Názory čitateľov


Názory k článku:
Lekári a liečitelia, alebo prečo je prívržencov alternatívnej medicíny stále viac

7. 6. 2016   Lolo
Najlepsia alternativna medicina vychodna, alebo z vychodu a juhu, je Islam.
Vylieci asi vsetky problemy v Europe.
Co sa nebude dat vyliecit, to ukamenuje, odreze tomu hlavu, alebo to znasilni.
8. 6. 2016   Szekeres
prilis podliehas propagande
7. 6. 2016   jasam
lekar vas chce v prvom rade skasnut, potom udrzat chorym aby mal trvaly kseft, a nakoniec ked cste vazne chory chce sa vas rychlo zbavit tak vam predpise hocico, alebo vas objedna o pol roka s nadejou ze dovtedy zdochnete
8. 6. 2016   Szekeres
absolutne presne popisane! Zdravotny "system" - Slovakistan.
7. 6. 2016   ciferčan
O lekároch nebudem písať,sú to tiež len ludia s dobrým i menej dobrým prístupom k pacientovi.
Liečiteľ,to je vlastne psychológ,ktorý keď chce byť úspešný tak sa musí k svojmu pacientovi chovať priateľský a prejavovať veľký záujem o jeho osobné a zdravotné problémy a hlavne venovať na stanovenie diagnózy dostatok času.Svojim prístupom k riešeniu problémov pacienta dokáže ho tak oblbnúť,že je ochotný uveriť a robiť také voloviny,ktoré by za iných okolností nikdy neurobil.Nádej ,že mu liečiteľ pomôže je tak veľká,že je ochotný obetovať akú koľvek sumu peňazí.
Poznám prípad,keď liečiteľ mal zdravotné probémy ,tak vyhladal lekársku pomoc a nespolahol sa na alternatívu,teda jej osobne neveril.
7. 6. 2016   anonym
toto akoze jeden liecitel ano pan neznami liecitel isiel k lekarovi kresne a tera tu o popoluske .Jednoducho dovera je en jedna a je stale overovana ze je to jeden mega biznis ludi je dost a sme premnozeny atd,
7. 6. 2016   anonym
PRECO? LEBO LIECITELOM ZOMIERA MENEJ PACIENTOV..
7. 6. 2016   Praktik
Pridam vlastny nazor s mojou obvodnou vseobecnou lekarkou. Ked tam dojdem, tak jej musim povedat, co chcem, kde mam problem, ako to chcem liecit a ako to nechcem liecit. Potom ma odhovara od klasickych vysetreni - neviem, ci chce setrit nieco poistovni a vacsinu vysetreni radsej ani neurobi. Pripadam si, ze si sam sebe musim robit lekara a jej sa pytat uz iba, ci som sa trafil... A toto je u lekarov caste. Predpisanie antibiotik, alebo vybafnu nejaku diagnozu z pera a skusaju. Zaberie, nezaberie. Pacient je potom testovaci panacik, ktory skusa. Nehovoriac o tom, ze casto musite znasat, kym vas vobec o niekolko mesiacov objednaju a kym dojde na vas rada. Zato, ze mozete dovtedy aj zomriet, alebo sa vam poskodi trvalo zdravotny stav, to asi nikoho nezaujima. Takze zapadna medicina moze mat merania presnych stavov a vedecky podlozene liecby, ale co je to prt platne, ked vacsina lekarov /cest vynimkam/, diagnostikuje ako student mediciny v prvy den prveho semestra. Vo vacsine profesii sa stretavam s neodbornostou, ale ludia k lekarom pristupuju ako k odbornikom a predsa je to ten isty system vyucby a skusania a taka ista skladba ludi v priemere, ako ine odvetvia. Takze verit lekarom mozno, len pokial mate osobnu dobru skusenost s odbornikmi, ale nie pausalne. A narazit na odbornika je rarita...
7. 6. 2016   MV
Z prírodných zdrojov sa každoročne izolujú tisíce látok, ktorých štruktúra sa dodatočne zistí,prípadne modifikuje, ale to má ďaleko k farmakologickému odskúšaniu. Liečba musí byť racionálna so spoznaním účinných principov a o to ide najviac.
čakanie u lekárov, napríklad očných je bežne 6 hodín a nevyzerá to, že sa niečo zlepší. Tam kde boli 2 ambulancie je dnes jedna lebo lekár odišiel do dôchodku ani VUC-ky s tým veľa nerobia. Ľudia čakajú o 6 hodine pred zatvorenými budovami, aby o 7 hodine mohli dostať číslo s poradím okolo obeda.
7. 6. 2016   241
Zbytočné je tieto písačky aj čítať. Západná medicína lieči (ak vôbec vždy aj lieči) len dôsledky. Nie príčiny chorôb a to tak, že má pacientov rozškatuľkovaných podľa medicínskych odborov, kde si každý lekár lieči len to svoje.
Čínska a iné hľadajú a liečia príčiny. Nie len dôsledky. Týmto medicínam, overených aj tisícročiami nesiaha v niektorých prípadoch západná ani po päty.
7. 6. 2016   Praktik
Mam rovnaky nazor na liecenie len dosledkov. Co problem len oddiali, alebo stupnuje. Velmi malo vidno liecenie priciny.
1/1