Názory čitateľov


Názory k článku:
Najväčšie lúpeže v histórii: Peniaze v banke nie sú v takom bezpečí, ako si myslíte

28. 4. 2016   Lolo
Aj tak si myslim, ze najvatsie lupeze sa stali vzdy tak, ze sa vlastne nestali.
Aj ked to lupez, alebo kradez bola, bola akurat dobre "socializovana"..
V nasej nedavnej historii, ktoru mame doma, spomeniem niektore..
Benesove dekrety, znarodnenie v roku 1945, komunisticky puc v 1948, nasledne dalsie znarodnenie, odkulaccenie, menova reforma I, znarodnenie zivnostnikov a drobnoremeselnikov, vyvlastnenie pody drobnohospodarom, druha menova reforma, 1968, 1989, DVE devalvacie KCS, kolkovanie a delenie meny, kuponova privatizacia, velka privatizacia, zrusena druha vlna privatizacie, nastup mafuka po boxerovi, nasledna transformacia na konstitucnu kleptokraciu, Hranolovlada, CTcka, Tety Anky, Gorila, Gorily vyznamenane vo financnej sprave, Vahostav...
Nieje to mozno spravne a uplne, ale vzhladom na objem penazi, ktore boli ulupene jednotlivcom najprv a neskor zase statom, alebo za podpory a statneho dozoru ovcanom, si myslim, ze uz by sme mali konecne vediet, kde je Slovakistanske "Svajciarsko", povatsinou je totiz prave skryte na sukromych uctoch vo Svajciarsku a inych danovych rajoch..
A to prosim vlastne sa jedna len o "legalny" export kapitalu, alebo o postupy, ktore su uplne legalne.
Takze nejaka bankova lupez, je len v podstate stress test a nacvik bezpecnosti.
29. 4. 2016   Szekeres
Ad...Aj tak si myslim, ze najvatsie lupeze sa stali vzdy tak, ze sa vlastne nestali...Samozrejm e! Ved preto sa tu objavuju taketo clanky. Aby toto maskovali. A vuobec, supernajvaecsia lupez v bankach prebieha pred ocami vsetkych. Ale kedze to vaecsina vyhovuje, je to vlastne "v poriadku". ->kvantitativne uvolnovanie.
28. 4. 2016   Szekeres
co to tu mota v tom clanku? A fond poistenia vkladov? Zase niekto roboticky prevzal nejaky clanok z bagladesskeho Plus/minus 7/17/27 dni/noci/usvitov... .Kazdy kto ma (tu) v banke tie "uspory" pod 20 tis. EU_WCpapier, mouze mat na salame nejaku lupez. NBS je povinna mu to refundovat. Akurat bude mat nejakych par mesiacov nedostupny cash..
28. 4. 2016   hehson maiden
skutocne kazdemu? podla akeho kluca, komu ako prvemu, kym je z coho a kolko dostane "bezny obcan". ako to v skutocnoisti bude prebiehat, nie nahodou ako na cypre? rozprávať o povinnosti štátu je niekedy skutočne úsmevné
29. 4. 2016   Szekeres
samozrejme ze nie kazdemu a ze nie za kazdych okolnosti. A tiez, ze by to nebolo spojene s administrativnymki komplikaciami a ze by sa urcite casove lehoty nedodrzali. Ale to nemeni nic na podstate mojho horeuvedeneho vyhlasenia. To bolo zalozene na statistickych kategoriach.
28. 4. 2016   Blind Man
Žiadnych pár mesiacov. To musí byť realizované tuším do 21 dní. Ja som mal vklady v dvoch bankách ktoré na Slovensku skrachovali a do koruny vrátane úrokov som všetko dostal do 3 týždňoch!
29. 4. 2016   Szekeres
som presvedceny, ze tych 21 dni by nebolo dodrzanych. Som presvedceny, ze fond je povyziveny a ze by nedokazal vyplatiti klientov ani stredne malej banky. Neuspokojeni by museli zostat v roli cakatelov na zavaezok statu...bohvie ako dlho...
28. 4. 2016   Lolo
V podstate ide o to, ze peniaze niesu nikde v bezpeci.
Najbezpecnejsie je asi to kasino, alebo mafia.
28. 4. 2016   korund
nedávno sa pochválil Zeman (prezident ČR) že on naďalej investuje do českej Becherovky - má už roky stabiných 36 percent :-)))))
1/1