Názory čitateľov


Názory k článku:
Posledný záblesk krízy v eurozóne: Taliansko je rozpoltené, nevie či má zachraňovať banky alebo svojich obyvateľov

14. 7. 2016   anonym
Nie som volic Sulika, jedna aj druha strana je pre mna neprijatelna, ale Sulik sa vyjadril, ze EU navrhuje, aby sme rucili za ostatne staty, takze sa mame na co tesit a tato vlada so vsetkym suhlasi.Toto su odbornici pricom kazdy stat by mal mat vlastnu banku. To by uplne stacilo a ziadne rizikove operacie.
vid jeho blog: V programe slovenského predsedníctva v Rade EÚ 2016 sa píše, že dokončenie Bankovej únie bude Slovensko podporovať a rovnako bude podporovať aj rokovania o európskom systéme ochrany vkladov. To ale znamená, že slovenskí sporitelia budú ručiť za vklady, povedzme španielskych občanov – to treba na rovinu povedať.
17. 7. 2016   URBAN
Slováci už ručia za cudzie dlhy iných v EUROZONE sme podielnikom EBC, Eurovalu 1 a 2, člen MMF a Svetovej banky a EIB. to je pár inštitúcii kde sme podielníkom a ručíme za aktíva aj pasíva.
14. 7. 2016   spirit710
samozrejme že občanov lebo bez nich su banky zbytočne
14. 7. 2016   Lolo
No pokial to pojde "Greckou" cestou, tak poslu do pecka ako ovcanov, tak investorov i seniorov, nagrga sa len MMF a niektory germansky banstri.
Ak spravia referendum, podobne ako v Grecku, aj tak sa vykaslu na jeho vysledok a pojdu proti voli ovcanov.
Otazka je, ci je dobre v EU vobec mat zdravu ekonomiku krajiny, lebo kolonie, ako je Slovaksitan, pretoze sa potapame z celou EU rovnako, len si este predplatime divadlo v podobe eurovalova..
14. 7. 2016   yarex
Eurozona sa uz len ako taky mastodont potaca od jednej krizy k druhej......
Su len tri moznosti ako to moze dopadnut.
1. Eurozona pomoze "oebkat" aktualnu situaciu rovnako, ako to bolo v pripade ostatnych krajin.
2. Investori utru rit a s nimi aj Taliani ktori investovali do dlhopisov...... bohuzial realita investicii prinasa aj moznost straty
3. Taliani sa vratia k povodnej mene a budu kaslat na pravidla EU
14. 7. 2016   3edf
urcite nie posledny ale skor len dalsi zablesk krizy v eurozone
Euro v sucasnej podobe nema sancu prezit, vsetci to vedia len sa snazia to oddialit. Severne a juzne Euro je otazka casu. Otazka je kam bude patrit Slovensko?
14. 7. 2016   anonym
Nevyhadzovať peniaze na sprostosti ako napr. zbrojenie a nedovoliť alebo daňami stimulovať zisky ,aby bol majetok rovnomernejšie rozdelený... Inak hrozí kríza nebývalých rozmerov a totálny krach štátnych útvarov, ktoré nezvládnu nepokoje .... A dnes je pre ozdravenie ekonómie 5 minút pred dvanástou !
14. 7. 2016   Jojan
Kapitalizmus je nenažraná sviňa.
14. 7. 2016   NAPRIEC
SRANDA AKO SA POUZIVA SLOVICKO "NAPRIEC" EUROPA SEDI NA CASOVANEJ BOMBE A NEPOMOZE TOMU ANI "VELKOLEPA POMOC NAPRIEC EU"
14. 7. 2016   Marek
Srandovna je logika tohoto hlúpeho systému o tom že všetko bude donekonečna rásť ako inflácia produktivita práce,dopyt,spotreb a,zisk.*Všetko má svoje limity ani v prírode nerastie nič do nekonečna.
14. 7. 2016   Matus
ale rastie, napriklad ludska hlupost a chamtivost
1/1