Názory čitateľov


Názory k článku:
Nemusíte ho nenávidieť, ale za investíciu ho nepovažujte

27. 6. 2016   Michal
Bloomberg ako aj CNBC sú bubeníkmi establišmentu v ekonomicko finančnej oblasti. Potrebujú ľudí odradiť od reálneho fyzického aktíva, aby svoje peniaze vložili do kasína dlhopisov, akcií a derivátov kde panujú investičné banky vďaka HFT a algoritmom odsávajú hodnotu malým investorom. Prečo sa tiež neobťažovali uviesť graf monetárnej bázy Fedu, ECB, čínskej národnej banky a ďalších CB? Extrémny nárast v posledných rokoch vďaka kvantitatívnemu uvoľňovaniu nafúkol ceny akcií a dlhopisov do nezmyselna. Otázka času, kedy chytia spätný chod. Argument "skúste pri nakupovaní platiť zlatom" je lacný trik. Skúste platiť akciou, dlhopisom, ETF... Všetko z toho treba najskôr zlikvidovať - previesť do meny a potom platiť, samozrejme.
27. 6. 2016   URBAN
ja tiež súhlasím a dodávam že počas vojny naposledy v Juhoslávii bolo zlato platidlo nakolko mena bola oničom, tak to bolo aj počas dvoch svetových vojnách. Teraz sa tlačia prachy cez QE a čuduj sa svete Jenkiovia natlačili 2 biliony a devalvácia neprišla preto si treba položiť otázku ako je možné že dolár nedevalvoval lebo cena je umelo stanovená MMF na čele s Jenkiami ktorým cenová úroveň takto vyhovuje , a všetky ekonomické učebnice uvádzajú že ak niekto si natlačí menu tak má devalvovať s čoho vyplýva že menové páry sú podvod. Celá západom vybudovaná finančná a menová štruktúra je podvod.
27. 6. 2016   saxo
Autor povedal B ale pozabudol vysvetliť A. Čože sa to udialo v tých 70 rokoch ? Ešte zaujímavejší graf pre mladých ľudí ktorý úplne nemajú vieru v tie sľubované švajčiarske dôchodky pri dnes už pre nich známom odchode do penzie po dovŕšení 70 roku života: www.sharelynx.c...
Odpoveď na A "Gold is money everything else is credit".
27. 6. 2016   anonym
Finančná kríza nie je zažehnaná, naopak sme na tom horšie ako pred 2008, dlhy ešte viac narástli a centrálny bankári už nemajú veľa munície na boj s novou krízou. Kúpa akcií je tiež založená na - lacno kúpiť a draho predať. Kúpou prakticky nemáte žiadny vplyv na vplyv a ak ich kupujete cez IŽP tak už vôbec žiadny. Dividendy pri predražených akciách sú o ničom. Akcie sú čisto špekulácia a otázka je, kedy to znova krachne, priestor na ich rast asi veľmi vysoký už nie je. Premysa, že akcie v dlhodobom meradle rastú je chybná, na konečnej zemeguli nič nemôže rásť večne.
Drahé kovy detto, sú to vlny, raz je to dole a raz hore, to isté ako akcie. Princíp je rovnaký, keď je dole treba kupovať(teraz drahé kovy) a keď je hore, tak sa toho treba zbaviť(momentálne akcie)
27. 6. 2016   anonym
Ked porovname vykonnost indexu producentov zlata HUI index
S DOW Jones indexom od roku 2000 do dnesnych dni, tak
HUI index je na tom omnoho lepsie ako Dow.
Opacna situacia je pri fyzickom zlate, je to vcelku ako to opisuje tento clanok,
Ale treba si uvedomit ze zlato neni investicia, ale. .....
Poistka , teda nieco co mame, ako poistku na byt , dom, ktora nas chrani pred nepredvidanymi udalostami, zlato nas chrani pred chamtivostou a blbostou politikov a blbostou tzv. Ekonomov a Eurodemokratov.
Nemat istu cast svojho imania vo fyzickom zlate je cisty risk !
27. 6. 2016   anonym
Autor clanku je ignorant. Zamerne zavadza podvodnickym grafom. Ak by vybral graf od r. 1974 do dnesnych dni, tak by sa ukazalo, ze celkovo hodnota zlata vyrazne stupla oproti DJ. Zlato nemusi byt chapane ako investicia, lebo zlato su peniaze. A hlavne zlato je poistka proti safareniu centralnych bank a korupcnych politikov. Je to jedine aktivum, kde nehrozi riziko protistrany. Ak skrachuje firma, ktoej akcie vlastnite, pridete o celu investiciu. Ak skrachuje spolocost taziaca zlato, a vy vlastnite zlato, nestratite nic. Ak si porovnate hodnotu akejkolvek meny na svete s hodnotou zlata od r.1974, tak uvidite, ze cena zlata stupla radovo o stovky percent.
27. 6. 2016   Lolo
No ja si myslim, ze ak je zlato v dlhodobom horizonte, blby investicia a vyhodene peniaze, tak potom USD, EUR, su len stabilnejsie a debilnejsie formy penazi, ako GRD, SVK, CZK, alebo HUN, pripadne talianska lira.
V celom priebehu nedavnej historie, od roku 88 az dodnes, bohuzial nebolo ineho lepsieho investicneho a uchovatelneho depozitu a tiez anonymnejsieho, ako je Zlato, Platina, Striebro, Paladium, Rhodium, Tantal, pripadne Niob, alebo Indium.
Takze si myslim, ak v pripade, ze zarobkovo cinna osoba, ktora zacala byt cinna v roku 1990 a pravidelne odkladala v podobe Au, Ag aj drobaky a almuzny, z vysokou pravdepodobnostou, aj pri setreni len 10% z maleho prijmu, dnes uz ma na dochodok. Ziadna institucia, ani akcie, nedokazala za tych par rokov, uchovat lepsie hodnotu. A to ani BMG, alebo AGW, pokial sa investor nevolal Majsky.
27. 6. 2016   anonym
Iba magor verí takýmto článkom. V čase, keď sa pomaly ale isto rúca západná finančná pyramída a pripravuje sa prechod na digitálne meny sú drahé kovy jedinou poistkou a istotou. Samozrejme ak elity nevyhlási ich držbu za nelegálnu, tak ako v 30. rokoch min. storočia v USA.
1/1