Názory čitateľov


Názory k článku:
Bývanie v lese pre odbúranie dlhu: Životný štýl prináša výhody, ku ktorým sa inak nedostanete

28. 3. 2016   kiskaficodobasy
tak už nás pomaly pripravujú na život bezdomovcov!
28. 3. 2016   euroass
LEA LEVOSLAVA!..NEROZUM IEM tymto nazorov sudruhov ca sa tu vyjadruju!! Ta chata sa totiz na Slovenskom Slovakistane nenachadza. Či? Takze zakony Slovakistanu si nechajte pre sudruha Frca...Myslim ze onedlho to bude riesenie aj pre vela sudruhov zo Slovakistanu
28. 3. 2016   lea.leona@zoznam.sk
Po-prve, chata na foto nie je Rodinny dom, nesmie byt celorocne obyvana nakolko sluzi len rekreacnemu ucelu. Ak tam byvaju - hrubo porusuju Stavebny zakon, stavebny urad musi okamzite konat t.j. vykonat stavebny dohlad, naparit pokutu, zacat konanie o odstranenie nepovolenej cinnosti s uvedenim veci do zakonneho stavu, dodatocne vyrubenie dani za smeti ja dva roky spat, pokuta od ochrany zivotneho prostredia za ohrozenie znecistenim kvality spodnych vod - zachod je asi suchy vonku (k tomu este otazky typu: kde a cim si umyvaju riady, umyvaju sa sami a ako narabajú s odpadovymi vodami plus kto toto nedorozumenie povolil?).
Toto je nazorna ukazka neznalosti zakona, svojvole a totalnej nekompetentnosti organov miestnej samospravy aj policie. Dotycni si robia zo Stavebneho zakona dobry den a este sa aj chvalia tou drzostou na web(e). Proskratura SR, kde ste strazcovia zakonnosti v state slovekov, halo, hladam vas?
Zakony treba vediet a ctit. Nic osobneho. Mysleniu zdar.
28. 3. 2016   Vlko
V podstate suhlasim, no s ctenim zakonov by mali zacat ti co ich vymyslaju ! Inak tento sposob byvania ma moj obdiv, a nemyslim, ze by mal byt penalisovany len kvoli tomu, ze na nom stat nezarobi ....
28. 3. 2016   Vlado
typický úradnicky typ a byrokrat. Zamyšľala si sa niekedy nad tým, prečo sa zákony a prečo sú také, aké sú ? Podstatou ich vzniku je ľudský egoizmus "najprv ja a potom možno ostatní" a chamtivosť. Prísnosť zákonov je tu len preto, lebo sa vždy nájde skupinka ľudí, ktorí svojou neschopnosťou sa prispôsobiť iným, ale s očakávaním, že iní sa prispôsobia im, hľadá medzierky v zákonoch ktorými získava prospech pre seba na úkor iných. Tak je to v oblasti ekologie, stavebnictva (zásah do vlastníctva, obmedzovanie vlastníctva, bezpečnosti stavby) a v nemalej miere z fiškálneho zámeru štátu. Zamysli sa nad tým ináč. Ak by si bývala v takej chatrči, chcela by si okolo domu bordeľ a znečistené prostredie ? NIE ! Chcela by si bývať čo najlacenjšie, ale z čo najvyšším komfortom ? Určite áno. A robila by si pre to všetko aj bez zásahu štátu a zákonov v medziach svojích možností. Áno. Štát to akurát zákonmi predražuje a vymýšľa nezmyselnosti (napr. energetický certifikát) namiesto toho, aby pomáhal a podporoval. Samozrejme rešpektujem že nejaké regulačné princípy dodržiavať treba. Ale mali by mať svoju hranicu.
A teraz k tomu či ide o stavbu na trvalé, alebo rekreačné užívanie. Máš pravdu. Zákon je taký. Ale žiaľ je zároveň ukážkou nezmyselnosti a tiež nemožnosti sankcionovania nesprávneho použivania (trvalého miesto krátkodobého), keďže nájsť hranicu medzi celoročným a rekreačným je veľmi obtiažne. Ako to merať ? Na hodiny, dni, mesiace ... ? Jedine s čím musím s tebou súhlasiť je znečistenie životného prostredia odpadovými vodami. No nie fekáliami (dajú sa jednoducho recyklovať), ale čistiacimi prostriedkami. Ale čo ak používa iba čistú teplú vodu ?
28. 3. 2016   Lolo
Pokial mas vlastny pozemok a nanom mas maringotku, alebo maringotky, tak to nieje stavba.
Ak maringotku, roadhouse, alebo karavan, nemas pripojenu na IS, nieje to stavba.
Ak kadibuda bola sucastou zahrady, tak to je kadibuda v zahrade, nie sucast domu.
Odpadove vody nevznikaju, lebo pouyivaju prostriedky amwaz, ktore vdaka obsahu organofosfatov, sluzia ako hnojivo.
Ale v Slovakistane to legalne nejde, ako to maju ty mlady v USA.
V Slovakistane mozu podobnym sposobom, na cudzom pozemku, byvat len hnedoslovakistanci, alebo v EU neoeuropania a stavat si slumy, mozu tiez len neoeuropania.
My ostatny mame smolu.
Lebo aj unimobuda i kontajner obytny, je v Slovaksitane povazovany za stavbu.
Hnedoslovakista nci maju zo zakona vynimku, oni mozu byvat i v CHKO v osadach, ktore su nelegalne.
Dokonca to, co by pre bielych, bolo dovodom, na odnatie deti, ako napriklad viacclenna rodina v garsonke, je v Masickove, povazovane za nadstandard hnedoslovakistanske j architektury. Pripojenie na IS v podobe tukabel, tukabel, je prehliadane a legalizovane, ako docasna pripojka.
Takze az draha Lea leona, pomocou stavebneho zakona, zburas jednu cigansku chatrc, mozes riesit nasledovne aj moju maringotku.
28. 3. 2016   Tan
Aký bol ten socík a komunisti hnusný - toto sme chceli.
28. 3. 2016   Lolo
Zijem v podstate rovnako, ale nerobim to dobrovolne, donutila ma ku tomu doba a nedostatok penazi.
Problem je, ze vyssim vekom, niektore aktivity prestavaju byt mozne.
Nieje vsak mozne, aby takymto sposobom, zila vatsina otrokov v slovakistane.
Ale keby takto zili aspon ty, co maju malo penazi, alebo chcu usetrit, vznikali by okolo miest Slumy.
Napriek tomu, ze takyto zivot je lakavy, pokial nema mlady clovek zdroj prijmu blizko v nejakom meste, nieje mozne, kazdy den cestovat, trebars 100km od bydliska v lese za pracou.
Najma v chudobnom slovakistane, by to nepomohlo ani prirode, ani rodine, ani ludom, co by ako nomadi cestovali denne do zemlianky.
Staci si pozriet, ako vyzera vdaka podobnej "slobode" Blatisrava a jej uradnicko- robotnicke kolonie, okolo, kde kazdy den stoja zapchy niekolko hodin sem a niekolko hodin von, aby sa ludia dostali do satelitov v horizontalnych panelakoch.
28. 3. 2016   kakadu
Za toto ste štrngali,
keď ste počas kontrarevolúcie 1989 odmietli krajšie zajtrajšky, ktoré sme budovali počas socializmu
a keď ste prevolávali Havel na hrad
28. 3. 2016   obchodnik
Malo si strngal.
Ja som si vystrngal dobry kapitalizmus.Len si cestujem uz vyse 15 rokov.Na robotu mam druhych.
1/1