Názory čitateľov


Názory k článku:
Vyhadzovanie peňazí z vrtuľníka: Čo môžeme dnes čakať od ECB?

21. 4. 2016   MV
Toto sa možno nejako vyrieši poukážkami na tovar a služby so spoluúčasťou, ale asi na to nedôjde. Dôležitejšie je zadusiť zmluvu TTIP, ku ktorej sa z neznámych dôvodov stavajú na Slovensku možno neutrálne alebo so zlomkovým kladným nábojom. Zahraniční aktivisti sú obdivuhodní, posielajú informácie, ich odvaha, vytrvalosť, obetavosť je občianským príklaom a tých, ktorí podpísali petíciu informujú priamo. Ku nám asi tie vrtulnéky nedoletia.
21. 4. 2016   Lolo
Pokial by ECB, chcela naoza devalvovat euro a nastartovat spotrebu, tak by mala vo vsetkzych krajinach, kde sa plat eurom, posielat peniaze, kazdemu ovcanovi, co posledne 3 roky ma deklarovany prijem a plati dane.
Objem penazi, by mal byt podla hrubeho odhadu, od 280- 640 eur mesacne, v obdobi cca 24-40 mesiacov.
Potom by sa nastartovala cela inflacno spotrebitelska spirala.
Je uplne jedno, na aky ucel by peniaze ludia pouzili, zakladom uspechu by bolo, aby ich do dalsieho obdobia vyplaty minuli bezo zvysku, na platby cohokolvek na uzemi EU.
Jedna z alternativ by bola, keby ludom poslali ECB debetnu katu. Obdobie, kedy by pocas mesiaca, nebolo minute do minimalneho zostatku 5eur, by nebolo prevedene na ucet nic.
Vynimku by malo tvorit moznost splatok uverov a hypotek. Ale ziaden internet banking, ziadny vyber v hotovosti, len priame platby cez terminaly.\
To je ale rozpravka, prax je uplne ina.
1/1