Názory čitateľov


Názory k článku:
Minimum finančnej gramotnosti: Tri základné veci, ktoré by ste mali o peniazoch vedieť, ak sa chcete mať v budúcnosti lepšie

9. 5. 2016   anonym
chceli ste kapitalizmus tak držte huby
4. 5. 2016   xnd
Opat uplne nezmysly. Co v praxi znamena, ze sa rodi menej deti? Nic ine len to, ze napriklad v USA treba zvysit dochodkove odvody zo 6,2% na 7,2% v priebehu 20 rokov, aby vyska dochodku zostala nezmenena. (bit.ly/1WD6IcZ)... Este raz: zvysit o 1 percentualny bod v priebehu 20 rokov. To je ta katastrofa, ktorou nas media strasia a kvoli ktorej by sme si vraj mali otvarat ucty v kadejakych spravcovskych spolocnostiach.
4. 5. 2016   anonym
Ty si fakt financne gramotny clovek .........
4. 5. 2016   nahnevany
Minimum financnej gramotnosti je o.i. rozlisovat netto cenu /sumu/ od pridanej hodnoty.
4. 5. 2016   huno
Dobrý deň, ja si myslím, že platiť DPH je v poriadku. Patríme predsa ku štátom, ktorých model je založený na tom, že príjmy sa dania relatívne málo (z hrubej mzdy zostane človeku 70-75 percent) a pomocou DPH a dodatočných daní za spotrebu a služby štát môže zvýhodňovať (https://www.podnik ajte.sk/dane-a-uctovn ictvo/c/2340/category /dan-z-pridanej-hodno ty/article/sadzby-dph -1-1-2016.xhtml) alebo znevýhodňovať (pohonné hmoty, cigarety..) niektoré z nich. To mi príde celkom férové, štát nechá človeku z hrubej mzdy čo najviac a nechá, nech sa pomocou svojej spotreby rozhodne, za čo utratí svoje ťažko zarobené peniaze.
Keby sa zrušila DPH úplne (čo je predpokladám Váš utopický sen), muselo by sa automaticky výrazne zvýšiť zdanenie príjmov (čistá mzda by bola kľudne len polovica hrubej). Za takú zmenu by Vás asi ľudia nemali moc radi :)
4. 5. 2016   Lolo
Problem je v tom, ze DPH sluzi ako platba kleptokracii.
A do statneho zozpoctu, sa z celej vybratej sumy v Slovakistane, nedostanu ani 4%.
Povodne prebujely rozkradaci system nadmernych odpoctov, sa zuzil na malu skupinu ludi, menovanych v zaanamoch Gorlila, ktory sedia na financnom riaditelstve, su statne vyznamenany a odpocty robia len z posvetenim vyvolenych.
To je konstitucna kleptokracia.
4. 5. 2016   nahnevany
Tzv.DPH /tzv.dan z pridanej hodnoty/ je podvod na obchodnikoch, podnikateloch, zivnostnikoch a obcanoch vobec.
Tu je dokaz.
Od roku 1993 sa pod zamienkou DPH /dane z pridanej hodnoty/ v skutocnosti rafinovane skryva teraz prevazne 20%-na dan z netto ceny /sumy/, a ta je, co sa tyka financnych prostriedkov, nasobne vyssia ako vlastna dan z pridanej hodnoty /DPH/.
Netto cena /suma/, oznacovana ako cena /suma/ bez DPH alebo taktiez ako zaklad dane, nie je pridana hodnota. Netto cena a pridana hodnota su dva diametralne sa od seba odlisujuce pojmy. Pri narabani s tzv.DPH /tzv.danou z pridanej hodnoty/ prichadza k ich zamene. Porusene su zakony najvyssie, prirodne v tomto pripade matematicke.
