Názory čitateľov


Názory k článku:
Vydávanie zdravotných preukazov s čipom sa posunie

27. 4. 2016   Lolo
To sa posuva od roku 2007.
A ako sa to posuva, pricina je uplne jasna.
Doteraz sa vdaka tomu, ze projekt elektronickeho zdravotnictva a evidencie poistencov, nevytvara vhodne prostredie pre kleptokraciu, alebo lepsie povedane, kleptokracia nema priestor, pre dostatocne sa nagrganie, je to odsuvane, kym sa nenajde vhodny sposob, ako sa na tom nabalit.
Bud klesnu naroky kleptokracie, alebo sa dojna krava EU, bude podielat a zatvarat oci nad systemom, ktory nebude fungovat, alebo pride na kleptokraciu taka bieda, ze im bude stacit aj malo, co sa vybudovanie systemu bude dat ukradnut.
A je to naozaj velmi malo, co sa da ukradnut, nakolko v tejto dobe, je prilis vela firiem, ktore by vdaka uz existujucim systemom, sa mohli o zakazku uchadzat a vysledkom by bol problem, nemoznosti kradnutia.
Druhy problem je, ze vdaka priemernemu veku bielej mafie, najma pri obvodnych lekaroch, kde sa vek pohybuje aj na urovni 70 aj 80 a viac rokov, je tazko zavadzat nejake nove finesy, ked prestarnuty obvodny lekari, obvykle prezivaju az 60% svojich pacientov, ale neovladaju zakladne znalosti PC.
Uz zavedenie ERP, znacne komplikuje vykon lekarskej sluzby vseobecneho lekara.
A teraz ked si predstavim, ako pol hodinu klove 65 rocna sestra, alebo 77 rocna obvodacka nejake pindy do EZK, medzi tym jej dvakrat padne dialup, alebo mobilne pripojenie GPRS a pripadne si zacne stahovat CT, alebo RTG snimok, tak spanom bohom, idem si kupit radsej rakvu..
1/1