Názory čitateľov


Názory k článku:
Katastrofálna situácia v ekonomike sa prejavuje aj na našich nákupoch: Päť právd o zmene návykov dnešných spotrebiteľov

4. 4. 2016   Aškenáz
Nerozumiem o čom je tento článok. Som penzista s mesačným príjmom 4 700 €, mám postavený pekný nový dom na veľkom pozemku, auto mením každé 4 roky, ako dovolenkové destinácie uprednostňujem Bora Bora atp. Zatiaľ sa dívam do budúcnosti s optimizmom, snáď môže za to aj moja nová 45 ročná prekrásna a múdra žena s neuveriteľne dlhými štíhlymi nohami, ktorá je riaditeľkou a výkonnou prezidentkou v mojich 15 malých firmách. Chcem sa okrem trtkačky venovať už len svojim koníčkom. Zaslúžim si to. Čosi som si už od žil.
5. 4. 2016   Szekeres
v poslednej vete mas chybu. ZAiste si chcel napisat:..cosi som si uz do žíl..
4. 4. 2016   anonym
HLAVNE ZE 5% OLIGARCHOV DRZI TAKMER CELE BOHATSTVO SVETA! TU POMOZE IBA VZBURA LUDI ..IBAZE GLOBALNA! NASTASTIE VSETKY STROMY ESTE NESTIHLI VYTAT!
4. 4. 2016   nahnevany
A este k tomu tzv.DPH /tzv.dan z pridanej hodnoty/, ktora je de facto podvodom.
4. 4. 2016   anonym
ČO TI VYHRÁVA S TOU DPH ,PÍŠEŠ TO UŽ POL ROKA ...
4. 4. 2016   nahnevany
Tzv.DPH /tzv.dan z pridanej hodnoty/ je podvod na podnikateloch,zivno stnikoch a obcanoch vobec. Tu je dokaz:
Od roku 1993 sa pod zamienkou DPH /dane z pridanej hodnoty/ v skutocnosti rafinovane skryva momentalne prevazne 20%-na dan z netto ceny /sumy/ tovaru, komodity, nehnutelnosti, sluzby, platby ... a ta je, co sa tyka financnych prostriedkov, nasobne vyssia ako vlastna dan z pridanej hodnoty /DPH/.
Netto cena /suma/ oznacovana ako cena /suma/ bez DPH alebo aj ako zaklad dane, nie je pridana hodnota. Netto cena a pridana hodnota su dve diametralne sa od seba odlisujuce veliciny. Pri narabani s tzv.DPH /tzv.danou z pridanej hodnoty/ prichadza k zamene tychto dvoch roznych velicin. Porusene su zakony najvyssie, prirodne v tomto pripade matematicke.
Na prislusnych fakturach, danovych dokladoch. platobnych dokladoch, pokladnicnych dokladoch /blockoch/ a.p. sa pocnuc rokom 1993 vyzaduje, dokonca sa pod vyhrazkami a sankciami prikazuje platba dane z pridanej hodnoty /DPH/, inkasuje sa vsak de facto spominana dan z netto ceny /sumy/, ktora je oznacovana ako cena /suma/ bez DPH resp.zaklad dane, a z ktorej dan je financne znacne vyssia ako samotna dan z pridanej hodnoty /DPH/. Podnikatelia, zivnostnici a vobec obcania tak platia v skutocnosti ovela viac ako sa od nich pozaduje resp.ako sa im vzhrazkami a sankciami prikazuje.
Zo strany MF SR, FS SR, Financneho riaditelstva, Danoveho riaditelstva, danovych uradov alebo napriklad zo strany takej Financnej policie je to podvod na podnikateloch, zivnostnikoch a obcanoch vobec.
Od roku 1993 som o tomto probleme kontaktoval priblizne 350 institucii, oslovil som stovky osobnosti ... Vsetci mlcia. Pozeraju do zeme ako svojpravia zbaveni.
