Názory čitateľov


Názory k článku:
Vyvolení majú šiesty zmysel: Prečo najbohatší predávajú medzi prvými

18. 5. 2016   anonym
Nemaju ziaden siesty zmysel, maju jednoducho vplyv na trh a svojimy zasahmy ho umyselne a niekedy mozno aj nechtiac deformuju. Ked sa komodita alebo mena predava vo velkych obnosoch straca na hodnote, automaticky tak predajom ti najbohatsi znizuju cenu, ked zacnu nakupovat ceny rastu. Je to vec dopytu a ponuky a vplyvu oligarchov ktori maju vyznamne % podiely na burzach.
18. 5. 2016   saxo
Šiesty zmysel sa dá zhnúť do jednej vety:
"Privatizácia ziskov a socializácia strát". Vtipne vysvetlené ako ten "šiesty zmysel" funguje https://www (dot) youtube (dot) com/watch?v=YbD-omi r4c0
17. 5. 2016   G.S
Odpoveď je d. Bohatí preto predávajú ako prví, lebo majú pravdivé interné informácie a nešpekulujú ako chudáci presvedčení o "férovom" trhu, kde každý sa môže stať miliardárom.To sú kamaráti v kluboch, firmách, školách a podobne. Majú oveľa viac informácii a bez zábran ich využívajú vo svoj prospech. Nemusia sa obávať trestu za zneužitie interných informácií. Tí skutočne bohatí zas predávajú ako prví preto, že oni trh plne ovládajú. Títo zaručene žiadne riziko niesť nebudú. Výnimkou je len ak sa rozhodnú potopiť navzájom jeden druhého.
17. 5. 2016   Peter
Presne tak. Finančné trhy sú pre "vyvolených" stroj na peniaze a pre masu naivných je to kasíno.
1/1