat na protipotrenia a naplnenie potrieb novo prichodzich, nemale peniaze, ktore by inak boli viazane v bankach a uctoch, lenivych a prestarnutych staroeuropanov. Navyse kulturne obohatenie spociva aj v tom, ze neoeuropania, sa dokazu mnozit, bez ohladu na spolocenske zavedene zvyklosti a tym padom navysuju spotrebu rychlejsie, ako staroeuropania a potencialne spohodlnela XYZ generacia, ktora nema prostriedky na vyrobu deti, lebo maju pocit neistoty v zapadnej kumulovanej istote hypotekarnych otrokov.
Takze ja si myslim, ze neoeuropania ekonomicky prinos mat budu, ale nie pre ovcanov a siroke masy, ale pre vyvolenych, ktory nakoniec v Europe, ktoru planuju a riadia, zit nemusia, alebo maju dobru ochrannu barieru, hradby a ziju v izolacii.
Takze otazka je, kolko neoeuropanov, Frantisku si schopny zamestnat vo firme, na miesto prestarnutych europanov?
Budes ochotny vo firme, tolerovat pocas dna 5x motlitbu a mas pripraveny pre socialnu a zdravotnu poistovnu platobny system odvodov, pre neplatene volno na ramadan, alebo budes riesit ramadan dovolenkou?
Ako sa to ku tomu vyjadruje ekonomka a uctovnicka?
Budu tvoji IT ckari moslimsky, integrovatelny do tvojej firmy?
Pokial by si chcel od stareho chruna, ako som ja poradit, tak za par drobnych, ti tu analyzu spravim v powerpointe aj ja..
6. 8. 2016   fero z BA
podnikateľ (hlavne v SR), ktorého štát okráda kde sa dá, musí podnikať a zarábať. On nežije z dotácií, príspevkov, darov, on žije z toho, čo sa mu podarí v súťaži zarobiť. Takže zamestnávanie ľudí sa musí riadiť v prvom rade ekonomickým prínosom. Je už na štáte, ak chce tento fakt určitým spôsobom ovplyvňovať, aby to robil formou ekonomických nástrojov, tak ako dnes núti zamestnávať ľudí so zmenenou pracovnou schopnosťou, čo je jeden z prípadov vydierania podnikateľov. Takže pre mňa je samozrejme pre maximom podnikateľov pri dnešnej úrovni vymožiteľnosti práva a socialistickom zákonníku práce hlavným motívom a snahou vyhnúť sa v maximálnej miere zamestnávaniu ľudí v riadnom pracovnom pomere a v nedôchodkovom veku. Len človek, ktorý nemá inú možnosť, vezme človeka do riadneho pracovného pomeru. Ja pri mojom veku už radšej nezarobím nič, ako keby som sa mal naťahovať s dajakým premúdrelým ficovoličom ako zamestnancom.
Merkel je v rámci EU snáď jediným štátnikom, ktorý koná v rámci vyššieho princípu a v horizonte, ktorý ďaleko presahuje jej súčasné a aj ďalšie volebné obdobie. čo je pre obdivovateľov birmovanca niečo nemysliteľné. A štátnik musí prijímať opatrenia, ktoré pozdvihnú a posunú vpred krajinu ako takú nielen ovce vo fabrikách. V nemecku sa mládeži nechce robiť (chodím tam veľmi často a je to vidieť), manuálne práce sa ľuďom prakticky protivia, tieto práce tam dnes robia prakticky len turci alebo východoeuropania. Lenže ak tam robia východoeuropania, tak to pomáha len nemecku a nie EU, takže sem treba nanosiť ľudí z mimo EU, čo je samozrejme nebezpečenstvo pre ľudí vo fabrikách, ale tí v skutočnosti nikoho nezaujímajú, lebo ľudí schopných robiť vo fabrikách sú na svete miliardy, takže tí sú ľahko nahraditeľní. Takže Merkel musí a myslím si, že rozmýšľa v dimenziách, čo je dobré pre EU ako celok, nie pre kategóriu robotníkov a nekvalifikovanú silu
6. 8. 2016   Lolo
Dobre, teda Frantisku, starych zamestnavat nechces, ani neoeuropanov mohamedanov, ani na zivnost, tak potom tematicky patris medzi podnikatelsku elitu, ktora tazi z hluposti pracujucich na cierno a dohodu, co je chvalyhodne, progresivne a kolonialne, pre Slovakistansku klpetokraciu normalne. Dokonca je to povazovane za uspech.
Pises ako politik, ku otazke sa nevyjadrujes priamo, mas sancu zvitazit v politickom boji. Mal by si sa orientovat na tie dotacie, lebo to je asi jedina buducnost, malej, alebo strednej firmy.
6. 8. 2016   fero z BA
zásadne neporušujem pri podnikaní zákony a plním svoje sľuby. Nerozumel si ma dobre. Ja veľa vecí neurobím, do veľa aktivít sa nepúšťam lebo nie som ochotný za dnešných podmienok zamestnávať ľudí. Radšej nerobím nič lebo riziká sú príliš veľké v pomere k možnému zisku. Mne sa nechce zo získaných napr. 100 euro, dať na zamestnanecké náklady 50, napr. aj príspevok na RTVS (závislé od počtu zamestnancov), zdravotné prehliadky, stravné lístky, zo zvyšných 40 mám zaplatiť 22% daň z príjmov a keď si chcem vyplatiť dividendy, tak ešte aj zdravotné odvody z toho, tak jednoducho to nebudem robiť. Chvalabohu dnes už nemusím. To je moje právo. V takejto krajine nech podnikajú súdruhovia z KSS-SMER, ja už nebudem. Ak by som bol mladší, tak zbalím caky-paky a z tejto gubernie utekám preč
6. 8. 2016   fero z BA
čo s tým bude robiť slovenská gubernia? Lebo fabriky s pásovou výrobou to nebudú môcť plniť. Toto je budúcnosť EU, ale východné gubernie budú takéto opatrenia odsúvať, blokovať a ekonomika štátov a ich obyvateľstvo bude trpieť. ešteže prezlečení komunisti z KSS-SMER robia všetko pre ľud
1/1