Názory čitateľov


Názory k článku:
Výška minimálneho dôchodku sa od 1. januára 2017 nezmení

31. 5. 2016   Občan
Teraz sa nezmení, aby mohli pred voľbami zvýšiť dôchodky o 0,06 € mesačne. Neskutocná prasačina a výsmech občanom od prežratých sviní na bratislavskom hrade bez pardonu.
A ešte jedna vec. Nemecký dôchodkový systém kolabuje a v roku 2027, to je o 9 rokov jej hrozí, že nebude mať žiadne peniaze na dôchodky.
31. 5. 2016   anonym
zvyšovanie dôchodkového veku do neba sa zdá za takýchto okolostí roumným opatrením vlády - každého je...bne v robote, vystroja mu papundeklovú škatuľu, firma si ju odráta zo sociálneho fondu a vyplácanie dôchodku sa zminimalizuje na pár stovák vyvolených, ktorí si ich zabezpečili už dávno. Plus "policajti", ktorí riť nezdvihli zo stoličky na služovbni a vedeli akurát tak hulákať na "stránky", ale tí dostávajú výsluhový, podobne ako stíhači na rtroch našich stíhačkách, ktoré si požičiavajú motory - a podobné "silové" zložky slabého štátu, ktorý už ledva trčí z toľkých rití... A to nám nadpriemerne podpriemerný priemer ešte vnúti zmenu v III. pilieri, ktorá pripraví potenciálnych "dôchodcov" o zaslúžené - a našetrené - "dôchodky" - hoci to nie sú peniaze "jeho" štátu, ale platené z krvavo zdanených zárobkov zodpovedných - no vďaka vládam a ich zákonom NAIVNÝCH - "sporiteľov na dôchodok" - lenže na čí?!?!?!?!
Napokon, nech sú dôchodcovia ticho. Zmena dôchodkového veku sa dotkla tvrdo aj nás, čo sme mali do dôchodku už menej než 10 rokov - nech sú radi, že ešte neboli povolaní makať na správny smer od samého počiatku nových krásnych dní bez dôchodcov v ďalších stovkách firiem mocných tohto štátu.
31. 5. 2016   Lolo
269,50 eura mesačne, čo predstavuje 1,36-násobok sumy životného minima...
Je zaujimave, ze v Europskej mumii, mame jednotny trh, skoro rovnake, ak nie v Slovakistane vyssie ceny a pritom mame tak vysoke zivotne minimum, ze keby taketo zivotne minimum dostali nejaky neoeuropania, mali by stoho zit a platit si byvanie, vydavky za lekarov, jedlo, energie, poplatky, tak by asi zacali EU obchadzat oblukom, umierat hladom, mrznut v zime, pachat samovrazdy, alebo sa vyhadzovat do vzduchu, len tak pre radost zo zivota.
Proste je uzasne, ako malo, staci Slovakistancovi, alebo 52.996 dochodcom, ktory nepachaju ziadne prechody hranic.
Osobne si myslim, ze keby sa 52.996 dochodcov zdvihlo a odislo do Germanie, ziadat nejaku almuznu, pripadne by spachali nejaky zavazny zlocin, ako napriklad porusili mlcanie o svojom zivote, asi by daco dostali.
Mozno po papuli, mozno aj nejaku dotaciu.
Celkom isto, by nerozilo, ze by znasilnovali po ceste europanov zapadnych, nakolko vek im to uz neumoznuje.
Je aj mozne, ze ak by zbadali tiahnut podobnu luzu nasranych gerontov, zlakli by sa aj neoeuropania, pretoze stary uz naozaj nemaju co stratit, ak zivot na 1,6 nasobku zivotneho minima v Slovakistane, nekryje ani navstevu u zubara..
1/1