4. 4. 2016   Ja osobne
Máš pravdu tu je jednoduchši príklad atak by to malo byť ak niečo predávaš za 100€ tak dph by mala byť 20€ a predáš to za 120€ a cena spolu 120€, lenže tu sa to počíta tak, že predal si za 120% a dph je 20% zo 120€ čo je 24€ ak som dobre pochopil.
4. 4. 2016   Ja osobne
120% malo byť 120€
4. 4. 2016   nahnevany
Avsak 100 Euro nie je pridana hodnota.Ked kupite za 100 Euro a predate za 120 Euro, pridana hodnota je 20 Euro. DPH /dan z pridanej hodnoty/ je teda 4 Euro. /20% z 20 Euro/. To je podstatny rozdiel od 20-tich % zo 120 Euro. To cini 24 Euro. 12O Euro taktiez nie je pridana hodnota. Pridana hpodnota je ako som spomenul 20 Euro.
4. 4. 2016   nahnevany
Oprava. Posledny riadok.
Pridana hodnota.
4. 4. 2016   občan
Tak či onak, DPH je veľká legalizovaná zlodejina štátu na občanoch.
4. 4. 2016   nahnevany
Je to pravda.
5. 4. 2016   Szekeres
ale ty stale zamlcujes, ze ti pride vratka od statu na vstupe, co by malo byt 20% z nakladov 100e, co je prave tych 20 euro. A pomocou tej vratky si odvedenych 24e znizis na definitivne odvedenych 4e. To je aspon moj apredstava amatera o teorii DPH. Ale, toto som Ti uz viac x pisal...nevyjadril si sa...
5. 4. 2016   nahnevany
Naklady 100 Euro nie su pridana hodnota.Hoci sa tzv.DPH /tzv.dan z pridanej hodnoty/, ktora cini 20 Euro vrati, dalsi krok /predaj/, ktory v horeuvedenom pripade predstavuje 120 Euro sa opat zdani 20%-nou tzv.DPH /tzv.danou z pridanej hodnoty/, ktora je v tomto pripade 24 Euro. Cize podnikatel /obchodnik, zivnostnik atd./ zaplatil celkovo 20 Euro pri vstupe /vratene/ a nasledne 24 Euro pri vystupe. De facto je to 24 Euro. Z pridanej hodnoty, ktora je v tomto pripade 20 Euro mal zaplatit 20%-nu DPH /dan z pridanej hodnoty/ 4 Euro. Je to podvod na obchodnikoch, podnikateloch, zivnostnikoch a obcanoch vobec.
Poznamka.
Z cistej nakupnej ceny /vstupu/, rovnako tak aj z cistej predajnej ceny /vystupu/ sa v ziadnom pripade nesmie vypocitat a nasledne inkasovat dan z pridanej hodnoty /DPH/. Ked sa tak deje, jedna sa o podvod.
6. 4. 2016   Szekeres
tych 20 zo 100 na tvojom vstupe zaplati INY obchodnik. Nie ty. Tvoj subdodavatel. A Ty ich od DU dostanes vo forme vratky, aby si si znizil Tebou odvedenych 24 na 4. Ty neplatis na vstupe. Ty platis iba na vystupe. Na (tvojom) vstupe inkasujes vratku.
6. 4. 2016   nahnevany
A hoci to zaplatil iny obchodik, co je diskutabilne, lebo ked nakupujem /vstup/, tak platim /ked teda uz platim/ tzv.DPH /tzv.dan z pridanej hodnoty/ zo svojich prostriedkov. Ten iny obchodnik ju iba odviedol a bol oklamany /podobne ako ja/, lebo 100 Euro nie je pridana hodnota.
Poznamka.
Je to ako priklad. Ja de facto od roku 1994 ziadnu tzv.DPH /tzv.dan z pridanej hodnoty/ neplatim, lebo je to podvod. Danove urady sa mi od roku 1994 vyhrazali a vyhrazaju kontrolou, avsak ziadna kontrola dodnes neprisla. Ludovo povedane "maju za usami".
