Názory čitateľov


Názory k článku:
EK žiada SR o dodržanie pravidiel nadobúdania poľnohospodárskej pôdy

26. 5. 2016   uldino
Chudák na Slovensku je rád ,že vyžije od výplaty po výplatu.Nemá peniaze na zvyš,aby prípadne kúpil pôdu v inej krajine EU,ale taký hollanďan,belgičan je bohatý a pripraví nás o našu pôdu.Nech radšej vyrovnajú naše platy s ostatnými krajinami EU,ktoré sú momentálne o 3,4 krát sú menšie ,ako v iných krajinách EU.Potom si prispôsobime naše zákony k ich zákonom.
26. 5. 2016   Lolo
Je to velmi jednoduche.
V Slovakistane, vlastni podu v rozsahu polnostzi, pre kulacke, alebo rolnicke vyuzitie, relativne male % ludi a este mensie % ludi, ju moze, dokaze, alebo technologicky samostatne obhospodaruje, pasie, orie, alebo inak vyuziva..
Stastlivci ju prenajimaji za nejaky halier a neplatia za podu velke dane.
Druhy problem je, ze drobnohospodarstva su v akutnej nevyhode, lebo neexistuje trvala statna podpora, len akesi neucelene zverstva v podobe pokusu o nejake hospodarenie. Nemame ani velkostatkarov, ani podobne rodinne farmy vo vyraznom zastupeni zamestnanosti vidieka, ako v okolitych krajinach. Najagrarnejsie je pri nas Rakusko. Zaniknutim a znarodnenim, zdrustevnenim a odkulacenim, sa po 40 rokov, vlady komunistov, uplne zlikvidovala drobnorolnicka, alebo farmarska tradicia, vsetko bolo druzstevne, poda sa vyuzivala industralnym a uplne odlisnym sposobom, ako v okolitych krajinach. Vidiek sa uz za totality vyludnoval, na industrialne jednotne rolnictvo, vdaka stale vykonnejsej mechanizacii, bolo treba stale menej ludi a viac otrokov vo fabrikach.
Rodinne farmy a male druzstva, ako je vidno v AT, u nas nemozu vzniknut. Na taketo pocinanie, sa nesmie pretrhnut tradicia, navyse mechanizacia drina sa musi dedit tradiciou.
Z nas hlupakov ohrade, spravili Komunisti, prave ty, co ich obcas niekto velebi, za "dobre casy" z nas vsetkych len proletarov a bezzemkov. Po Roku 89, nebolo mozne vratit do povodneho stavu nijako to, co sa poondialo, takze z jedneho nespravodliveho procesu znarodnovania, zdruztevnovania, odkulacovania, necakajte vazeny diskutujuci ovcania Slovakistanu, nejaky transparentny a spravodlivy proces v ktorom by ovcania Slovakistanu, ochotne kupovali ornu podu a velmi intenzivne, by sa snazili farmarcit a snazit sa zakladat farmy.
Ani podpora statu v tomto ohlade by nepomohla. Problem je udrzatelny rozvoj a tradicia, ktora v povodnom ponati zanikla, ako aj folklor, rypania sa v hline.
Jedina tradicia novodoba, ktora vznikla, je kleptokracia, ktora rzkradne a rozpreda kludne aj statnu podu, za male parcely na Bahamach, alebo inej prdeli, pretoze Slovakistan, a ani jeho ovcania, nestoja za nejaku lutost.
Nemame uz ani dostatok vidiel, ktorymi by sme ich mohli napichovat.
1/1