Názory čitateľov


Názory k článku:
Dôchodcovia majú problém: Presakujúca nákaza ohrozuje celú úniu

2. 7. 2016   Prďola
Zatiaľ som nič nezaregistroval. penzia chodí načas a v stanovenej výške. Mám sa niečoho obávať?
1. 7. 2016   malina
Ja som intenzívne sporil 10 rokov počas ktorých som si nasporil tak 36.000€ v hotovosti
A po desiatich rokoch som začal špekulovať
a za ďalším 5 rokov som kapitán zhodnotil na dnešné úspory 150.000€, ktorými dnes už v pohode zarábam 36.000€ ročne a už nemusím ani pracovať.
Keby som dnes začínal s hromadením úspor, tak z ohľadom na skúsenosti, ktoré som nabral pri svojich investičných omyloch, by mi to trvalo maximálne 10 rokov,
aby som sa dostal na dnešný stav zárobku 36.000 ročne a úspor 150.000€.
1. 7. 2016   apoliticky
prepac...ale napisal si to ako ,,mongol,, ani svaty ti nerozumie co tym si chcel ako basnik povedat... ta posledna cast clanku to ako keby si ho napisal sfetovany...
1. 7. 2016   malina
Mám písať pomalšie ?
5. 7. 2016   Milos
Dobry den, islo o investovanie na burze?
Mozete mi napisat na: mutant@atlas.sk
Dakujem
1. 7. 2016   MV
Teda starobní dôchodcovia sú po celoživotnej práci postavení na úroveň tých, ktorí nie sú zamestnateľní a tých, čo investovali celý svoj majetok do nafukovacieho člna s mobilom a majú po problémoc. Problém majú aj budúci dôchodcovia nielen súčasní.
1. 7. 2016   kakadu
Pre penzijné fondy je hrozbou Fico,
nízka aj vysoká cena ropy,
vysoké úrokové sadzba, aj nízke, inflácia aj deflácia....
30. 6. 2016   surikata
Slovenskym dochodcom treba znizit dochodky lebo maju moc penazi, podporuju roznych podvodnikov a darebakov-svoje deti ktorym sa nechce robit
30. 6. 2016   Blind Man
Slovenskí dôchodcovia majú našetrené akurát veľké hovno, niektorí možno majú na pohreb.
30. 6. 2016   anonym
Ak ste to ešte páni novinári nestihli postrehnúť, tak Slovenskí dôchodcovia už dnes žijú dlhodobo pod hranicou chudoby a za celoživotnú prácu ich dôchodok zďaleka nedosahuje sumu sociálnej dávky cigánskej rodiny, v ktorej ani jeden člen neodpracoval pre túto spoločnosť ani jedinú hodinu. Takže radšej netárajte. Ak vlády prestanú tlačiť peniaze do darmožráčov a konečne si politici povedia, že už majú nakradnuté dosť, tak bude pre všetkých pracujúcich a aj na ostatné veci peňazí dosť. Ale to sa nestane, lebo lumpov a politikov si táto spoločnosť nadovšetko váži. Jediné, čo je každému ukradnuté sú pracujúci ľudia a dôchodcovia.
30. 6. 2016   Lolo
No drahy anonym, ale preco by si v dnesnej zaujimavo konstituovanej spolocnosti, mali "vazit" niekoho, kto pracuje a niekoho kto nepracuje.
V prvom rade si uvedom, drahy anonym, ze kazdy pracujuci je vazeny. Jeho vaha je vyjadrena danami, odvodmi, poplatkami a pripadne schopnostou platit pokuty,uroky, alebo si priplacat poistenie, pripadne ine doplnkove hovadiny. Dochodca vazeny nieje, pretoze uz nepracuje, takze dane plati len z toho, co spotrebuje, takze je vazeny len DPH, spotrebnou danou z energii, pripadne spotrebnou danou z liekov.
Takze jeho entita je vazena menej, ako u pracujuceho.