4. 4. 2016   xedos
Pricinou krizy je nasa vlada(mafia) ktora nedovoli nasim ludom podnikat lebo ich nebude moct drzat pod kontrolou.Ak by ludia sami obchodovali slobodne tak by oni prisli o statne zakazky a uplatky za dohodenie biznisu.Radsej daju cudzej firme danove prazdniny za vytvorenie paru zobracich miest za zobracie mzdy ako by mali dat nasincovy sancu nieco vyrabat.Ale na nasincovi nic nezarobia vsak?
5. 4. 2016   Szekeres
a to je iba pravda polovicna. NAsi politici v tom hraju iba rolu skorumpovanych poskokov vyssej moci. Snorky od puppet show vedu do Berlina, resp. EU17. Ti predsa nepotrebuju, aby ich trh bool zaplavovany tovarom/sluzbami produkovanymi v kolonii. A ak uz, tak jedine produkovaneho ich vlastnenymi manufakturami a nesmie ho byt viac ako iste kvotovane mnozstvo. Iba tak udrzia mzdove naklady v kolonii dostatocne nizko, nekonkuruju vlastnej priemyslenje masineri na vlastnom uzemi (kto by uz konkuroval sam sebe, ze?), atp.
4. 4. 2016   Lolo
Ono je to velmi jednoduche.
V krajinach, kde nepoznali nudzu, alebo bola nudza, skor luxusom, sa v casoch krizy setrit a zmenit navyky spotrebitelov, je jednoduche.
Napriklad v Slovakistane, je to znacne odlisne.
Ak prah ekonomickej bolesti obyvatelstva, je znacne posunuty, utahovanim opaskov, po 89 roku, tak pocas krizy, prestava byt racionalne, viac setrit, pretoze ak su nastavene limity na potraviny, tak sluzby uz davno nevyuzivame.
Slovakistanec, moze akorat riesit, ci bude nakupovat v Lidli, alebo v Tesco, pripadne sledovat akcie v Kauflande a hladat alternativy v blizkom zahranici, ak sa vyskytne akciovy zaujimavy tovar.
Pripadne usetrit PHM, nakupom v zahranici a hrubo natankovat, aj do PET flias.
A tam uspora konci.
Pokial ide o mzdy, je na zaplakanie zistenie, ze pracujeme v nasej kolonii, za 1/10 miezd na zapad od nas.
Ceny mame rovnake, ak nie vyssie, ako Centralna EU a nakolko v Slovakistane nieje ani rozvinuty trh z najomnymi bytmi, tak Slovakistanci su odsudeny, sa zadlzit a kupit si byvanie na uver, ktory potom nasledne splacaju cely zivot.
Ak sa nieco poondie, tak je koniec hry na americky sen, velmi rychly.
A to tu este nemame ghetta pre gadzov, co im to nevyslo.. Zatial sidelne osady, maju len hnedoslovakistanci.
Ale obavam sa, ze pride doba, pokial sa nieco zasadne neudeje, ked sa dozijem, este bud z vlniteho plechu, alebo opustene "robotnicke kolonie" v okoli Blatisravy.
4. 4. 2016   Jaro
Milujem toto nariekanie. Nepracujeme ani nahodou za jednu desatinu , ako uvadzas. Pozri sa okolo seba, kolko novych aut jazdi po cestach , chod sa pozriet na letiska kolko ludi jazdi na dovolenky, nehnutelnosti sa kupuju vsade na hypoteku, pozri sa kolko ludi sedi v restauraciach a krcmach a tak by som mohol menovat dalej. Zivotne naklady mame este stale nizsie ako na zapad od nas, ci uz najmy, ceny v restauraciach, sluzby vseobecne. Skus sa poobzerat po celom svete , a zistis, ze to nie je az take zle, ale ludia si vzdy zo vsade vyberu len to najlepsie a s tym to porovnavaju. A ak si nespokojny , tak sa vzdelavaj , vymysli nieco, moznosti su vzdy a skus nieco dosiahnut sam. Stat tu nie je nato , aby ta vodil za rucicku a staral sa o teba. Pochop , ze o seba sa musime postarat sami.
