Názory čitateľov


Názory k článku:
Krajina, kde by väčšina Európanov najradšej žila a naopak tá, ktorej by sa najradšej vyhla

27. 5. 2016   URBAN
toto sú keci, o žití vo Švajčiarsku a Švédsku každy do má rozum volí Karibik kto si to môže dovoliť lebo si nakradol s privatizácií a iných kšeftov od Eštébákov až po politických tunelárov každý chce skapať v teple pri mori s Havanov v hube. Belize a podobné destinácie tak ako Melo aj s rodinkou si užíva tropický raj a naši sa tvária ako by ho chceli na Slovensku. Takže top destinácia pre kohokolvek kto na to má je Karibik. Keby som na to mal tam idem domček na pláži, jachta a vela vela slnka , jedla , žien, a iných pôžitkov čo viac si môže človek želať.
25. 5. 2016   puk
komunizmus narobil dlhy, nevedel si uz viac pozicat, tak sa rozpadol. teraz sa robia dlhy dalsie, ale sme v novom klube a poziciavaju nam dalej. pri tolkych dlhoch sa necudujte, ze nova generacia, co ich bude musiet za vas vsetkych splatit, sa nam radikalizuje. to oni platia ucet
24. 5. 2016   Katka
Prečo doteraz nikto Grékom neporadil, že si majú natlačiť falošné eurá?
24. 5. 2016   Občan
Podľa tabuľky chcú všetci žiť vo švajčiarsku, len švajčiari vo švédsku. Poliakom by stačilo aj nemecko. Pritom by boli všetci spokojný vo svojej krajine, keby mali vyššie mzdy.
24. 5. 2016   anonym
čo tu plačete toto nariekanie nič nevyrieši kde ste boli keď sa rozkradal národný majetok za korunu prečo robíte od rána do noci aby ste prežili prečo si to necháte lúbiť je potrebný povedať za totality bolo o tisíc krát lepšie osem hodin pracovná doba plat možnosť kúpiť byt za tridsať tisíc korún teda v súčasnej dobe za tisíc euro alebo dostať byt" údajne kralikárne podľa človeka ktorý nikdy v živorte nič pre spoločnosť nevytvoril ale opačne umožnil novodobé otroctvo "možnosť druhá zamestnaním po podpise na desať rokov dostali zamestnanci byt dnes je musía odrobiť a splácať takýto byt celý život a je otázne či ho aj splatia keď kedykoľvek môžu dôjsť o zamestnanie každý ma žiť vo svojej krajine ktorej môže spoločne s inými vládnuť čo sa nerobí ako to ma na mysli ústava tu sa buduje a byty sú tak drahé že ide asi o úžeru sú abnormálne predražené hofg treba konať a nekecať
24. 5. 2016   
Ja mam aj teraz 8-hodinovu pracovnu dobu a variabilnu. A netrep, ze bolo za totality 1000x lepsie, klames.
26. 5. 2016   kiskadobasy
bolo lepšie ale ty si bol asi vandrák čo nechcel ale musel robiť
24. 5. 2016   surikata
Ja by som chcel zit v Rusku.
24. 5. 2016   fero z BA
želám ti,aby sa ti tvoj sen splnil
24. 5. 2016   500
Super, aj ja by som chcel žiť v Rusku. EU bude onedlho moslimská kolónia.
24. 5. 2016   ja
Ja by som chcela žiť v Kanade a nechcela žiť v hocijakej moslimskej krajine.
24. 5. 2016   fero z BA
a kde je slovensko alebo sovjetský svaz? V krajine, kde zajtra znamená už včera...
24. 5. 2016   kakadu
Štvavé vysielačky a imperialistami vlastnené média ľuďom v Euorópe tak vymyli obsah mozgovne, že ten sľúbený blahobyt, každý hľadá v inej krajine než doma, lebp doma ho nemá
24. 5. 2016   Lolo
Frantisku, ved my predsa zijeme v krajine, kde vcera sme museli zabudnut, lebo tam boli len komunisti, fasisti, nacisti, feudalovia a Janosikovia.
Tma stredovek a predtym nejaka velka morava, dvaja trampi a samova risa.
Ale poslednych 70 rokov, stoji za figu a krajsie zajtrajsky nam ukradli, takze zijeme v krajine, kde zajtra neexistuje, len vecne pritomne teraz.
Frantisku drahy, krajina, ktora sa nevie vyrovnat z minulostou, nevie pomenovat zlo, ktore vladlo v krajine a potrestat ludi, ktory to zlo vykonavali a prisluhovali mu, tak taka krajina nema ani buducnost.
Germanci si spravili poriadok, po II sv. vojne, povesali par ludi, prebehol Norimbersky proces a ostaty zo strany NSDAP, sa schovali, alebo pokali.