Potom su tu ty co nikdy nepracovali, ani pracovat nebudu, avsak ked nepracovali, tak nic nepokazili a za to, ze sa aspon mnozia, sice defektne, ale o to viac efektne, dostavaju zaplatene, ako vdaku za to, ze nic nekazia, pripadne kradnu len tym, co pracuju, alebo uz nepracuju, cim zvysuju efektivne spotrebu a cirkulacny proces obnovy. No a potom je tu vladnuca kleptokracia, ktora kradne z toho, co odvedu "odvazeny a vazeny" pracujuci, pripadne podniky a nejake ine formy, ako obecne poplatky a pod. Ty su najvazenejsi, lebo maju mandat, od ludi, ktory ich demokraticky zvolili a takto im umoznuju robit to, co robia. To je demokraticka kleptokracia.
Ich cashflow, je castokrat vyssi, ako obecny rozpocet malych obci, ich auta a domy, maju cenu rozpoctov mensich miest a nikomu to nevadi, lebo robia vsetko v sulade zo zakonom...
Skus drahy anonym nezaplatit dane, odvody, poplatky a ine a uvidis, ze tvoja vaha stupne a zaujem o tvoju osobu, bude takmer na urovni nejakej celebrity.
30. 6. 2016   anonym
Súhlasím s tebou. Treba skoncovať s priživníkmi.
30. 6. 2016   Lolo
Pokial ide o uvedenie na spravnu mieru, tak ide v podstate len o to, ako vysvetlit bohatej pracujucej strednej triede, ze ich zivotny standard, bude po odpracovani potrebnych rokov ovela nizssi, pracujucej chudobe na zapade, ze ich docodok, bude velmi chudobny a tym vo vychodnych koloniach, treba aby zdochli, lebo to sa vysvetluje tazko.
Pretoze ak dnes dochodky vo vychodnej kolonii EU Slovakistan, znamena velku biedu dnes, tak zajtra nevyda ani na smrtiacu injekciu, alebo transport do "bezpecia" arbeit macht frei..
30. 6. 2016   Szekeres
Elderly na anglickom vidieku to uz davno pochopili.....To by bolo v poriadku, ze treba zatlacit na banky, ktore sa uz pred 30 rokmi odnaucili ich fundamentalnemu poslaniu - zhodnocovat peniaze. Problem takychto medecinskych postupov je, ze netlaci na banky, ich management a vlastnikov, ale ozobracuje klientov bank. A to este naviac tych najzranitelnejsich.
30. 6. 2016   bob
V prvom rade treba zatlačiť na centrálne banky. Hlavným problémom totiž nie sú nízke úrokové sadzby, ale tlačenie peňazí centrálnymi bankami. Bez tlačenia by neboli nízke úrokové sadzby. Éra nezávislosti centrálnych bánk skončila (ak nejaká vôbec bola). Tlačenie peňazí v súčasnosti umožňuje vládam prerozdeľovať bohatstvo od tých, čo si ho zarobili (okrem bankárskych mafiánov) k tým, čo si ho zarobiť nedokážu, nevedia, nechcú. Bohužiaľ, aj vďaka technickému pokroku. Za normálne bude považované zadlženie štátu 500 % HDP a centrálne banky budú odpisovať dlh vlád každoročne.
30. 6. 2016   Lolo
No ved politici na centralne banky zatlacili a banky sa stoho po.. a zacali tlacit. Ich vyluckami, su vylucne peniaze. Niesu sice kryte nicim, ale po zatlaceni, tlacia... Tlacia ako o dusu, robia pri tom "kueee", tak silno tlacia... inak sa to pise QE. Quantitative easing
1. 7. 2016   Szekeres
jedina cesta je navrat pred Bretton wood. Inak sa nic nezmeni. A to sa nestane. Elita nechce (a sem úpatri aj velka cast tych, ktori si ich "zarobili"..nie je vyjasnene, co znamena -zarobit). Musel by to chciet lud. Takze sa nic nezmeni. Prechodom pred Brettonwood by sa pojem "zarobit" zacat postupne napllnat svojim realnym obsahom.
1/1