Názory čitateľov


Názory k článku:
Nové možnosti ekonomiky: Lenivosť mladých je len mýtus, nevytvárajme zbytočné generačné napätie

2. 9. 2016   anonym
takto nejak su tie nove moznosti ekonomiky...
https://www.you tube.com/watch?v=yYvI 4wT5Z5I
1. 9. 2016   Milan1
Sú lenivejší ako ich starí rodičia, je to vidieť napríklad na záhradách - v minulosti boli všetky obrobené, dnes polovica /odhad/. Kedysi chodili peši, na bicykli, alebo na vlaku a pod. Dnes? Auto. Atď.
1. 9. 2016   meno
Vieš prečo chodili peši, na bicykli alebo vlakom? Pretože autá jednoducho neboli k dispozícii. Keby boli autá relatívne lacné, čerpačka a parkovanie na každom rohu, cesty vybudované, tak by sa aj starí rodičia vozili hore-dole. Vieš prečo nepozerali TV ale okopávali záhradku? Pretože TV vysielanie nebolo, nanajvýš tak jedno-dve rádia v dedine. Rovnako je to aj s výčitkami ako "mladí pozerajú stále do TV, počítača" atď. Starí rodičia dnešné vymoženosti nepoužívali jednoducho preto že buď neexistovali alebo neboli dostupné. Dnes sa veľmi radi odvezú autom či tvrdnú pri telenovele. Takéto porovnávania mladšej a staršej generácie sú skôr k smiechu.
4. 9. 2016   apoliticky
NEMAS PRAVDU...POROVNAVAT MINULU DOBU S DNESNOU JE CHYBA...AUTO AJ TELEFON JE NEVYHNUTNOST...MLAD I LENIVI NIE SU...SU ROZUMNEJSI AKO ICH RODICIA A STARI RODICIA...NEBUDU ROBIT NA CUDZI PENIS ZA 300 EUR AK CHAPES...NASI PREDKOVIA VRAVELI...HLAVNE ZE JE PRACA...ALE NACO TI JE ,,PRACA,, AK NIE JE AJ ADEKVATNA ,,PLACA,, ??...
1. 9. 2016   Lolo
Podla mna, si myslim, ze to nieje ani zdaleka vsetko take, ako sa pise, ale ni zdaleka take, ako sa boja napisat.
Obdobie nazyvane millenials, alebo po prelome storoci, a jej generacia nova, robi to, ku comu su donuteny, pripadne priestor prace a zivota, im umoznuje.
Ja to nazyvam obdobie velkej recyklacie.
Nieje to ani recesia, ani kriza, len recyklacia a entropicky proces rozkladu hodnot, ktore aj tak boli povatsinou zle nastavene, ale nejak fungovali.
Vysledkom je to, ze vsetky hodnoty, doteraz vytvorene, sa najprv premiesaju a zdanlivo socialne prerozdeluju, nasledne sa separuju, sedimentuju, destiluju a krakuju, za stale zvysujuceho sa tlaku. Vysledkom je cisty vyvar, alebo destilat penazi, hodnot, ocistenych od ludskej snahy a hodnoty ludskeho zivota.
V istej fazi tohoto procesu, sa jedna skor o frakovanie, velkej skladky odpadu. Nikoho pedsa nezaujima, co je v tej vrstve odpadu uskladnene, alebo co sa vo vrstvach nachadza v smetiach, principom je uspesna chemicka /financna/ injekcia do vrstvy, z ktorej nasdne zacne prudit plyn, alebo nejaka mastna sragora, ktora sa dalej spracovava a ocistuje. Odpadne latky, sa opatovne natlacia spat do vrtu.
Cyklus je podobny hypotekam a uverom, bez ktorych si dnes ludia nekupia praktocky nic.
Vzdelanie je priprava na uspesne kvasenie, alebo hnilobny proces, kde sa odpad, alebo bobule, najprv homogenizuju, narusi sa ich supka, pripadne sa olupe, hmota sa premiesa multikulti a nasledne sa necha kvasit, alebo hnit, podla potreby, vzsledneho produktu.
Este aj z odpadu supiek a bordelu, sa pridanim cukru, da spravit dobra vinovica.
Generacne rozdiely su len v roznych urovniach vycerpanosti populacie a tiez v skusenostiach, ktore za svoj zivot nadobudli. Skusenost nieje dedicna, takze chyby sa neustale opakuju a system to dobre vie.
Ani vcely v ule, po X generaciach, neprestanu tvorit med, napriek tomu, ze im ten med stale odoberame, vcely stale zotrocujeme, cele generacie a ako vyzivu im davame synteticky cukor. Nespachaju hromadnu sebevrazdu, ani nezacnu generalny strajk, ani neriesia nejaku revoluciu, no aj keby, presli z feudalizmu do kapitalizmu, pripadne by si vytvorili hoc aj socializmus, alebo komunizmus, stale by vyrabali med. Pokial by chceli prezit. Jediny rozdiel by bol v tom, ze ak by sme pocuvali, co sa deje v ule, tak by sme na miesto bzucania, poculi internacionalu, alebo u extremne radilaknych vciel deutschland deutschland über alles, alebo nejaku meluzinsku allah akbar.
