Názory čitateľov


Názory k článku:
Zvrátený vývoj na trhu hypoték? Kedy vám banka zaplatí za to, že si od nej požičiate peniaze

2. 8. 2016   Lolo
Osobne si myslim, ze kazdy ovcan, by si mal rozmysliet, akou perinou sa bude prikryvat.
Je sice pravda, ze keby si nikto v slovakistane, nevzal hypoteku, mozno by sme zili dnes v zemliankach a maringotkach, ale ku tomu sa vyvojom asi aj tak dostaneme, len na to nebudeme vsetci uplne navyknuty, ked budu ovcanov vystahovavat z kralikarni na ulicu.
2. 8. 2016   Kritik
Opísaný vývoj funguje jedine vtedy, pokiaľ sa bankovou obchodnou politikou očakáva posilnenie meny.
Hypotéky sa bankám v každom prípade oplatia. Ak im ich dlžníci nebudú splácať, banku to nebolí, štát ju ozdraví a za neplatiča sa na splatenie hypotéky zložia všetci občania.
2. 8. 2016   ttip
ak máte 100%-nú istotu, že počas splácania budete mať robotu so slušným príjmom, tak sa hypotéka oplatí. lenže tú istotu tu nikto nemá a tak hrozí riziko, že prídete nielen o bývanie, ale aj všetky peniaze - pretože ten, kto požičiava, nikdy neprehráva! a banky nikdy nepožičiavajú vlastné peniaze - iba peniaze vkladateľov!!!
a mladí by si mali tisíckrát dobre rozmyslieť, či do takéhoto rizika pôjdu. vždy zaplatíte omnoho viac, ako ste si požičali. naši starí rodičia sa riadili heslom: na čo nemám - to nepotrebujem!
2. 8. 2016   anonym
Človek poctivo pracuje, šetrí pre deti,vloží do banky aj tak vás oklamú o svoje úspory!Príklad z vub v nr, kde pri predčasnom rušení flexipoistky v generali podáva pracovníčka zavádzajúce, klamlivé informácie, používa nekalé praktiky, vidinou provízie a z mojich 4000€ vložených v hotovosti, zdôrazňujem mojich, mi bolo vyplatené 1050€. To všetko pod ochrannou rukou vedenia banky. Ak by som dostal korektné info, určite nenechám banke takmer 3000€, hoci mi slovne bolo povedané, že mi bude vyplatená oveľa vyššia čiastka. Veselo – veselá-čimo užite si ich. VUB a Generali nikdy viac! Neodporúčam smradov,horší ako cigánska úžera! Ľudská zgerba a šmejdi!Neodporúčam!
2. 8. 2016   anonym
a čo drobné písmenká si nečítal chruňo ? Veď keby to bola pravda, tak už by ich dávno niekto dal na súd a nie ako ty vypisuješ tu už roky to isté
2. 8. 2016   a
pocet uzavretých hypotekárnych zmluv klesol v posledných troch mesiacoch historicky najviac za posledných viac ako 10 rokov /zdroj: NBS.SK /
2. 8. 2016   Ján Kok.t
Takéto články sa veľmi dobre čítajú, keď bývanie riešite 10% spotrebákmi, veľmi tvrdou svojpomocou, keď vám nik nepomôže, pretože hypotéky nie sú určené pre financovanie určitých typov nehnuteľností. Najlepšie je, keď sa je z mojich daní skladám na dotované hypotéky pre určité zvýhodnené skupiny obyvateľstva.
2. 8. 2016   j.d.sk@azet.sk
tvorca clanku by si aspon mohol prepocitat vymenny kurz DKK-EUR, pretoze zjavne zabudol pridat jednu nulu..
2. 8. 2016   jol
a to je co za dom v Dansku za 23 000 eur?
2. 8. 2016   marhula
Ziadny pretoze je to 230 000 :D
2. 8. 2016   anonym
Banky sú najväčší úžerníci. Zoberiete si hypoteku a mate úrok 1,5%. Prvé mesiace splátok Vám zo sumy skoro nič neodbúda. Skoro všetko si sťahuje banka. Takto sa poistuju v prípade, že by ste náhodou vyplatili skôr celý úver tak hneď na začiatku platíte iba banke úroky.
Som za jednu vec aby tento dnešný úžernícky bankový systém konečne skolaboval. Pretože je neskutočné aby takto zdierali ľudí z ťažko zarobených peňazí. Najlepšie na tom je, že túto užeru podporuje aj štát.
Ale na každého raz príde.
2. 8. 2016   anonym
Súhlasím s tebou, neviem sa dočkať keby bankový systém skolabuje. Buchnem potom šampus.
Vyberte peniaze z bánk, aby sme nemuseli čakať.
3. 8. 2016   anonym
Pises blbosti, je to cisty matematicky vypocet. Kukni skripta financna matematika, alebo skus excel a zistis, ze v tom nie je nic ine iba matika.
10. 8. 2016   matrix
neskolabuje skor ako kapitalizmus ako system, snad sa toho ešte naša generácia dožije, čoraz viac ovčanov už zjedlo červenu tabletku...
1/2staršie