Názory čitateľov


Názory k článku:
Najdlhší kontrakt v živote: Mladí na dôchodky kašľú, nikto ich nenaučil sporiť

15. 7. 2016   MV
Hlavne si treba uvedomiť, že sa nedá a nesmie živiť privandrovalá chanraď z celého sveta z dare ako si to predstavujú ničitelia Európy - je to demotivujäce. Ani starobné dôchodky nedokážeme valorizovať a už pred dôchodkom ľudí vytláčajú z práce.
Sociálny problém teda vždy zostane na pleciach ekonomicky činných a týka sa každého, preto či už si niekto šetrí alebo nie pocíti tieto starosti v daniach aj keby vystúpil zo štátneho zväzku.
14. 7. 2016   anonym
Keby sa štátne peniaze nezmyselne nerozkradali, bolo by dosť pre všetkých. Problém nie je v sporení, ale nenažranosti niektorých osôb bez chrbtovej kosti.
14. 7. 2016   fero z BA
Dobre robia! Šetriť si, aby niekto siahol potom na ťažko vydreté peniaze ako to urobili na Cypre. Čo za kokota tu vypisuje takéto bláboly?
15. 7. 2016   trafenaHus
co si lud odvolil, to lud ma.
14. 7. 2016   korund
OMG zasa niekto ru nevie že Stalin už zomrel ....
Je to len prasprostá pyramídová hra !!! Viem čo hovorím - som dôchodca. Napr. aj spôsob výpočtu je toho eklatantným dôkazom - hrúúúúza (samé nášlapné míny - ako mi to čo najviac znížiť!!!). Ďalším je tá hlúpa komančovská solidarita (a to sa týka aj iných odvodov, daní, fondov, ...). Ak nebude platiť prísny systém každý za své, nikdy nebude pokoj, poriadok, disciplína,...
Mám dospelých synov a dal som im "kvapky" (nemôžem nahlas) a vy si riešte svoju fatamorgánu !!!
14. 7. 2016   Lolo
Nuz povedz drahy korund, aky bol tvoj najdlsi kontrakt v zivote. Lebo mne sa to nejak myli z kotaktom, ktory trval pred mnohymi rokmi mozno aj 10 minut. V podstate to bola bohapusta suloz, ale myslim si ze co sa tyka dochodku, tak je to rovnake, akorat to spravili mne, alebo nam..
NAkoniec to bude tak, ze vsetci dostanu rovnako, bez ohladu na to, ci robili, alebo nie, lebo u nas vychadza, ze ten, kto nerobil nikdy, ma viac, ako ten co robil trochu, alebo vela.
Napriklad Hnedoslovakistanci, maju dochodok z narodneho priemeru.
Bez ohladu na to, kolko si zo zivota odsedeli v base.
15. 7. 2016   Pavol Suchár
Je to nezmysel čo píšeš,každý dostane dôchodok podla odpracovaných rokoch a nie z narodneho priemeru
15. 7. 2016   Lolo
No nebol by som si taky isty..
Ak niekto cely zivot, aj pocas 40 rokov vlady komarov, len kradol, alebo sedel v base a potom mu vypocitaju dochodok, tak je na tom stale lepsie, ako ten, kto cely zivot robil niekde vo fabrike. Pretoze pokial neodrobil dostatocny pocet rokov, dochodok dostane. Kedze ho nieje z coho vypocitat, ma to z priemeru. Ten kto odrobil dostane z toho, co odvadzal..
14. 7. 2016   Marcel
Platiť treba len z minima štátu netreba dať nič navyše a vytvárať si rezervy nezávisle od štátu, na Slovensku sa Vaše odvody rozkradnú a použijú na potreby politikov a im blízkych oligarchov, pre policajtov a vojakov a pre cigáňov a Vy ostanete s holou riťou, navyše títo mladí pôjdu do dôchodku v 70 ke, čo mnohí nedožijú, takže neplatte štátu, investujte do zlata, pody, nehnuteľností, budete prenajímať a možete do dôchodku aj v v 50 ke, srať na tento zlodejský štát.....
15. 7. 2016   URBAN
plne súhlasím s tvojím tvrdením , čím menej dáš tým menej bude na rozkrádanie.
14. 7. 2016   Lolo
Osobne si myslim, ze tak ako nam nasporili za 40 rokov komanci a potom nam tie uspory zdevalvovali, sprivatizovali statny majetok, teda vsetkych, mi je viac menej jasne, ako dopadnu vsetci, co si budu sporit na dochodok od dnes.
Aj ked im neodrezu hlavu muhemedi, je pravdepodobne, ze sa aj tak dochodku nedoziju a umru hladom, pri facebooku, on line.
14. 7. 2016   fero z BA
zbytočný článok --- ficovolič žije dneškom a verí na ficove istoty
14. 7. 2016   anonym
súhlasím s tým že je to zbytočný článok, bla bla o niečom čo v SK nemá žiadny koncept, nestále zmeny systému pilierov dôchodkov je deštruktívny, tak ako stále zmeny k horšiemu v stavebnom sporení, o produktov sporenia bánk a poisťovní ap. ani nehovoriac, navyše dokiaľ nebudú mať pracujúci nadbytok financií je nereálne aby pri zápase o prežitie boli schopní vytvoriť vo sporení dostatočný kapitál, fikcia využitia kapitálových trhov možno je vhodná pre investičných gurmánov ale nie pre bežných ľudí odkázaných na fondy či poradcov, kedy je správcovi najdôležitejší poplatok a nie výnos pre klienta, iba ak by správca znášal aj stratu za klienta z nevhodného investovania čo je nereálne.
15. 7. 2016   fero z BA
politici presviedčajú ľudí na každom kroku, že nie nie je "trvalé", všetko je len krátkodobé..... Koľko výmen peňazí sme zažili len za posledných pár rokov? O koľko boli zdevalvované úspory? Koľko zmien v dôchodkoch bolo za posledné roky - nemyslím zmeny zákonov ale zásadné zmeny vo filizofii, viac zásluhovosti, menej zásluhovosti, prvý pilier, druhý pilier až po dvadsiaty pilier, kto má tomu rozumieť, kto má tomu hlavne veriť? To, že ľudia tomu neveria a nesporia sú v prvom rade zodpovední tí ******, ktorým hovoríme politici a nie ľudia
14. 7. 2016   anonym
DO VTEDY CO MI POJDEME NA DOCHODOK NAS ZOZERU ISLAMISTI A IM NEBUDEM SPORIT NA NIC A TYM JE TO VYRIESENE NEDAM NIC LEBO SA TOHO NIKTO NEDOSZIJE V 65 ROKOCH TO UZ BUDE V RUINACH.
14. 7. 2016   Marty
Sporit na dochodok? A naco. Pri tom ako sa posuva dochodkovy vek, vacsina ludi sa ho nedozije...
14. 7. 2016   peter
... naco? ak sa dozijes uvidis naco:-)
15. 7. 2016   Pavol Suchár
Ak by si mal aspon trocha rozum,zistil by si prečo si treba šetrit
18. 7. 2016   sonka
presne tak, aj z toho mála čo odložíš v druhom resp. treťom pilieri posťahujú zbytočné poplatky, preto som všetko zrušila a miniem to radšej sama
1/1