Názory čitateľov


Názory k článku:
Strach z kolapsu únie: Daňoví poplatníci, pripravte si peňaženky, musíte zachrániť ďalšie banky!

24. 7. 2016   pučtok
Myšlienka založenia EU pred mnohými rokmi bola veľmi dobrá. Postupom času a obrovským nárastom aparátu v Bruseli sa z EU stala ťažkopádna a zbyrokratizovaná mašinéria. Zavedenie Eura bol krok, ktorý môže znamenať kolaps EU. Euro síce znamená zjednodušenie obchodu v rámci EU, ale neumožňuje štátom Eurozóny pružne reagovať na menové pohyby.Naviac z ECB sa stala obyčajná tlačiareň peňazí, ktorá nenúti politikov v štátoch EU zvažovať štátne pôžičky, lebo ECB priam vyzýva banky aby si požičiavali.Ľudia sa chcú mať dobre hneď a teraz a preto sa zadlžujú čoraz viac väčšinou nezmyselnými úvermi.Mám obavu, že toto skončí veľkým treskom.
24. 7. 2016   Yanis V.
pod mostom sa byvat neda, preto sa zadlzuju..kapitalis ti povedali, ze kazdy sa ma starat sam o seba a trh vsetko vyriesi, aj byvanie, aj mzdy aj vsetko ostatne..tak tu mas trh a vsetci sa staraju sami o seba.. a prezivaju ..s uvermi
23. 7. 2016   UE
EU je len kopa sračiek. Všetci by len chceli cestovať do zahraničia, no pritom nepoznajú vlastnú krajinu.
23. 7. 2016   anonym
totoa unia ved to je same zachranovanie niekoho a to ti najchudobnejsi to je fakt projed debilov v kuse nieco zahranuju grecko,migranti teraz taliansko potom spanielsko ide z celou uniou do a..lu.
23. 7. 2016   URBAN
žiť na dlh je západný štandard a môžu si to dovoliť lebo si tak nastavili finančný systém v podobe štátnych dlhopisov ktoré si západ cez svoje raitingovky aj najlepšie oceňuje raitingom pravdaže najvyšším aby mohol žiť na dlh ktorý reálne v podobe akej je nikdy nesplatí myslím tým celý nominál a preto teraz žijeme v stále prebiehajúcej kríze lebo nevedia čo s dlhom urobiť. Sú dve možnosti vyvolať vojnu a cez takýto mimoriadny stav sa zbaviť dhov alebo zbankrotovať a odpísať ich po bankrote tie dlhy. na vojnu sa západu nik nechitil aj ked sa snažili ju vyvolať na Ukrajine proti Rusku no hned si uvedomili že Putin použije jadro tak západ cúvol a teraz nevie čo s Ukrajinov lebo ju musí živiť a dotovať aby nezbankrotovala a ked bankrot tak to znamená že západ príde o vedúce postavenie vo svete vo všetkých oblastiach čo nechcú lebo pri bankrote by schudobneli všetci majitelia dlhopisov akcijí či indexových podielov jednoduch všetky ich burzy a ich umelo ocenené papieriky. Práve preto sme kde sme lebo ani na jednu možnosť nechce západ pristúpiť tak predlžuje túto agóniu, no do nekonečna sa to nedá bohužial vždy sračky zaplatia bežný ľudia nik iný a je jedno v akej podobe.
23. 7. 2016   fero z BA
prosím Ťa, už nečítaj tie príručky z "maturity odborára" už všetci dávno vedia, že to boli len boľševické nezmysly
23. 7. 2016   saxo
“There are two ways to conquer and enslave a nation. One is by the sword. The other is by debt.” President of the United States and co-author of Declaration of Independence.
23. 7. 2016   orfeus
very good for fucking fero frem bratislava
23. 7. 2016   Lolo
Obvykly scenar, obvykle kulisy, okukany namet.
Problem je, ze ako obvykle, budeme ucastnikmi zajazdu.
23. 7. 2016   anonym
určite lepšie pod putinom a lukašenkom ako po iluminátom a scientológom Kiskom a všetkými slobodomurármi na čele s antikristim sorosom, rotschildom, albrightovom, clintonovou, junckerom a ďaľšími diablami, presne ako povedal jeblostan.
