Názory čitateľov


Názory k článku:
Brusel chystá veľké energetické upratovanie, zbytočne veľa plusiek zo štítkov zmizne

31. 7. 2016   EUROASS
URADNICI Z BRUSELU NECH SI ROBIA UPRATOVANIE HLAVNE U SEBA..MAM POCIT ZE TOHO KOKAINU TAM SNUPU AZ PRIVELA! DALI IM KRALOVSKE PLATY A TAK NEVEDIA CO ZO SEBOU! BANDITI
29. 7. 2016   kiskajepresstitut
ani som to nečítal lebo ignorujem tú ožranskú bandu z EU parlamentu, ktorá už mala byť dávno povešaná na kandelábroch !Hajzli fašistickí!
28. 7. 2016   Lolo
Ono sa to da dorobit aj doma, netreba prepinat rucne..
vyrobaprvozuj.w...
28. 7. 2016   loptos
Ja vodu zo solaru používam do práčky už dlho, mam spravený vývod zo sprchy.
Treba ale prepnúť vodu pred pláchaním.
Ale práčky na teplú vodu na trhu sú. ale ked mám funkčnú nekupim si predsa novú
28. 7. 2016   bingo
nestacim sa divit cim sa chumaji z EK zaoberaju!!!!
28. 7. 2016   Lolo
Ja sa necudujem, ze EU je v prdeli, ked Brusel riesi znamienka a pismenka, inak v podstate uplne hujoviny, ekoteroristicke.
Principialne, spotrebic z najvyssou spotrebou v domacnosti je chladnicka, ak domacnost nieje vykurovana elektricky a nema ohrev vody na elektrinu.
Kedysi, do v podstate nedavnej doby, som mal chladnicku, ktora fungovala na zemny plyn.
Fungovala asi 40 rokov, okrem obcasnej udrzby, vycistenia horaku a ocistenia prachu z vymennika, nemala ziaden problem. V zadu mala nadrz na zasobu vody, asi 20 litrov, ktora sa pouzivala na umyvanie riadu. Spotreba chladnicky, bola rovnaka, ako vecny plamienok v gamatkach. Absolutne ucinny spotrebic z rekuperaciou odpadoveho tepla.
Pravda je, ze to nebol spotrebic elektricky...
Kedysi boli automaticke pracky tatramat, ktore mali napustanie teplej a studenej vody zvlast. Ohrev elektricky, sa pouzil len v pripade vyvarania, alebo ked napustana voda tepla, nemala dostatocnu teplotu.
Preco sa dnes nevyrabaju podobne pracky?
Kolko ludi by ocenilo dnes, ktory maju plynovy prietokovy ohrev TUV, keby mohli naplnit pracku na pranie vodou, ktorej ohrev stoji 1/10, ohrevu elektrickeho?
Kolko ludi, by ocenilo napustanie teplej vody do pracky, zo zasobnika solarneho ohrevu?
Radost prat, skoro zadarmo, lebo motor v pracke, ma spotrebu ani nie 0,3kWh, na cely cyklus prania, plakania a zmykania.
Ale hlavne, ze vynaliezame byrokraticke doslova kraviny, ktore nikomu v nicom nepomozu, naopak, nakoniec znevazuju ako byrokraciu, tak nasieraju ovcanov.
Zacalo to v podstate zakazom klasickych ziaroviek.
1/1