Názory čitateľov


Názory k článku:
Kde rastú ceny nehnuteľností najrýchlejšie: Slovensko v prvej desiatke!

14. 5. 2016   anonym
bodaj by nerástli stavia sa kde sa dá v rozpore z názormi obyvateov proti ich vôli zahusťovanie bude mať katastrofálne následky pre Bratislavu ktorá nebude nie je schopna zvládať toto obrovské množtvo vozidiel za tieto spôsobené škody ktoré tým budú spôsobené starosadlikom sa musia zodpovedať tí ktorý to spôsobili a napáchané škody uhradiť pítam sa kde to žijeme keď sa stavia na úrodných poliach vo svete nám ich závidia a tu sa polia ničia nie pre ludí ale z honbou za peniazmi obnova polí nás vyjde moc draho tu vidieť kto a aký má vzťah ku svojej vlasti okoliu bez mihnutia ničia krajinu tento štát a štát sme mi preto sa musíme naučiť postaviť sa na odpor a poslanci a vláda musí plniť čo si želá národ je to ich psia povinnosť pretože v národe je sila a kedy koLvek ich môžme dať dole , nehnutelnosti nemajú tú cenu za ktorú sú predávané sú predražené o niekolko krát , slovač zákony sa robia a robí ich vedčina ktorá donutí parlament aby boli také aké chceme mi sme štát i zákon hofg
14. 5. 2016   Lolo
Je to pre velku radost bankstrov, realitnych agentov a pre skodu otrokov.
Jedine, co nas ale urcite caka v Slovakistane, je prasknutie realitnej bubliny.
Prilis vela sa stavia na houby a chyba pridana hodnota prace. Mzdy su nizke, hypoteky sice dostupne, ale novodoby zauverovany otroci, nemusia toto byt schopny tahat vecne.
Je vidno, napriklad v Blatisrave, ze mesto sa rozrasta, na ukor okolitych obci, kde pre development, vyclenili podu, natiahli IS, vysrali sa doslova na komunikacie a obciansku vybavenost, na skoly, skolky, obchody a verejnu dopravu a ludia sa kazdy den stahuju ako nomadi, hore dole, trcia v zapchahch, robia taxikarov detom, kotre nemozu umiestnit v blizkosti bydliska do skol, prepravuju cargo v podobe nakupov a nic to neriesi.
Stupa spotreba, klesa zivotna uroven. Cely problem, mohlo vyriesit jedno vatsie sidlisko v sirsom okolo BA.
V centre sa zahustuje, miznu hnede i zelene zony, stavaju sa megabudy, obchodaky a vsetko je len vdaka dostupnym pozickam a prebytku penazi v bankach, ktore doslova seru peniaze, nicim nekryte a potapame sa spolu z problemom.
Otazka je, ako bue vyzerat za nejaky cas, tento "búdovatelsky" realizmus, premietnuty do praxe.
14. 5. 2016   nahnevany
Autorka, analyticka Postovej banky Jana Glasova pri sume 1 227 Euro za meter stvorcovy nehnutelnosti vysku sumy DPH /dane z pridanej hodnoty/ radsej neuviedla.
14. 5. 2016   ja
zabudol si opisat svoju traumu z dph
14. 5. 2016   nahnevany
To je realita.
Tzv.DPH /tzv.dan z pridanej hodnoty/ je podvod na obchodnikoch, podnikateloch, zivnostnikoch a vobec na obcanoch.
Od roku 1993 je pod zamienkou DPH /dane z pridanej hodnoty/ v skutocnosti rafinovane skryta momentalne prevazne 20%-na dan z netto ceny /sumy/ tovaru, komodity, nehnutelnosti, sluzby, platby . . . a ta je, co sa tyka financnych prostriedkov, nasobne vyssia ako vlastna dan z pridanej hodnoty /DPH/,
Netto cena /suma/, oznacovana ako cena /suma/ bez DPH alebo tiez ako zaklad dane, nie je pridana hodnota. Netto cena a pridana hodnota su dve diametralne sa od seba odlisujuce veliciny. Pri kalkulovani s tzv.DPH /tzv.danou z pridanej hodnoty/ prichadza k zamene tychto dvoch roznych velicin. Porusene su zakony najvyssie, prirodne v tomto pripade marematicke.
Pocnuc rokom 1993 sa na prislusnych fakturach, danovych dokladoch, platobnych dokladoch, pokladnicnych dokladoch /blockoch/ a.p. vyzaduje, dokonca sa pod vyhrazkami a sankciami prikazuje platba dane z pridanej hodnoty /DPH/, inkasuje sa vsak de facto spominana dan z netto ceny /sumy/, ktora je oznacovana tiez ako cena /suma/ bez DPH resp. ako zaklad dane, a z ktorej dan je financne znacne vyssia ako samotna dan z pridanej hodnoty /DPH/. Obchodnici, podnikatelia, zivnostnici a vobec obcania tak pri platbe tzv.DPH /tzv.dane z pridanej hodnoty/ platia ovela viac ako sa od nich pozaduje resp. ako sa im vyhrazkami a sankciami prikazuje.
Zo strany MF SR, FS SR, Financneho riaditelstva, Danoveho riaditelstva, danovych uradov alebo napriklad zo strany takej Financnej policie, Danovej kobry, Narodnej kriminalnej agentury /NAKA/ ci Najvyssieho kontrolneho uradu /NKU/ je to podvod na obchodnikoch, podnikateloch, zivnostnikoch a obcanoch vobec.
15. 5. 2016   ja
a hned je den krajsi :-)
15. 5. 2016   nahnevany
Ano. Realita nemusi byt vzdy neprijemna.
1/1