23. 7. 2016   Občan Jeblostanu
Už nech sa to rozpadne a nech je konečne pokoj. Nemienim stále živiť tisíce darmožráčov v Bruseli. Celá EU mi môže vylízať môj EU aj s Jeblokomančstanom na čele s morálnym chudákom môj ctený zúbožený zadok.Už odmietam tým sviniam dávať moje dane, a podla toho sa aj zariadim.
23. 7. 2016   fero z BA
Keď sa EU rozpadne tak ten pokoj mať určite nebudeš lebo rus zaútočí všetkými možnými prostriedkami. Problémom týchto bánk sú úvery a úvery si berie len luza, ktorá nemá peniaze. Takže je v poriadku, že tie problémy zaplatí luza
23. 7. 2016   KdeBulo
Urcite si postrehol, ze problemom nie je skupina, ktoru si nazval "luzou", ale štátne dlhopisy. Takže prečo by to mala zaplatiť "lúza". Nie je štát, zoskupením všetkých občanov, ktorí v ňom žijú ? A práve tento štát a jeho aparát sa nekontrolovateľne rozrastá aj pre byrokratické nezmyselnosti. Dlhopisy sú pliagou, ktorá umožňuje štátnemu aparátu (nepíšem štátu, lebo ten existuje a aj bude) fungovať v deficite, čiže na dlh. A tu je problém, nie v "lúzočanoch". Znížiť byrokraciu, výrazne redukovať štátny aparát a zakázať akýkoľvek deficit štátu.
23. 7. 2016   fero z BA
štát je príliš socialistický, sanuje pre luzu nedostatok prostriedkov na základné potreby, ktoré si tí ľudia vďaka vlastnej neschopnosti, lenivosti a ďalším svojim nedostatkom nedokážu vlastnou prácou, schopnosťami obstarať. A luza ich ako vďaku volí vo voľbách
24. 7. 2016   clovek244
ak si si este nevsimol, my sanujeme tu luzu hore, lebo nechce prist o svoje aktiva
25. 7. 2016   MBA
ty si mi iny pacient, este k tej luze dopln ovce a budes dokonaly :-)
sa mi paci, ked neLUZA place, ze musia platit vysoku min . mzdu, potom place, ze nemaju odbyt a aby to nebolo malo , tak este place, ze luza si nevie zarobit a akoze ju musi dotovat. neLUZA bysa mala spamatat :-)
23. 7. 2016   painkiller
Ferko, ferko, týmto tvojim komentom si v priamom prenose všetkým dokázal, že si pablb obrovský.
23. 7. 2016   apoliticky
fero z BA...co uz si znova usiel z psychiatrie ?!...vraj Rus zautoci...a to kde ti povedali? v TV Narkoze a Hnoj? ...praveze naopak ! Rus sa sklamal ! ...uz kasle na Europu ! ...co nedodrzuje pravidla !! a pouziva zakerne intrigy !! ...to je tragedia Europy, ze Rusko s nou uz nic nechce mat !! ...a ked je tak ,,fajn,, na tom ,,zlatom,, zapade...preco si sa tam neprestahoval alebo neemigroval do USA ?!! ...Inak pozdravujem z Moskvy...
23. 7. 2016   jajo
keď padne banka, doplatia na to tí bohatí, nie tí čo tam museli brať úvery
Nie dosť, že ich živíme, ešte aby sme sa im skladali ak urobia zlý obchod... ak urobia dobrý, zisk si nerozdelia s nami.
23. 7. 2016   nikto
Fero mal by si prestať čítať tie americké knižky, pretože ti to začína škodiť na kapustu čo máš na krku. Američania sú z Rusov posratý až za ušami, preto založili zločineckú organizáciu NATO. Američania rozmrdali za posledné roky polovicu zemegule. Hej máš pravdu rusko zautočí na slovensko, bezvýznamná najmenšia vytunelovaná krajina v európe. To neviem čo by tým získali. Ty sám predstavuješ lúzu, len si o sebe namýšľaš, že si niečo viac. Ak nemáš peniaze, tak ti v banke nič nedajú. Žid veľmi dobre vie prečo ich požičiava, ale nie je to preto, že ich nemáš.
1/1