Názory čitateľov


Názory k článku:
Nápad na rozbehnutie vlastného podnikania nestačí, musíte si vždy vedieť zohnať peniaze

23. 8. 2016   klamu
ja som vymyslel inovácie pre BOZP a podnikatelia boli povinný si tie inovácie zadovážiť a myslíte že konali podľa zákonov? vymyslel som napríklad inováciu pre odstránenia všeobecných ohrození ako sa stalo v Kurimanoch a ak by boli použili inováciu tak by robotníci zo spadnutého mosta neboli usmrtený. Čo myslíte že urobili?
23. 3. 2016   Lolo
Je to jednoduche.
Meno666, si len zrucny, nie sikovny.
Sikovny by to cele ukoucoval ako riadiaca jednotka a nechal pracu zrucnym.
V Slovakistane je este celkom bezne, ze sikovny zrucnym neplatia.
23. 3. 2016   Meno666
Presne ako pises - Slovakistan - neviem, ci zamestnavas nejakych ludi, ale skus najst niekoho, komu sa u nas chce naozaj pracovat. Je to obrovsky problem, riesenim je iba zamestnavanie rodinnych prislusnikov, ktori naozaj maknu a nesnazia sa ta obrať, ked je moznost. A takisto skus vyuzit nejake sluzby - neodbornost, nezaujem, neochota, drze vystupovanie a vyuctovanie nevykonanych veci je na dennom poriadku. Preto co si clovek neurobi sam, tak bude mat obrovske stastie, ak to bude urobene na 100%
24. 3. 2016   Miška
Toto je, bohužiaľ, na Slovensku veľký problém. Všetci by chceli robiť čo najmenej, za čo najviac peňazí :( .
23. 3. 2016   Meno666
Ja som vyvinul jednu inovativnu vec a najtazsie bolo zohnat niekoho, kto sa orientuje v danej oblasti a ma na to cas. Ja konkretne som potreboval strojara, ktory by mi urobil vyvoj podla mojich poziadaviek a urobil mi aj technicku dokumentaciu. Sam som si studoval podanie patentu, vybavil ciarovy kod, prislusne certifikacie, balenie a teraz rozbieham marketing. Vsetko trva neuveritelne dlho. Podla mna by malo vzniknut nejake vyvojove startupove centrum, kde by mi zrealizovali moj napad aj so vsetkym tym, co s nim suvisi. Malo by obsahovat moznosti vyroby kovo, sklo, plast, drevo..., pravnici na to, aby pomohli s legislativou a patentami, marketeri a niekto, kto sa vyzna v pozickach pre podnikatelov. Peniaze su sekundarny problem. A este - z aplikacii sa clovek nenaje a nedaju pracu ludom bez vzdelania. Ja by som zalozil nejaky naprotivok Silicon valey (napr. Karpatia hills :) s podmienkou, ze sa v nom budu realizovat vylucne hmatatelne produkty, ktorych vyrobu (alebo aspon cast) by zvladli aj ludia po 50-tke, nech maju pracu aj oni.
24. 3. 2016   Miška
To je vynikajúci nápad, a Karaptia Hills.. :D :D .
Myslím, že teraz už existuje niekoľko 'inkubátorov' kde ľuďom radia ako na to - skús vygooglovať. Priateľ podniká v službách už 5 rokov a s financovaním mal na začiatku tiež problém. Keď začínaš od nuly, len s nápadom a drivom, tak je úplne nemožné získať úver z banky. Alebo aspoň vtedy bolo.
31. 3. 2016   Jarula
Ahoj, a ako to nakoniec vyriešil? Ja by som chcela rozbehnúť taký svoj menší biznis popri materskej a tiež narážam na problém financií. vďaka
1. 4. 2016   Miška
Museli sme si požičať. Kukni kolektivne poziciavanie ;)
5. 4. 2016   Miška
máme dobrú skúsenosť so žltým melónom
23. 3. 2016   Zoltan
a toto je taká volovina...... vždy keď sa hovorí o start-upoch je to o programovaní..... na programovanie človeku stačí počítač plus nápad a čo ostatní?... kraviny
23. 3. 2016   cíferčan
Povedané inak:"I genialny nápad bez financii je vlastne blbosť,lebo ho nemôžete zrealizovať ".Platí stará múdrosť "kto je múdry a nevie získať peniaze,je vlastne hlupák nie chytrák ".
23. 3. 2016   ainemunys
Význam slova chytrák : prefíkaný, ľstivý . Smutné keď múdreho porovnávate s chytrákom !
23. 3. 2016   anonym
Koľko úspešných firiem založil autor na Slovensku? To je ako radiť niekomu, aby tu napísal a vydal bestseller, o ktorý sa vydavatelia pobijú. Predať 200 tisíc kusov knihy v USA nie je taký problém ako sa vôbec dostať na trh na Slovensku, kde úspechom je 200 výtlačkov, financovaných z iných biznisov. A kto číta slovenčinu v zahraničí - a kto angličtinu?
23. 3. 2016   megaman
boze uz dlho som necital take zbytoce keci...
1/1