Názory čitateľov


Názory k článku:
V čom je TTIP nebezpečné: Podivuhodná katastrofa menom globalizácia

4. 5. 2016   stop-ttip. org
stop-ttip. org
4. 5. 2016   anonym
"Prezident USA Barack Obama vo svojom článku v „The Washington Post“ podčiarkol dôležitosť uzatvorenia medzinárodných obchodných zmlúv, ktoré zabezpečia jeho krajine výhodné pravidlá prístupu amerických tovarov na zahraničné trhy"
4. 5. 2016   Orwell
Globalizácia je len iný výraz pre americký imperializmus. Ak si to to uvedomíme nie je čo riešiť
4. 5. 2016   fero z A
to vyzerá ako z príručky ruskej ambasády. Neuvedomujem si to lebo si myslím, že to vôbec nie je pravda. miešať hrušky s jablkami, americký imperializmus je presne taký istý ako ruský
4. 5. 2016   anonym
NECHAPEM TOHTO AUTORA CLANKU.. snad sa eu neobava ze ludia s USA budu chodit robotovat do europy?! Jediny strach je podla mna iba v tom ze sa boja ze ich US zaplavi lacnejsimi produktme a tak znizi konkurencieschopnos t samotnej EU. ako priklad staci uviest dovoz novych ci jazdenych aut z USA..Preco ich dovoz po..ana eu obmedzuje?! Lebo by zaplavili europsky trh pretoze tam kupite lacnejsie kvalitnejsie auta a hlavne istotu ze nie su stocene kilometre ako skoro u kazdeho europskeho auta!! Takze podla mna je tu pes zakopany.
4. 5. 2016   fero z BA
politici na oboch stranách atlantiku umožnili vznik obrovských korporácií, ktoré zahubili konkurenčné prostredie, ktoré likviduje drobné podnikanie, kritériá sú rôzne, ale mám na mysli cca do 250 zamestnancov na subjekt. A výsledok sa dostavil -- škoda, že sú trestné také očistné procesy ako stará známa defenestrácia. Politici sa cítia a v konečnom dôsledku aj sú nedotknuteľní, k čomu prispievajú voliči s nízkym IQ voľbou populistov a podobných dobrodruhov. Pokiaľ nebudú tresty zneužitia právomocí, úplatky a im podobné činy prísnejšie ako napr. za terorizmus, tak sa nič nezmení. Neviem, čo je pre spoočnosť nebezpečnejšie, či terorista alebo skorumpovaný politik
4. 5. 2016   ironman
Politik vseobecne :)
4. 5. 2016   Lolo
Globalizacia, je katastrofa, ktora nieje podivuhodna.
Jedna sa o cielene socializovanie strat sirokej mase v globale a maximalnu kapitalizaciu zisku, pre malu skupinu elit.
Je uplne jedno, ci sa to stane pomocou TTIP, alebo nas humanitarne budu bombardovat, na zaklade nejakeho zvrateneho planu obnovy.
Principom je vzdy snaha elit, pre ucinnu kapitalizaciu a koncentraciu akych kolvek hodnot a najma, co najucinnejsie spoplatnenie zivota kazdeho jednotlivca, aby kazdy jednotlivec, ci je to pastier dobytka v afrike, alebo aboriginec v Australii, Slovakistanec v Slovakistane, Germanec v Germanii, svojim zivotom zaplatil a najma vytvoril hodnotu akukolvek, ktora je kapitalizovatelna, zdanitelna, pripadne inak spoplatnena.
Principom globalizacie, bolo v nedavnej dobe, napriklad zavadzanie platobnych systemov v Afrike.
Pretoze je predsa nepripustne, aby nejaky pastieri a bezprizorny cernoskovia, mohli existovat bez toho, aby nebolo mozne ich konanie zapriahnut do globalnej kapitalizacie, ak klesa vynos z drancovania prirodnych zdrojov a nerastnych surovin v zemiach, kde sa narodili.
Pokial globalny system z nich ziska "len cent" denne z transferu a dokaze optimalne nastavit nejaku ponuku tovarov a sluzieb, pre takmer neandrtalcov, tak na tom ziska v globale vela. V pripade ze by nemali platobny system a internet, stale by behali holy, nepotrebovali by peniaze, mazali by sa hlinou a zili z toho, co im poskytuje priroda.
V pripade ze im prestane vyhovovat podnebie, alebo prirodne pdmienky, existencne prostredie, tak pomocou informacnych technologii, je mozne ludi uviest do autonomneho pohybu, masy ktora navstivi napriklad europu.
Straty v podobe skod napachanych su nepodstatne, ale ich samotny pohyb a pripadne naklady, su uz realne, vyjadrene peniazmi, ich strava je globalna a distribucia zdrojov, je zachytena a spoplatnena, zdanena a integrovana. Je to podobne, ako mat domace zvieratko. Pokial ho musime krmit, chodit snim von, navstevovat zverolekara, je jeho pasivna existencia, ospravedlnena nasou radostou z jeho existencie a pre globalny system to znamena, ze z nasho vacku vytiahne nemale prostriedky, ktore maju predpokladatelny charakter, globalnej spotreby.
Dobre rano!
4. 5. 2016   MV
Zločineckých zmlúv je uzavreté veľa, ale taká situácia by mala podnietiť občianské odhodlanie a občianskú statočnosť. Nie je sporné, že TTIP treba zastaviť, ale zostáva otázka v prípade GMO potravín, kto alebo čo nasýti preľudnenú populáciu? Negramotní imigranti si myslia, že to bude Európa a propaganda im v tom výdatne pomáha, nálepkovaním občanov za xenofóbov, nekresťanov a inak. Netreba sa zľaknúť. Táto zmluva je posledný klinec do truhly Európskej únie, pretože jej západná časť vždy len parazitovala a nedbala by ďalej hádzaním všetkých problémov, ktoré si spôsobili sami na nás.
1/1