Názory čitateľov


Názory k článku:
Veľká pomoc postihnutým ekonomikám únie: Nemecko by malo opustiť euro

17. 5. 2016   Szekeres
Ha! ALe to by germansko okamzite zacalo mat problem s exportom. ATkze, to nikdy neurobia..dobrovoln e. Germani pomocou eura nerobia v podstate nic ine ako cinania s juanom za poslednych niekolko desiatok rokov.
16. 5. 2016   bobo
V Nemecku tuším schválili, zníženie veku odchodu do dôchodku/Skorší nástup do dôchodku bude môcť počas nasledujúcich dvoch rokov využiť zhruba 900 tisíc zamestnancov./ U nás sa bude pracovať do smrti.
17. 5. 2016   Szekeres
nebude, lebo v 48mich ta vyrazia na dlazbu preto ze sa ti objavia sediny nad usami a nasledne ta nikto cez vratnicu na personalne ani nepusti (tiez kvoli tym sedinam)...duochodk ovy vek samozrejme v nedohladne bude.
15. 5. 2016   Member
Takto vyzerá nezmyselné teoretizovanie. Nemci by museli byť na hlavu, keby začali podkopávať svoju ekonomiku silnou markou. Nie je to náhodou tak, že vagabundi leniví by sa mali viac snažiť a splatiť svoje dlhy?
16. 5. 2016   fero z BA
tým myslíš napr. aj slovákov? Lebo tí sa stále viac zadlžujú. Zadlžovanie SR stále plynule stúpa
17. 5. 2016   Szekeres
mas silacke reci, ale s porozumenim podstaty clanku mas problem. Hovori okrem ineho o korelacii afinity k zadlzovaniu resp. nizkej produkcnej aktivite s usmernovanim tovarovych tokov prostrednictom manipulacie kurzom meny.
15. 5. 2016   kam
Autor je znamy svojim pohladom na euro. Je velmi fajn, ze nam ukazuje aj ine pohlady na problematiku. Avsak myslim si, ze jedna vec je ked hladny ukazuje na kokosovy orech vysoko na strome a druha vec je mat ten orech v bruchu.
15. 5. 2016   mak
jeden bezdak pri kosi vravel, ze mu pomoze ked mu dam peniaze na cuco. divim sa, ze tu o tom este nie je clanok, najlepsie s nejakym sialenym nadpisom napr.: cuco zrujnovalo svet a vsetci to zaplatia
15. 5. 2016   MV
Vyzerá to tak, že by Nemci prišli o bezhotovostné zúčtovanie (klíring) a ďalej to neviem domyslieť, čo by znamenalo aj pre Slovensko.
15. 5. 2016   ja
preco by prisli o bezhotovostne zuctovanie?
15. 5. 2016   MV
Lebo by ich z neho Európska centrálna banka vyradila.
15. 5. 2016   ja
ale EU by s nimi velmi rada zdielala finance transakcie, snad nemyslis ze by zacali peniaze nosit v kufrikoch
16. 5. 2016   MV
Hodnota eura by bola problematická a aj nastavenie marky a všetko by fungovalo len zotrvačnosťou až do rozpadu na národné meny.
15. 5. 2016   anonym
EURO BOL VYPLOD CHOREHO MOZGU..UZ DAVNO MALI MAT VSETCI SVOJU VLASNU MENU
15. 5. 2016   fero z BA
odchod nemecka by znamenal prakticky rozklad celej EU --- nacionalisti by zaznamenali veľký vzostup, SR by bola vzorom v opätovnom budovaní plotov na hraniciach, čo už dokázala streľbou za prechod hraníc. To je čin, ktorý od komunistických vojakov a pohraničníkov socialistického ČSSR nemá v EU obdobu.
keď slováci emigrovali na západ, tak ich rakušania alebo nemci na hraniciach nestrieľali. svedčí to o úrovni krajiny
15. 5. 2016   dwyne@azet.sk
Postav sa na cestu a ja sa na teba rozbehnem autom s cielom zraziť ťa.. bude ti fajn? ako možeš porovnávať emigrantov zo 68 s mohamedánskou zberbou ktorá sa prechádza po europe. si fakt mimo
15. 5. 2016   ja
teraz je to zapad co sa snazi oddelit sa od vychodu, ploty si postavia oni. Nas uz vyuzili, viac sa uz vycucat neda tak si znovu zavedu Marku a znicene Euro nechaju zvysku europy nech si ho sanuje a oni budu vyskereni.
15. 5. 2016   fero z BA
SR má za posledných 10 rokov plusovú bilanciu vo fondoch vo výške asi 10 mld euro. SR bola a aj je žebráckou krajinou, takže neviem čo mohli využiť
15. 5. 2016   ja
to ze nieco nevies, este neznaci ze to neexistuje. Ale ty dobre vies ako to je len sem chodis provokovat
15. 5. 2016   Vrtichvost
Evidentne sa Ti hovno dostalo do hlavy a nie do riti. Skontroluj si stolicu či Ťa neopúšťa mozog, náhodou!
15. 5. 2016   anonym
Nie si z BA nechápeš musíš sa veľmi veľa učiť a o obdobe nepíš keď tomu nerozumieš práve je tu doba ktorá totalite dáva za pravdu čo je to za eurozónu -nato ktorá nedokáže uchrániť svoje hranice za totality bi to nebolo možné následky vidíme akú demokraciu nastolilo v krajinách nato - eu keď prchajú zo svojich krajin kto ich pozval a prečo budú pracovať slovakistan má dosˇuž žobrákov sú tu penzisti vyše 500 tisíc ludí ktorý prežívajú o hlade a pracujúci sú otroci ktorý robia od rána do noci čo za totality nebolo mali istoty teraz ich nemajú dobrí večer nebratislavčan kade kabát tade plášť hofg
15. 5. 2016   Lolo
No som zvedavy, kto z vychodnej kolonie, bude na nutenych pracach, ochotny splacat german exit a skladat sa im zas na rissku marku.
Nútená práca môže mať rôzne formy, vrátane dlhového otroctva..
https://sk.wiki pedia.org/wiki/N%C3%B Aten%C3%A1_pr%C3%A1ca
15. 5. 2016   Radúz
Myslím, že raz k tomu dôjde, ale vzhľadom na previazanosť ekonomík to spolu s Čechmi ustojíme, lebo kolónie sa hodia
1/1