V slovakistanskych radikalnych vcelstvach, pravdepodobne "sekaj rubaj do krvi".
Stale vsak hlavnnym produktom, bude med.
1. 9. 2016   EUROASS
SKOR JE TO PRIEBERCIVOST...DNE S NIKOHO NENAJDETE ABY PRACOVAL NAPR. V POLNOHOSPODARSTVE CI ZIVOCISNEJ VYROBE. KAZDY CHCE BYT IT CKAR CI BANKAR CI INE PRACE KDE SI "NEZASPINITE RUKY"...A AKO TO TAKTO POJDE DALEJ KED STARSIA GENERACIA ODIDE????MIESTO MLIEKA DO KAVY SI BUDEME DAVAT IT CKAROV A BANKAROV!
1. 9. 2016   MV
Pracovný trh jednoducho nie je schopný absorbovať všetkých zamestnateľných, ktorí vidia jediný zmysel života v budovaní kariéry vo firme, ale aj sociálny štát je minulosť.
1. 9. 2016   Imrich
Mladý urobia iba to čo musia,nič viac nič menej.Naša generacia urobila vždy všetko to čo bolo treba a ešte viac a nepýtala sa čo za to. Bolo to samozrejme urobiť svoju prácu a veľa vecí naviac zdarma bez akejkoľvek odmeny.
1. 9. 2016   janka
a dostat za to byt od statu, vsak? zober si hypoteku a rob 16 hodin denne, k tomu sa staraj o deti a nedovol si byt chory. cely problem je v tom ze stari ludia zvyknu byt senilni a zial si pamataju len par veci. je to smutne
1. 9. 2016   janka
mladi sa nechcu mat lepsie, ako sa mala starsia generacia, staci iba z polky tak dobre. ale v zadlzenom state nic dobre nefunguje. musite si zarobit na to, aby ste si mohli doplatit u zubara ci ineho lekara, ktory je vlastne "zadarmo". najviac lutujem tych starych ludi, cakajucich v preplnenych lekarnach na lekara so "zviazanymi" rukami. v tedy rozmyslam, ako to bude s nami, ked ani dochodky uz "nebudu" dostupne.
1. 9. 2016   MV
Janka,tak trochu sa mi zdá, že skôr mladí ľudia žiaľ ignorujú realitu platnú v minulosti. Predovšetkým štátna bytová výstavba sa prakticky zastavila po roku 1962 a nastúpila takzvaná družstevná bytová výstavba podľa schémy tretina vkladu ihneď, druhá tretina sa splácala ako anuita a tretia tretina zostala nesplatená, ktorá sa mohla vyplatiť až po revolúcii, či majetkovom prevrate 1989 a získať byt do vlastníctva. Teda byty, ak neboli v rodinných domoch, boli dovtedy v rukách štátu respektíva socialistickej organizácie a napokon sa aj družstevná bytová výstavba premenila na formu podnikovej bytovej výstavby, teda niektoré rezorty boli uprednostňované v poradovníku. Kto robil obyčajné povolania, mal smolu nikdy sa v poradovníku všeobecnej výstavby neposunul. Výhoda bola, že sa to neriešilo celoživotnými hypotékami. Mali by sa stavať aj dostupné nájomné byty pre mladých ľudí už aj preto, že nie každý môže obstáť v systéme konkurenčného boja v sociálnom darwinizme, kde je pracovná sila tovarom tak ako stroj s ktorým človek pracuje. Zdravie a deti sú dnes objektívne súkromnou záležitosťou aj keď sa občas píše opak, všetko je zaradené do finančných vzťahov.Pracovnú dobu mám podnes presne zachytenú v excelovských tabuľkách na externom harddisku, bolo to nutné sledovať vo vlastnom záujme presne na hárku s výpočtom minút lebo posledných 5-7 rokov bola dusná atmosféra, stratila sa radosť z práce, kratšie práceneschopnosti sa v posledných 20 rokoch tiež riešili dovolenkami, aby nikto nepovedal, že zdravotne nevyhovujete. Mnohí dnes starí ľudia zastávali náročné pozície, ale všetko sa interpretuje dobovou optikou tlačových médií hlavne s cieľom dehonestácie starších a vytvárania obrazu pohodlného sociálneho protivníka. Sociálne funkcie štátu sa nedarí regenerovať.
1. 9. 2016   nahnevany
Termin resp. vyraz "DPH" - dan z pridanej hodnoty.
Dajte argument, ze DPH je dan z pridanej hodnoty.
1/1