Názory čitateľov


Názory k článku:
Smutná správa z nákupných centier: Nájomníci nám utekajú, nevieme do kedy to utiahneme

26. 4. 2016   fero z BA
kedy to už konečne príde aj k nám. tieto obchody vyľudnili centrá miest a zlikvidovali stovky drobných obchodíkov --- vďaka hlúposti a korupcii politikov
27. 4. 2016   etpozemstan
príde to skôr ako sa nazdáš...
26. 4. 2016   zemjeduta
U nás to bude rovnako.Do auparku,či eurovei sa chodí hlavne na kávu,v obchodoch okrem unudených predavačiek zväčša nieje nikto.Vždy sa čudujem,z čoho platia nájom majitelia.
26. 4. 2016   jojo
po usi zadlzeni americanai uz nestihaju splacat svoje dlhy, tak ich konzumny sposob zivota dostava poriadne na frak, teraz chce amerika zachranit svoj obchod uzatvorenim obchodnej zmluvy TTIP, aby predavali svoje sracky aspon do europy !!
26. 4. 2016   anonym
Meles, meles. Zadlzenost USA je oproti niektorym europskym statom v pohode, aj to z celkoveho dlhu, ze skoro polovica dlh vnutorny, teda dlzi sama sebe, resp. vlada bankam, firmam, ludom. A to nehovorim o tom, ze ma na to to luxusne utiahnut. Skor sa pozri ako raketovo zadlzil Slovensko Fico a spol.
Konzum neustava, len sa vsetko presuva na nakupovanie cez internet, ktore tam ma uz dlhodobo rozmach, objednas a do par hodin ti to prinesu, cokolvek. Slovensko sa k tomu postupne dostava, ja nakupujem mimo potravin takmer vsetko cez net.
26. 4. 2016   miro
Jojo má v celku pravdu, veď o čom bola hypotekárna kríza v USA, no o tom že klienti bánk nemali na splácanie hypoték a keď nemajú na splácanie hypoték tak asi ťažko budú mať na rozhadzovanie v obchodákoch. Plus významný vplyv má stály rast predaja v eshopoch.
26. 4. 2016   Lolo
JE to uplne jedno, kde ludia nakupuju, hniju, alebo sa ponevieraju.
Podstatne je, aby z nich mal dakto uzitok a sypali sa love.
Raz aj do lesa bude vstup cez turnikety a platit sa bude na hodinu ponevierania.
Ked si vezmem, ako to vyzera v parkoch, alebo kdesi okolo BA, tak by som sa ani nedivil..
26. 4. 2016   Blind man
Keby Amíci prijímali kozojebov tí by im spotrebu naštartovali až do nebies. Všetko sú to vysokoškolsky vzdelaní ľudia, tu doktor-chirurg, tu počítačový hacker, tam projektant mostov, mrakodrapov, ...
26. 4. 2016   415
počítačový hacker nemusi byt vysokoskolsky vzdelany
26. 4. 2016   jano
Kedy si uvedomia slováci, že sedenie v nákupných strediskách s deťmi na kávičke, alebo tinejdžri nakupujúci všelijaké módne hity a bezduché vysedávanie v baroch je len zabíjqanímčasu a prispievanie ečiek milionárom do vačku. Tí čo to tam len predávajú sú len chudáci,ktorých práve títo novodobí statkári len zodierajú z kože. Pritom centrum mesta a okolitá príroda je úplne prázdna.....
26. 4. 2016   bac
Títo shoping turisti len nech pekne sedia v obchoďákoch. Desím sa toho, keď by sa mali vyrojiť do prírody. Nikdy nepochopím dementa, ktorý prinesie do prírody 1-2kg obsahu v plastovej fľaši a potom keď je fľaša prázdna a fľaša/plechovka má 50g tak ju nevládze odniesť so sebou preč, ale odhodí ju v lese, dtto fajčiari a iná podobná chamraď, len nech pekne vysedáva zabetónovaná k kaviarničke a netúla sa zbytočne v prírode, ku ktorej nemá žiaden vzťah.
27. 4. 2016   pučtok
Plne s tebou súhlasím.Chodím skoro denne na prechádzky po okolí dediny kde bývam a šľak ma triafa aké sú ľudia prasce.( Ospravedlňujem sa svinkám).Príklad:Po grilovačke všetek bordel( fľaše ,alobal,servítky) nahádžu do kríkov.Takí nech radšej rite váľajú v nákupných centrách.
26. 4. 2016   anonym
mnohé obchodné centrá ktoré som navštívil pred 20 rokmi v Chicagu sú dnes už zrovnané so zemou... A to čaká aj naše obchodné centrá, neviem prečo ešte ich budovaním si ničíme prostredie. Presne tak ako v USA kupujúci použijú internet a obchodné centrá budú na likvidáciu ...
26. 4. 2016   Pismeno
Tu ide o pozemky ktokolvek vlastni obchodne centrum alebo iny velkoobchod (tesco napr.) Vlastni aj pozemok a oto ide kapitalisti skupuju podu priatelia
26. 4. 2016   miro
Aj kapitalista hladí na zisky, sama pôda mu nič neprinesie pokial tan postavil obchody. Tieto reťazce si na výstavbu požičiavajú peniaze a požičané treba vrátiť aj s úrokom takže ak si myslíš že ide o nejaké terno tak v tom začni podnikať, keď si už teda prišiel na to ako sa robia milióny.
27. 4. 2016   pismeno
Skor by som povedal ze tu nejde o peniaze alebo zisky to ze na tej pode podnikaju to je ok a boli by hlupi keby podu kupili a nevyuzili ju na generovanie zisku ale podstatne je ze ak by doslo k niecomu vlastnia kus Zeme mozu zburat nakupne centrum a vyuzit to miesto na uplne ine ucely nemal by si vidiet za vsetkym len peniaze
27. 4. 2016   Szekeres
2 Pismeno: Bingo! Od zaciatku boomu nakupnych centier bolo jasne, ze ide v dlhodobom zamere o lukrativne pozemky. Bolo jasne ze vata, ci uz nakupne centra, podzemne garaze a pod. budu fungovat iba docasne. Bola to vitana prilezitost ako pridruzenie vychodnych kolonii k EU17 pouzit na prepranie spinavych penazi mafie z talianska, rakuska, kalabrie v konkordate s bankstrami z germanie a francuzska.
1/1