Na prislusnych fakturach, danovych dokladoch, platobnych dokladoch, pokladnicnych dokladoch /blockoch/ a.p., sa pocnuc rokom 1993 vyzaduje, dokonca sa pod vyhrazkami a sankciami prikazuje platba dane z pridanej hodnoty /DPH/, inkasuje sa vsak de facto spominana dan z netto ceny /sumy/, ktora je oznacovana ako cena /suma/ bez DPH resp.ako zaklad dane, a z ktorej dan je financne znacne vyssia ako samotna dan z pridanej hodnoty /DPH/. Obchodnici, podnikatelia, zivnostnici a vobec obcania tak pri platbe tzv.DPH /tzv.dane z pridanej hodnoty/ platia ovela viac ako sa od nich pozaduje resp.ako sa im vyhrazkami a sankciami prikazuje.
Zo strany MF SR, FS SR, Financneho riaditelstva, Danoveho rieditelstva, danovych uradov alebo napriklad zo strany takej Financnej policie, Narodnej kriminalnej agentury /NAKA/, Danovej kobry ci Najvyssieho kontrolneho uradu /NKU/ je to podvod na obchodnikoch, podnikateloch, zivnostnikoch a obcanoch vobec.
Poznamka.
Spotrebne dane zdanuje o.i. aj tzv.DPH /tzv.dan z pridanej hodnoty/, ktora je sama o sebe podvodom.
4. 5. 2016   .
Cista mzda uz je len polovica hrubej mzdy - ak porovname cenu prace (kolko minie zamestnavatel na vyplatu zamestnanca) a to, co pride zamestnancovi na ucet v banke :)
4. 5. 2016   Szekeres
pleties jablka s hruskami! Motas do hrubej mzdy aj to, co mzdou nie je. Miesas dve ruozne polozky. Mzdove a ostatne naklady zamestnavatela na zamestnanca s mzdou zamestnanaca. Veliciny sa vykazuju u dvoch ruoznych subjektov. Jeden je pravnicka osoba, resp. zivnostnik ako zamestnavatel a druhy je fyzicka osoba v zavislom postaveni. Pojmy CELKOVA cena prace a brutto mzda su dva ruozne udaje. Klasicka pravicova demagogia...
4. 5. 2016   nahnevany
Dve rozne polozky resp.udaje su aj netto cena a pridana hodnota. Miesaju sa uz vyse 23 rokov. To je demagogia. A totalna.
4. 5. 2016   anonym
takze dodatocne priame a nepriame dane odvody a spravne poplatky ten pomer otocia na 70-75 ide statu a nam szostava nieco viac ako 20% za tie musime ale prezit, tak by sme cakali ze za zvysnych 75% stat nieco pre ludi robi ale zatial som este nezistil co, a ani tych 70-75% co uvadzas nie je uplne pravda, lebo ak je niekto zamestnanec tak najprv musi vyprodukovat zisk a obhajit svoj ekonomicky prinos pre firmu, potom za neho odvedie stat, potom odvedie on z hrubej mzdy a tu uz sme hlboko pod 70% cca na 50% a este potom len pride DPH, koncesie, spravne poplatky a ine obludnosti
4. 5. 2016   nahnevany
... este keby to tak bola DPH /dan z pridanej hodnoty/...
Veru obludnosti, podvody ...
4. 5. 2016   anonym
A este na nieco si zxabudo, DPH sa plati pri kazdom naslednom predaji, takze, takze ak sa nieco preda 5krat DPH uz previsuje hodnotu samotnaho tovaru.
4. 5. 2016   anonym
A aby som nezabudol dan z dedicstva, ako je mozne, ze majetok ktory uz bol opakovane zdaneny sa opat a opat zdanuje pri kazdom poruceni. Tiez je vysledkom, ze v daniach sa casom zaplati viac ako je hodnota majetku. A co su dane? Je to len statne vypalne. a kde koncai? Na uctoch v danovych rajoch, paradoxne zakonodarcovia svoje peniaze nezhodnocuju platenim dani. CESZT PRACI
1/1