Názory čitateľov


Názory k článku:
Drgahiho tlačovka: O peniazoch z vrtuľníka sme doteraz nikdy nediskutovali

22. 4. 2016   Lolo
Jedine vtedy by ECB dokazala rozhybat spotrebu a nastartovat inflaciu, keby posielala ludom v krajinach platiacich eurom, peniaze, alebo by vydala debetne karty, pre ovcanov eurozony a kazdy mesiac, by posielali 280-600 eur 24-50 mesiacov. Podmienka by bola, ze by sa nedala kartou vytahovat hotovost z bankomatov, platit by sa muselo len na terminaloch, pripadne v banke, za prisnych podmienok, by sa dali splacat uvery a pozicky.
Pokial by na karte do vyplatneho teminu, ostal vyssi zostatok, ako napr. 5 eur, platba by neprisla.
Ludia by sa museli naucit skratka zit z debetnou kartou.
Skratka by to bola ECB karta, na podporu spotreby.
Devalvacia a inflacia, by bola realna, ale v konecnom dosledku, by prospela ludom, ktory by hoci aj len chodenim na kavu, alebo do kina, ci nakupom cohokolvek, dokazali nastartovat spotrebu. Navyse je pravdepodobne, ze by minuli mesacne viac, ako by im dala ECB, lebo nova telka, alebo pracka, auto a pod..
Ale to sa nestane.
21. 4. 2016   Vyštudovaný pracovitý cigáň
Len na Slovensku vláda podporuje spotrebu obyvateľov tým, že trtkačku prepláca mastnými sociálnymi dávkami určitej entite a furt nič. Gadžovia kedy sa pridáte konečne k nám?
21. 4. 2016   MV
Majú to byť sumy na prežitie, keď ľudskú prácu nikto nechce? Máme všetci v priemere zbohatnúť? Nesprávne pomenovanie problému môže byť taký kvantitatívny rozdiel z každej stránky ako je Niger a Nigéria. Na diskusiu asi chýba aj iný pohľad na tieto návrhy a ich genézu podľa možností spojený s realitou.
1/1