U nas nikto nebol perzekuovany, okrem komunistov a demokratov, v 50tych rokoch, ked sa zavadzal priamy strach a teror.
Ale dnes su u nas pohrobkovia komunistov legalny, aj cervene hviezdy. Je to podobne, ako by si Germanci, nechali hakove krize a hlavnych predstavitelov, napriklad Hitlera, Goringa na dochodku, dozivat v arizovanych domoch a hlasat vecnu pravdu.
U nas sa toto stalo. Jakes, Bilag... a vsetci..
Preto tvrdim, ze krajina, ktora sa nevzsporiada z minulostou, nema buducnost.
24. 5. 2016   fero z BA
svätá pravda
24. 5. 2016   krokodyl Lolong
trepes naivne somariny, ako sa Nemci s cim vyrovnali.. ved vacsina Nemcov podporovala Hitlera kym isla karta a tam boli miliony ludi, ktori sluzili aktivne rezimu...ti sa kde schovali ?..netaraj, normalne zili dalej, gestapaci sa pretransformovali na policajtov, najlepsich vedcov si vzalo USA, mnohi potentati rezimu dokonca pracovali pre novo sa tvoriace organizacie atd..napr. jeden z tych co rozhodovali o konecnom rieseni zidovskej otazky sa stal po vojne riadelom americkeho kulturneho institutu..ty si to predstavujes rovnako ako tupy troll Fero z BA
okrem toho, pred komunistami si tu mal tiez kapitalizmus a boli sme ako stat aj ludia vacsinou chudobni .. po 26r navratu kapitalizmu je na tom vacsina slovace podobne
24. 5. 2016   fero z BA
komunisti boli najväčší zločinci v dejinách ľudstva, pri globálnych počtoch narobili oveľa viac škody a zabitých ľudí ako fašizmus, to čo napáchali komunisti v rusku, číne a v celom ostbloku je prakticky nemožné ani zdokumentovať
24. 5. 2016   TEMPLWALD@seznam.cz
To vše je kapkou v moří proti tomu,že američani zmasakrovali 200 mil.
původního obyvatelsta ameriky.A dál už bych nepočítal,tohle číslo nepřekoná ani 10 hitlerů,ze stalinem.
Takže komanči byli proti nim mírumilovní břídilové:)
24. 5. 2016   Katka
Klameš a zavádzaš. Si len úbohý otrok súkromných médií, Nehovorí z teba presvedčenie a historické fakty, ale nenávisť.
24. 5. 2016   Lolo
Podla mna je uplne jedno, aka forma zla sa pacha-la, dolezite je, aka forma zla sa pacha na akom pocte obyvatelov. Niekedy zlo, ak je socializovane velkoplosne, tak nevyzera ako zlo, alebo staci, ak nejaka krajina pacha zlo vsade inde, len na domacej pode nie, no a hned je vsetko v poriadku.
U nas Komanci, pachali zlo na vlastnom narode a vlastne ho pachaju aj dnes.
To je Zle!
Ak USA pacha zlo, alebo "dobro" v ostatnom svete, je potom celkom mozne, ze dostatocne mainstreamovo izolovany domaci obyvatelia, to chapu celkom inak.
Ja ale nechapem, preco ty, ktory zazili dobu vlady komunistov, pri budovani socializmu, alebo zazili a zazivaju "porevolucny dnesok" a niesu mainstreamovo izolovany, ale vystaveny priamemu vplyvu konstitucnej kleptokracie, mozu tvrdit, ako Krokodyl Lolong, ze trepem somariny. Ja mozno somariny trpem, co nepopieram, ale obsahuju fakty, ktore su bohuzial historicky akosi nezvratne a vatsina diskutujucich, si mala moznost minulost zazit a ked nie minulost, zije realitu dneska. Takze ak zabuda co bolo, alebo nebolo, ked bolo, tak ani nebude co by malo byt, alebo bude to co nechceme. Vyplyva to ako "poucenie z krizoveho vyvoja". Kto tvrdi, ze dnes je dobre, alebo lepsie, tak sa myli, rovnako ako ten, kto tvrdi, ze bolo lepsie za komancov.
Ono je to len jedno zlo, ktore vystriedalo druhe, ale mnohy si akosi prirodzene zvykli, alebo maju vatsi existencny strach, ako mali neslobodu za komancov.
Pamatajte, ze ak dnes niekto vnima nieco, co je dnes, ako pokrok, tak to co pride potom, uz ani nebude prekvapenie.
24. 5. 2016   Lolo
Ono je to rovnake, ako z Islamskymi krajinami, kde islam vyznavajuci moslimovia, nechcu zit v krajine, kde je statny Islam, tak isto europania, nechcu zit v europskom zlepenci.
Preco to tak je, je uplne proste.
1/2staršie