Názory čitateľov


Názory k článku:
Peniaze a vzťahy: Ako kapitalizmus mení spôsob randenia

26. 5. 2016   Lolo
Sa mi zda, ze proletari citajuci tento portal, asi nerandia, kapitalizmus nepoznaju a funguju v inych sferach, alternativnej ezoteriky.
Taka dolezita thema, ostava uplne mrtva a nepochopena.
25. 5. 2016   anonym
Cocotiny bez ofiny. Neštačí, že máme demnetných politikov a už aj novinárov.
25. 5. 2016   Blind Man
Blááááá, blááááááá, bláááááboly. A večer prídeš domov, vytiahneš zo skrine gumenú kačuru/vibrátor, zapicháš si a ideš do postieľky chatovať.
25. 5. 2016   anonym
o čom všeličom ľudia píšu knihy...
a o čom všeličom uverejní tento server "informácie"...
25. 5. 2016   Lolo
Podla mna, sposob randenia, alebo najdenia partnera, je nepodstatny, podriaduje sa modnym trendom a okolnostiam prostredia, vplyvom technologii, alebo sposobom, ktory sa stava beznym, v roznych kulturach v danom case.
Daleko dolezitejsie, je to, co sa stane a co bude nasledovat po selekcii vhodneho partnera. Vzhladom na dnesnu dobu, je problem, ze takto vytvorene vztahy, malokedy vztvoria manzelstvo a uz vobec nie rodinu.
Obvykle sa tvori domacnost na uver, kde nieje priestor pre vyrobu deti, nakolko samostatnost, alebo vytvorenie domacnosti, je tak nakladna zalezitost, ze zabije samotnu podstatu, rodiny a pretransformuje ju len na ekonomicky cinnu domacnost.
Potom vztahy, ktore castokrat su zapocate digitalne, na socialnej sieti, su rovnako krehke, ako stabilita pripojenia do siete, castokrat koncia rovnako, ako obohrate CD, alebo poskodeny HDD, kde sice ostava podstata onoho spolocneho pocinu, ale nieje citatelny obsah. Kapitalizmus, socializmus, Islamizmus, a vsetky IZMY, niako nevplyvaju na sposoby randenia, ale dodavaju technologicke novinky, na vyber partnera. Napriklad kedysi to bolo SZM, Zemiakove a chmelove brigady, neskor dikoteky, potom zoznamovacie vecierky, ci inzeraty. Dnes je to v nasich koncianch internet, a napriklad v islamskom systeme extremistickom, su zas otrokyne, pripadne on line platby, za nakup podobneho tovaru.
Otazka teda stale ostava jedina, co zo vzniktutych vztahov, ostane nakoniec. Pravdepodobne nic dobre.
Lebo ludia na miesto budovania rodiny, randia prilis dlho a do veku, kedy sa to stava trapne, potom vybuduju domacnost a na rodinu, neostane uz cas.
Obvykle v dobach menej digitalnych, ludia po presvedceni o vhodnom vybere partnera, neriesili nejake dalsie vymeny. Je to podobne, ako sa prechadzat po luxusnom obchodaku a mat vo vacku par drobnych. Skoncime aj tak maximalne pri kave, alebo cigarete vonku. Po case zistime, ze vsetok luxus, je na houby, ale mame zodrate nohy a sme prilis unaveny, na nakup v nejakom koloniale.
25. 5. 2016   lynx
lolo pekne si to napísal súhlas
1/1