Názory čitateľov


Názory k článku:
Experti radia vláde: 10 zmien, ktoré by ste mali urobiť na zlepšenie podnikania

25. 4. 2016   Edo
Tak napríklad tieto ďalšie zmeny môže navrhovať len chrapúň a potencionálny zlodej, ktorý si na Slovensku momentálne hovorí expert. To by sme si priali všetci obyvatelia toho štátu, aby štát prispieval na náš blahobyt a nie len podnikateľským subjektom:
Prijať zmeny v dani z príjmov právnických osôb
Novela zákona o dani z príjmov účinná od 1.1.2015 zaviedla zmeny, ktoré sú kontraproduktívne. Preto by mala vláda
- zrušiť ustanovenia, podľa ktorých sú daňovo uznateľné určité náklady až po ich zaplatení (napr. náklady na nájomné, právne poradenstvo atď.), - takže naďalej podporovať neplatenie podlžností a nechať sa úverovať či dotovať malými dodávateľmi, ktorí sa pravdy nikde nedovolajú, to radia EXPERTI !!!!
- zrušiť ustanovenia, podľa ktorých sú zmluvné pokuty a úroky z omeškania daňovo neuznateľné,
- znovu zaviesť pôvodné ustanovenia, podľa ktorých boli určité rezervy daňovým nákladom (napr. rezerva na nevyfakturované dodávky, zostavenie účtovnej závierky),
- zrušiť ustanovenia, podľa ktorých je limitovaný daňový odpis majetku poskytnutého na prenájom,
- zrušiť ustanovenia, podľa ktorých je limitovaná daňová zostatková cena motorových vozidiel vyradených predajom,
- znovu zaviesť preferenčný režim daňového odpisovania majetku obstaraného formou finančného leasingu,
- zrušiť ustanovenia, podľa ktorých je limitovaná daňová uznateľnosť nákladov súvisiacich s majetkom, ktorý má charakter osobnej potreby,
- prehodnotiť limitáciu daňových odpisov luxusných vozidiel.
Zároveň by mala znovu zaviesť ustanovenia, podľa ktorých sa príjem prislúchajúci k výdavku, ktorý bol daňovo neuznaným, nezahŕňal do základu dane,
25. 4. 2016   Rasťo
Každého experta niekto platí.... a tam je pes zakopaný. Pochybujem, že by sa čo len jeden expert dokázal s jeho terajšími vedomosťami uživiť ako zodpovedný účtovník, logistik-zásobovač či zhotoviteľ dodávateľsko - odberateľských zmlúv. To sú všetko výkony, čo sa požadujú po remeselníkovi-živno stníkovi. Takže experti by mali mať okrem perfektného ekonomického vzdelania aj dobrú, tvrdú prax, tzv. mali by začať od podlahy - väčšina totiž už začína c pozícii experta. To viem lebo prišla veľká auditorsá firma a vštko mala nováčkov - neboli to hlúpi ľudia, ale najprv ste im museli všetko vysvetliť, aby to následne skontrolovali. Ale dokážu takí experti dobre poradiť???
24. 4. 2016   nahnevany
Experti, rovnako ako clenovia vlady, doposial nevedia rozoznat netto cenu /sumu/, oznacovanu ako cena suma bez DPH resp. ako zaklad dane, od pridanej hodnoty. Trva to uz vyse 23 rokov.
24. 4. 2016   ja
Este ze mame teba. Kto by nas tu tesil svohimi uvahami
24. 4. 2016   nahnevany
Tzv.DPH /tzv.dan z pridanej hodnoty/ je podvod.
Tu je dokaz:
Pocnuc rokom 1993 je pod zamienkou DPH /dane z pridanej hodnoty/ v skutocnosti rafinovane skryta momentalne prevazne 20%-na dan z netto ceny /sumy/ tovaru, komodity, nehnutelnosti, sluzby, platby . . . a ta je, co sa tyka financnych prostriedkov, nasobne vyssia ako vlastna dan z pridanej hodnoty /DPH/.
