Názory čitateľov


Názory k článku:
Obrovská diera v dôchodkovom systéme: Američania nedostatok peňazí maskujú účtovnými trikmi

22. 4. 2016   euroass
TEM AMERICAN STARY FAJCI HAVANU JE ZREJME NA DOCHODKU..DOBRE A SLOVENSKY DOCHODCY SI MOZE NADRNKAT SVOJU CIGARU V GATIACH A AK ESTE OD HLADU FUNGUJE tak fajat tu svoju! ze admin!?
22. 4. 2016   starec
JA SA IM ČUDUJEM. A ONI NEMAJÚ TEN ÚŽASNÝ REFORMNÝ II.PILIER ?!
TEN BY VYTRHOL Z PATY TŔŇ !
NECH SI PRIVOLAJÚ NAŠICH "ODBORNÍKOV" .ANÍKOV A SPOL, A NECH IM UDELIA NOBELOVU CENU !
22. 4. 2016   Lolo
No ak dochodkove fondy v USA dospeli ku katastofalnej situacii, aka je popisovana v clanku, tak v Slovakistane, vychodnej kolonii EU, nas caka asi vyhladzovanie, alebo smrtiace injekcie.
Pretoze v USA si na dochodky setria ludia pomocou fondov, od 60tych rokov, dobrovolne i statny zamestnanci, ale peniaze chybali uz v rokoch 80tych a na konci 2000.
To znamena, ze system odvodov do soc. poistovne a piliere su uplne na pikacu, pretoze nedokazu pokryvat konvencnzm sposobom, dochodky.
Ak sa jedna o poistenie, je to jasne.. Vela dochodcov= humanna katastrofa. Vela neoeuropanov = dvojnasobna katastrofa.
Potom je otazka, preco stale to poistenie vyberaju a preco nam bulikaju do chudonych gebuli, ze vobec nieco dostaneme.
Prax je totiz taka, ze napriklad moj dochodok, po zapocitani 46 rokov odpracovanych, som minul v prvych cca 3,5 rokoch dochodku.
To nieje vtip.
Mnohy co robili viac, ale odvadzali menej, dochodok, alebo odvedene a neurocene peniaze, vycerpali ani nie, za 3 roky.
Ak si niekto mysli, ze v chudobinci, ako je slovakistan, pri priemernej prijmovej urovni 800 eur v hrubom, dostane za 15-20 rokov dochodok z ktoreho bude schopny zit, tak je na velkom omyle.
22. 4. 2016   ja
no nas to caka tiez, po 40 rokoch ludia zistia ze ich vysnivane dochodkove fondy su prazdne a bude veselo. Sam si odkladanim smiesneho percenta z platu na dochodok nikdy nenasetris
22. 4. 2016   eurobordel
IBAZE V AMRRIKA JE DOCHODOK NAOZAJ DOCHODOK NIE AKO NA SLOVAKISTANE...Slov akistan to ma jednoducho nastavene tak ze ojebat ludi. Ak vam daju almuznu miesto platu a nakoniec z almuzny vam vide i dochodok ako pre zobraka tak co mozno ocakavat. Heslo vlady je jednoduche ak neojebes ovcana tak na kom potom usetrime? Tu Detroit tak skoro nehrozi! Ak bude malo penazi na dochodky tak nam ich jednoducho nedaju a mozete sa stazovat uz tradicne po slovakistansky na lamparni! Vymozitelnost prava 0 lová! Ludske prava O love! Ale dobre vedia ze na slovakovi i drevo pokalas! Na uradoch ta ignoruju zato exekutor si ta velmi rad vsimne! Staci sa pozriet iba na fapr. na fakt, ze vsade vo svte zaluju VW za emisie iba v Slovakistane je zakaz na take nieco i pomysliet! Este to tak zalovat nackov! A to je iba jeden pripad tejto otrokarskej spolocnosti!
22. 4. 2016   MV
Ak všetko došlo do takejto mizérie, potom treba povinné sociálne poistenie zrušiť, peniaze nech si menežuje každý sám a zaviesť pár potravinových lístkov. V priebežnom systéme si u nás ľudia platili dôchodky medzigeneračne, neplatil ich štát a fondy boli dokonca prebytkové, ale to sa už nezopakuje.Nezostáv a iné, len si dobre uvážiť výdavky počas aktívneho veku. Perspektíva dôchodku v 70-tke je sociálny horor a títo ľudia už ani nemôžu splniť zdravotné predpoklady na výkon práce.
22. 4. 2016   fero z BA
auž aj američania prichádzajú na to, že systém dôchodkov je úplný nezmysel.... prečo má štát ľuďom peniaze vyplácať len tak, to je úloha detí alebo celoživotného rozumného prístupu k sebe
22. 4. 2016   anonym
Zaujímalo by ma koľko máš detí a tvoj celoživotný rozumný prístup k sebe.
