Názory čitateľov


Názory k článku:
Zúfalé mamičky: Chceme si dovoliť odísť na materskú, prispejte!

17. 8. 2016   kkt
mali ste sukat az po svadbe... neboli by ste slobodne
5. 8. 2016   NR68
zavolajte Borisovi Kollárovi, sme Rodina on je veľký fanúšik sponzoringu mladých mamičiek, hlavne keď ich posiela rodiť vlastným pričinením.
5. 8. 2016   peto166
aj ja si chcem dovolit byt, auto, slusny zivot... kto mi prispeje??? o.O
5. 8. 2016   Blind Man
Mamičky černošky sa na dávky nesťažujú. Rodia ako na bežiacom páse. V tomto sme Ameriku už dávno predbehli. Cigáni to tu už celé desaťročia praktizujú a vychádza im to.
5. 8. 2016   anulo@aol.com
Ako clovek co zije v USA 47 rokov mozem napisat ze ak chce niekto dieta nech si plati zanho.Ako majitel restauracie kde pracujem-pracoval som aj 60 dni v kuse mam platit niekomu za ich dieta?Potom ma jedno dieta, ide robyt na rok ma druhe a za rok tretie.Ako si to zamestnavatel moze dovolit?Ak sa manzelia zoberu a chcu hned deti su blbci. Pracuj setri si prispej si na nemocensku a potom maj deti.
5. 8. 2016   Szekeres
??? a nemal by v prvom rade prispievat otec??????
5. 8. 2016   vanilla
zrejme to nebude s nimi take zle, ked je tam stale dost darcov, ktori tie mamicky, a dokonca aj daku popradcanku podporuju.
ked zistia aky pomer platov a podpory mame tu na slovesku, urcite nam niecim prispeju
5. 8. 2016   Jozef
Ale no tak, veď USA znamená raj na zemi a Rusko zaostalá diera. Aspoň tak nám to tu vykresľujete. Alebo že by pravda bola inde ? Inak s tými potravinovými lístkami sú USA cool.
5. 8. 2016   Lolo
System je nastaveny tak, podobne aj u nas, ze nieje dovod mat deti.
Rodiny a podpora rodiny, sa transformovali na domacnosti, ktore su len ekonomicke prvky z presne spocitanou bonitou a spotrebou.
Deti sa ludom, ktory pracuju neoplatia, pretoze je to financna zataz, ktora moze znamenat este vatsie problemy, ako hypoteka, alebo uver.
Jediny, ktorym je financne prispievane, napriklad v Slovakistane, su Hnedoslovakistanci, ktory sa mnozia ucelovo, na poberanie podpory. Problem je, ze vytvaraju deti, alebo generaciu, ktora tiez nebude pracovat.
Ale vdaka statnej podpore, sa mnozia geometrickou radou.
Podobne na tom budu aj Neoeuropania.
V Ekonomickom ponati, je viac menej jasne, ze pracujuci ludia by nemali mat deti, pretoze v ich pracovnom vykone, sa deti podpisu nizzsou vykonnostou, cim sa znizuje aj mnozstvo odvodov a dani a klesa spotreba, flexibilita pracujuceho a tak trpi cela ekonomika.
V ramci idei, ze kazdy je nahraditelny, je teda normalne, ze pracujuci maju pracovat a nie vyrabat deti.
Deti maju vyrabat ty, co nepracuju.
Problem je, ze tieto vyrobene jedince, tiez nebudu pracovat, ale problem sa prejavi az po 20 rokoch, co dnesnym socialnym ekonomom je uplne u prdele.
Pred 26 rokmi, im to bolo jedno tak isto..
5. 8. 2016   Szekeres
Ano! Ano! Nezamestnanym treba zabranit mat deti...sterilizacie ?...a problem je vyrieseny!
5. 8. 2016   Szekeres
?? system by mal definovat duovod - mat deti? A ak by taky duovod aj dokazal definovat...mal by to aj vynucovat? alebo zabranovat? Podotazka - ktory system ta najviac oslovil, Pinochetov? Mao-ce-tungov? Stalinov? alebo ten arijsky?
5. 8. 2016   Lolo
Podla mna, najlepsie to riesi Eugenika, ktora je v praxi zavedena dnes ako Genetika, najma v rozvinutych krajinach.
Od doby neskoreho industrialneho feudalizmu, po prechode ku rannemu europskemu kapitalizmu, tieto veci su davno vyriesene.
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Eugeni ka
Malo kto chape, ake to ma dosledky a ake problemy nas vdaka tomu cakaju.
F Dalton, to vdel skor, ako Makrela.
1/2staršie