Netto cena /suma/, oznacovana ako cena /suma/ bez DPH alebo tiez ako zaklad dane, nie je pridana hodnota. Netto cema a pridana hodnota su dve diametralne sa od seba odlisujuce veliciny. Pri narabani s tzv.DPH /tzv.danou z pridanej hodnoty/ prichadza k zamene tychto dvoch roznych velicin. Porusene su zakony najvyssie, prirodne v tomto pripade matematicke.
Od roku 1993 sa na predmetnych fakturach, danovych dokladoch, platobnych dokladoch, pokladnicnych dolkadoch /blockoch/ a.p., vyzaduje, dokonca sa pod vyhrazkami a sankciami prikazuje platba dane z pridanej hodnoty /DPH/, inkasuje sa vsak de facto spominana dan z netto ceny /sumy/, ktora je oznacovana ako cena /suma/ bez DPH resp. ako zaklad dane, a z ktorej dan je financne znacne vyssia ako samotna dan z pridanej hodnoty /DPH/. Obchodnici, podnikatelia, zivnostnici a vobec obcania tak pri platbe tzv.DPH /tzv.dane z pridanej hodnoty/ platia ovela viac ako sa od nich pozaduje resp.ako sa im vyhrazkami a sankciami prikazuje.
Zo strany MF SR, FS SR, Financneho riaditelstva, Danoveho riaditelstva, danovych uradov ako aj napriklad zo strany obycajnej Financnej policie je to podvod na obchodnikoch, podnikateloch, zivnostnikoch a obcanoch vobec.
24. 4. 2016   Hruska
Po niekoľkých rokoch ako živnostník, svoju živnosť ruším . Problémom pre mňa nie sú dane , odvody ani legislatíva . Naväčším problémom pre mňa sú moji zákazníci , ktorí si ma jednoducho nemôžu dovoliť lebo na to v "hladovej doline" nemajú ...
24. 4. 2016   ja
Preto ani nezacinam lebo z tych platov ludia ledva preziju a nie aby si zaplatili dake sluzby navyse
24. 4. 2016   anonym
Pani dokedy ešte budeme riešiť len zdravotníctvo a školstvo?
Od prevratu sa iné nič nerieši. Hlavne si uvedomte, že vy ste nevýrobná sféra. Sú štátne podniky ktoré prinášajú zisk do štátneho rozpočtu a pracovníci zarábajú 500 až 600,- EUR musia absolvovať nekonečné veľa školení, žijú stále v napetí či neprídu o túto prácu a vy si vôbec nevážite výhody aké máte. Pani učitelia aj keď je svet plný terorizmu, žiadny terorista nebral detí ako rukojemníkov ako to robíte vi. Už je načase aby vláda riešila aj iné povolania.
24. 4. 2016   fero z BA
Podľa tvrdky, ktorou si to "zazdil" v texte by mohli školstvo aj zrušiť. Tebe nič nedalo.
25. 4. 2016   ja
skus neodputavat pozornost jazykovym okienkom. Ak nemas nic vecneho radsej nepis.
24. 4. 2016   anonym
Ja sa pýtam, ktorí experti ti čo radili Mečiarovi, že musí privatizovať a potom ho ti isti zakopali pod čiernu zem?
Všetci sú múdri a vedia čo ako ale len vtedy keď nie sú vo vláde. Nechajme vládu pracovať a nemudrujme.
24. 4. 2016   Lolo
To by bolo pekne, avsak to by museli odstranit kleptokraciu.
Kleptokraticka vlada v Slovakistane, je implementova a pevne zakotvena, na vsetkych urovniach rozhodovacich, ak z toho plynie zisk, alebo moznost nieco ukradnut.
V pripade, alebo bodoch, ktore ukazuju "experti" by museli najst pre slovakistansku vladnucu kleptokraciu adekvatnu nahradu prijmu.
Ja osobne by som to videl najskor tak, ze by ich prijem, mohol byt nahradeny, prijmom potravy v napravno vychovnom zariadeni, ale na to nemame ani dostatocne kapacity a ani ako ovcania volu.
Navyse casom by sa mohli zdat kleptokrati ako politicky vazni, takze skor by som to videl na gilotinu, alebo spagat.
To ale nieje mozne.
Bohuzial..
24. 4. 2016   anonym
Konečne si to zavrel hovorí sa píše sa nikdy nehovor nepíš nikdy
1/1