22. 4. 2016   fero z BA
musím sa starať lebo dôchodok mi nebude stačiť ani na prevádzku auta
22. 4. 2016   ja
ale az by boli vsetco ako ty, co ziju s rodicmi a bez deti a zgrglia, tak by ti potom na starobu nemal kto zadok utierat lebo mlada generacia by nebola
22. 4. 2016   ainemunys
fero z BA !
Ak budete potrebovať opatrovanie, keďže vek dožitia na dôchodku sa počíta cca 20 rokov, budete bez dôchodkového systému si platiť osobu na opatrovanie cca 600 až 1000 € mesačne, teda na 20 rokov okolo 25 000 €.
Samozrejme nájom/daň z nemovitosti, vodné/stočné, teplo, el.energie, telefón, auto-prevádzka/údrž ba, TV, internet (+ prístroje a ďalšie), lieky + hospitalizácie, hygienické potreby, ošatenie, obutie, údržba obývaných priestorov a zariadení + pranie, drobné výdavky + nečakané výdavky, nakoniec pohrebné, pohrebné miesto + pomníček !
A to jazdenie autom jedným 20 rokov ???
Ak si na to trúfate bez dôchodkového systému, tak Vám držím palce aj na nohách, ale reálne to nevidím, hlavne v zmysle inflácie, riadenej inflácie, rastu cien a ďalších "problémov" "demokracie" !!!
Ale šťastné a príjemné sny, ak nežijete a nebohatnete na úkor iných (teda neokrádate)§
22. 4. 2016   fero z BA
teraz nerozumiem, ak mám zamestnancov a tí robia na mňa, tak ich okrádam? Lebo to mi hovorili za socializmmu komunisti, potom to neplatilo lebo sa tomu hovorilo podnikanie, teraz sú tu opäť komunisti, takže je to znovu okrádanie?
22. 4. 2016   ainemunys
Čo to má spoločné s komunistami ? Samozrejme, že ak ste zamestnávateľ, to neznamená, že musíte okrádať svojich zamestnancov. To musíte najlepšie vedieť Vy sám, či ich platy sú adekvátne ich výkonom a prostrediu Vašeho podnikania. Nedá sa dosiahnuť spokojnosť všetkých, ale preukázanie adekvátnosti ich odmeňovania je na zamestnávateľovi, teda na Vás.
A spokojných zamestnancov taktiež môžete vyselektovať len Vy !
Sňáď si netrúfnete tvrdiť, že "naši podnikatelia" sú vzorom čestnosti a ozajstnej úspešnosti !!!
22. 4. 2016   Lolo
Frantisku, ja ti budem tykat, ty si este ucho mlade.
Ja ti neprajem a nikomu obzvlast nic zle, ale svatsky tomu, co si zasluzil svojou pracou a konanim, len to dobre.
Takze ako konas ty, bude cinene aj tebe.
Ani ked sa obalis zlatou foliu, nepomoze ti prezit starobu zlata vata.
Moze ti pomoct len to, ak sa nezodries a budes schopny pacovat, az do momentu, kedy skocis do rakve.
A je celkom mozne, to uz ma variacie, ci do rakve padnes vysilenim, alebo si dobrovolne lahnes.
Ostatne hlina vytiahne. Nezabudni na vtipny epitaf, kym ti to este pali!
23. 4. 2016   fero z BA
za to mlade ucho ďakujem, i keď som vo veku, že som prežil väčšinu života pod komunistickou čižmou. Jedine dostatok peňazí a nezávislosť od akejkoľvek vlády ti zabezpečí dôstojnú a pokojnú starobu
23. 4. 2016   ja
zabezpeci ti to jedine zdravie, az budes stary, chory a bez rodiny, potom zistis ze peniaze su ti naprd. Potom si spomenies ako bolo dobre ked o dochodcov bolo postarane.
23. 4. 2016   fero z BA
nechajme to tak, keď je človek starý a nevládny je obrovský rozdiel či leží na matraci v plienkach a zúfalo čaká na nevrlú sestričku alebo pri ňom sedí 24 h dajaká príjemná thajka a nemusíš byť v plienkach, ale máš všetko na čo máš chuť -- hihi. Howgh
23. 4. 2016   ja
spyataj sa Schumachera ako si uziva tie miliony a ako sa tesi tym sumnym opatrovatelkam.
Okrem toho podnikanie je vratka vec, politicka situacia sa meni kazdu chvilu, dorazi daky mMhal s jeho napadmi uvalit dane a odvody aj na dividend, ked bude malo daju zaporne uroky z uspor ozobracia aj tvojich klientov podnikanie zavries a zachvilu zistis ze mas ledva na chleba a vsetci sa ti otocia chrbtom a povedia ti ze to je tvoja vec z coho budes zit. Takych co leteli vysoko a nizko padli uz bolo vela.
23. 4. 2016   fero z BA
výraz "bohatnúť na úkor iných" je ako z učebnice marxizmu-leninizmu a používajú ho len obdivovatelia komunizmu. každý bohatne na úkor iného a tak sa kruh uzatvára.
1/1