Názory čitateľov


Názory k článku:
V slobodnej spoločnosti sa nekrúti všetko okolo zisku

28. 6. 2016   enzo
Naozaj slobodná spoločnosť tu bola naposledy v dobe keď na zemi žili ešte lovci zberači
26. 6. 2016   ainemunys
Článok je priamym dôkazom, že nežijeme v slobodnej spoločnosti, dnes sa v celom svete všetko "krúti okolo zisku" a všetko ostatné je posledný zúfalý záchvev zbytkov svedomia, ako aj snahy podobať sa celebritnému svetu.
26. 6. 2016   anonym
a my sme akože "slobodná"spoločnos ť? samé kecy...
26. 6. 2016   Blind Man
Pozriem ako to vo svete vyzerá konštatujem, samé kecy!
26. 6. 2016   Lolo
Problem je v tom, ze vychodne kolonie EU, ako je Slovakistan, zazili napriklad 40 rokov vlady, ktora riadila ovcanom, aj pohyby v hrubom creve, na 5 rokov dopredu a predpisovala aj format houna, ktore ovcania vykadili a ak nemalo format kosaku a kladiva, bol ovcan, ako clen spolocnosti brany na zodpovednost.
Potom nastupila nova generacia, starych praktik, kde ovcan, predtym proletar, sa stal "ludskym strojom", ktory je regulovany a jeho zivot je daneny, bez ohladu na spolocensky prinos, alebo jeho zbytocnost. Objavili sa vynimky, kde z kasty kverulantov a nemakacenkov, vznikli romovia a z tych, co riadili rektalne procesy, pripadne kontrolovali a dokumentovali tvar houna, sa transformovali na vladnucu elitu.
Ak pripustia vazeny citatelia, tak sice zijeme v Slobodnej Spolocnosti, ale vsetko sa kruti okolo zisku pre vladnucu elitu.
Tato vladnuca elita, bez ohladu na vladny program, sa snazi dosiahnut len uspech v podobe kradnutia, na ukor ovcanov, sposobom akymkolvek, stavaju si novodobe palace, ziju nad pomery, co by nebolo az tak zle, lebo to robili cele generacie pred nimi, ale robia to tak, aby bolo cele snazenie legalne a beztrestne, maximalne na hrane zakona a neriesi sa moralna hodnota, len osobny prospech.
Taka vlada sa vola Kleptokracia a je v Slovakistane konstitucna.
Kleptokracie je forma autokratické vlády, vláda zlodějů nebo velmi špatná vláda. Cílem této vlády je nahromadit - nakrást co největší bohatství buď pro sebe sama, nebo pro určitý okruh lidí. Tento systém využívá daní a zdanění, státních zakázek a pod., aby si mohl přivlastnit co nejvíce finančních prostředků a majetku. …legalizovaná státní lichva je také typickým znakem kleptokracie.
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Klepto kracie
Vdaka tomu zijeme v spolocnosti, kde si to mozeme dovolit verejne povedat, napisat a sirit tuto informaciu, ale je to bezpredmetne a zbytocne. Na stave veci to pramalo zmeni.
Podstatou je teda fakt, ze nikto sa nespolieha na vladu, alebo na jej podporu, pokial necerpa zdroje u statneho pramena a nieje spojeny krvnou prisahou z kleptokratickou elitou.
Potom trhove prostredie, plus Bruselsky diktat, debilnej byrokracie, vytvara neustale nove vyzvy, ktore niako nepomahaju beznym ludom, alebo podnikaniu, len neustale zvysuju tlak, ktory riadi existenciu kazdeho v priestore EU. Z vysoka kasle na existenciu kleptokracie, pretoze pracuje na zaklade vytvorenyc pravidiel, alebo si vytvara lokalne vlastne a ovcanom riesi opatovne vsemozne nezmyselne kraviny, ako napriklad to, cim bude ovcan svietit, cim vysavat, co bude jest a ake velke to bude a zahnute, ak sa to neda jest, ale chce si stym spravit analnu sondu. Tak funguje dnesny svet. A aby sme sa mali relativne dobre, tak pre vystrahu mame v vo vychodnej kolonii platy a dochodky na urovni, ktoru si vlastnou pracou, nezasluzili ani na zapade, Germanci po IIsvetovej vojne za trest.
1/1