Názory čitateľov


Názory k článku:
Zamestnanci dostanú listy o odvodoch ich zamestnávateľov

2. 4. 2016   Jozef
Upresním: Hanba všetkým politikom tohoto štátu, keď spravujú krajinu tak, že 80 % pracujúcich poberá takúto min. mzdu a nežije, ale doslova živorí, na rozdiel od určitej skupiny spriaznených osôb. Presne tak, ako v minulom režime. Boli budovatelia, ale boli aj užívatelia socializmu. Blbci, snažia sa tu vytvoriť atmosféru, že za tento marazmus sú zodpovední podnikatelia. Určite je to iba zopár takých nepoctivcov, ale snažia sa navodiť dojem, že to robia všetci. Ak sa aj také niečo stáva, tak je to hlavne preto, že na SVK nie je vymožiteľnosť práva a firmy svojím poddodávateľom neplatia a potom idú do reštrukturalizácie, alebo do konkurzu a potom jasné že niekto nemá na zaplatenie či už vyššiej mzdy, alebo odvodov. Takých firiem je na Slovensku tisíce a najsmutnejšie na tom je, že sa to robí so súhlasom štátu, ako napr. Váhostav, Doprastav a pod.
1. 4. 2016   Kritik
O odvodoch? Alebo aj o podvodoch?
1. 4. 2016   fero z BA
komunisti potrebujú vniesť nevraživosť medzi zamestnanca a jeho zamestnávateľa..... ten ho vyrazí a nech ho ďalej živí filcko
1. 4. 2016   anonym
Co cakat od ZDERu? Nic normalne.
Inak informacia zamestnanca o celkovej vyske odvodov z jeho prace je spravna vec, tak ma prehlad kolko dava tejto republike na rozkradacky. V Cesku to v minulosti mali zavedene, volalo sa to superhruba mzda, ktorej vysku kazdy na paske videl. Potom to socani (CSSD - inteligentnejsia forma ZDERu, lebo ZDER to je strana primitivov) zrusila.
1. 4. 2016   Lolo
Ja to vidim tak, ze otroci, ktory su nahodou klamany, ak nebudu drzat basu, maju po zamestnani.
Uz len z toho dovodu, ak bonznu nejakeho debila, otrokara, ktory im plati prd a nie odvody, podla nejakeho vymeriavacieho zakladu, po naslednej kontrole, pojde do prdele a nie pokracovat v cinnosti.
Jedine co je snad mozne, ze za to, ze otroci budu drzat basu, dostanu jarne premie, ak sa opytaju svojho zamestnavatela, preco z nich robi predkozku.
Mimo ine, podla mna je uplne jedno, kolko plati kto odvody, na dochodky aj tak nebude, lepsie je, ak si ludia usetria, alebo zasiju bokom na starobu, inak budu mat velke hrube houno.
Jediny, kto dostane z priemeru vypocitany dochodok, su hnedoslovakistanci a neoeuropania, ale oni si musia poctivo cely zivot odvalat a vyrabat deti.
1. 4. 2016   Monroe
No, konečne,objavili"Am eriku"... veď doteraz zamestnanec ani netušil, či poistený vôbec je.Prihlasuje ho zamestnávateľ, odhlasuje tiež, zamestnanec nemusí vôbec nič podpísať, s ničím byť oboznámený... toto je možné len u nás,nechápem, keď sa jedná o zamestnanca, prečo vo všetkom za neho koná "zamestnávateľ"...A okrem iného, neviem,kde je tu logika, keď ZP robia ročné zúčtovanie poistenia aj za zamestnancov, prečo SP toto nie je povinná každoročne robiť? Platia sa tam dosť značné odvody .Som zato, aby zamestnanci tieto informácie dostávali, už to malo fungovať dávno...Ako si potom ľudia môžu kontrolovať svoje odvody pre dôchodky, PN, materské,ap?
1. 4. 2016   74ms
Keby si nebol lenivy, tak navstivis ZP alebo SP a zistis si to jedinym opytanim a nebudes ako socka cakatna zazrak, kym ti niekto nieco posle.
1. 4. 2016   hlupan
na konci roka ostali uradu peniaze, tak ich musi minut nejakou vhodnou predrazenou zmenou pocitacoveho systemu, ktory bude generovat tie listy, nie?
1. 4. 2016   wczfx
ozvu sa im nanajvys ti ludia ktori zmenili zamestnavatela
ziadny zarabajuci clovek si neodpili konar z ktoreho zbera urodu...
1/1