Názory čitateľov


Názory k článku:
Dve rozdielne ekonomiky, dva rozdielne prístupy bankárov: Ostrá kritika situácii nepomôže, politici by sa mali nad sebou zamyslieť

30. 7. 2016   URBAN
Euro je o 50% slabšie ako Čínsky Juan, o 30% ako mena USA a SWISS merané za 10 ročné obdobie. Preto Čína skupuje čo sa dá v Európe lebo sa im to oplatí. Bežné miestne tovary ludia necíťia s prepadu meny. Devalvácia Eura bude pokrčovať preto sú Nemci nasraní na konanie ECB na čele s tým Talianom a žalujú ECB za ich menovú politiku lebo Nemci si zakladajú na svojej mene ako akej si pýche krajiny no u Eura to tak nieje
30. 7. 2016   ľahšie je žiť v nevedomosti
Keby bolo Euro slabšie o 50% ako čínsky Juan, tak sa už v európe nepredávajú čínske tovary. Kurz EUR a USD je 1,11 ako si vypočital, že Euro je slabšie o 30% ako USD. Devalvácia Eura je cielená, pretože Euro by posilovalo. Znižovaním hodnoty len sledujú konkurencie schopnosť. Je to len politika. Taliansko bude onedlho nesvojprávna krajina ako grécko. Možno by ich ešte mohla zachrániť vatikánska banka, ktorá prepiera mafiánske peniaze.
Čína skupuje v európe všetko čo sa dá kúpiť, pretože sa postupne zbavuje dolára, ale nie kvôli kurzu meny. Blíži sa veľké vyvrcholenie piramídovej hry menového systému a ten čo bude mať tie doláre, tak mu ostane len holá ... existencia.
30. 7. 2016   URBAN
vyhladaj si menové pery za posledných 10 rokov na ECB stránke. dolár sa kupoval 1.45 teraz 1,09, juan stál 10,6 ku euru. máš pravdu dolára sa čína zbavuje a menový systém a ten čo bude mať zelené papieriky nebude nič moc
30. 7. 2016   Lolo
Problem europskej ekonomiky, ak ju ohrozuju neoeuropsky chumaji, je v tom, ze v USA su na strelbu a nasilie zvyknuty, maju to podobne ako my, zakotvene, kulturne a folklorne zvyky, nosenia zbrani a vyssieho nasilia, kriminality, daleko nasilnejsej a brutalnejsej.
V tomto EU este nedospela do stadia, ze nejaky vystrel, alebo par mrtvych, nieje dovod na paniku, alebo tragediu, je to len o spolocenskych zvykoch.
Keby sme mali europsku armadu a narodne gardy, tak by uplne jednoducho, kropili prichodzich neoeuropanov na hraniciach a preslo by ich minimum, lebo by boli vyrieseny uz na vonkajsich hraniciach.
Nikto by si stym hlavu nelamal. par mrtvych a hotovo..
Rovnako, ako v USA, na hraniciach z Mexikom..
Proste ak, tak sa povie, mrtvy paseraci.
Europska ekonomika je navyse prerastena byrokraciou, ktora ako aj politicke spicky, su odtrhnute od reality a konaju zdanlive "dobro" v mene idealov, ktore mnohy, ak nie vatsina, nechape a nemoze byt stotoznena z nejakymi vyssimi cielmi, ak je ohrozena podstata ich vlastnej existencie.
Preto su ekonomiky tak rozdielne.
Napriklad ekonomika Turecka, pocita stym, ze obchoduje z ropou a ludmi a pobera na to dotacie z EU. Aj to je forma ekonomiky...
30. 7. 2016   fero z BA
europska ekonomika na rozdiel od americkej má príliš veľa socialistických prvkov a veľa obmedzení v podnikaní, preto sa nebude tak ľahko obnovovať, ak sa vôbec bude
30. 7. 2016   anonym
Ozval sa jednobunkový slovenský ekonóm.
30. 7. 2016   Murkoslav
No niekto ako Fero žije vo svojej bubline, a nevie že práve UVOLNENIE regulácií a obmedzení v podnikaní bankového a burzového prostredia, ktoré urobil ešte prezident Clinton, viedlo k hospodárskej kríze, ktorú sme zažili v roku 2008/2009 a zažívame aj teraz. Nenažranosť veľkofinančníkov totiž musí byť regulovaná. Inak narušia celý systém.
30. 7. 2016   fero z BA
treba si uvedomiť, že komunistické príručky z VUML boli len ideologická propaganda bez reálneho základu
31. 7. 2016   apoliticky
pocuj...teba sledujem uz par mesiacov...ty v kuse iba dorazas do komunistov a socialistov !!!...a co dokazali kapitalisti?! ...vojny, smrt, nezamestnanost, drahota, upadok spolocnosti...ty hovado!
1/1