4. 4. 2016   ainemunys
Milujete toto nariekanie ? Prečítali ste si vôbec tento článok, alebo len "kvázi reagujete" na príspevok ??? To ale podľa článku "narieka" 75% svetovej populácie, ale podľa Vás je to "nie až také zlé", s konštatovaním: u nás to ľudia porovnávajú nesprávne !
"Vzdelávaj sa" - a čo tak možnosti ľudí a krivka IQ.
"Vymysli niečo" - ak nemáte na ten "výmysel" potrebný kapitál, tak to musí byť niečo "svetaborné", aby ste na to získali úver, alebo "podporu" a "keci" o začiatkoch z nuly, si nechajte pre "neskúsených" !
A otázočka, kde žijete, keď na Vás nik a nič nevplýva ??? Ani podmienky vytvorené štátom a rôznymi zákonmi a obmedzeniami (drobného podnikania) ???
4. 4. 2016   Lolo
Jaroslav...
Ja sa vzdelavam, cely zivot.
Aj teraz na stare kolena, viem porovnavat a cestujem, kym vladzem. Ja mam na to cas a este aj nejake prostriedky, ale je ich skurvene malo a musim napriek veku, stale pracovat, lebo dochodok je na vysmech.
Kebz sa mi stat nestaral do mojich aktivit, bol by som na tom lepsie.
Aniuemus...
Velmi spravne si pochopil, ze v clanku nenariekam ja, ale narieka 75% svetovej populacie.\
Preco bz som teda neprilial trocha aj ja.
Ale ja nenariekam, len konstatujem.
Konstatujem, ze bohatsvo na dlh, je cesta do pekla, ale v Slovakistane, to nikto nechce chapat.
Ked nebudeme porovnavat, nebudeme schopny analyzovat problem a nedokazeme pochopit podstatu vlastnej biedy.
Musime porovnavat porovnatelne a tiez to vidiet z odstupom.
Jaroslav nechape, ze vlastne zije v bubline, nafuknutej uvermi a pozickami, ktore bude treba splatit.
5. 4. 2016   Jaro
Milujem to nariekanie preto, lebo ludia si myslia, ze az vtedy budu stastny, ked budu mat doma kopu zbytocnych veci , za ktorymi sa zenu. Auto si nekupuju ake potrebuju ale ake ohromi inych, dovolenka v trendy destinacii , oblecenie musi byt znackove. A to je to porovnavanie o ktorom hovorim. Dostanu sa do sialeneho kolotoca z ktoreho nevedia vystupit. A jedneho dna to praskne a potom nariekaju. Ak by sa drzali pri zemi resp. zili na urovni ktoru si mozu skutocne dovolit, tak si mohli v pohode normalne zit.
Ku zaciatku z nuly. Da sa to, sam som tak zacal, bolo na to treba vela sebazapretia a prace. Ale da sa to. Mam dom, styri nove auta a precestoval som pol sveta.( ale stastny som bol aj ked som mal jedno a dovolenkou v chorvatsku, je to len uhol pohladu)
A co sa tyka podmienok ktore vytvara stat, tak plne suhlasim. Je to nekonecny boj so statnym aparatom a jeho novymi vymyslami ako nam to stazit a vydrankat este viac penazi. Niekedy mam chut sa na vsetko vykaslat.
5. 4. 2016   Szekeres
trepes 2 na tri....tvoje "logicke" usudky su na urovni nezreleho sopliaka..veriaceho na americky sen cistica topanok.
1/1