Názory čitateľov


Názory k článku:
Prekvapujúce odhalenie: Kvôli čomu nedokážu mladí zarábať, ako by chceli

11. 3. 2016   Lolo
Ja vidim problem v tom, ze mlady ludia, produkuju velmi ucinne velke nic, len odpadove teplo, pri stale zvysujucej sa rychlosti produkovania nicoho, je to, co im vytvara podmienky pre zivot.
No a my stary, co sme vytvarali strasne neucinne a neusporne vsetko, tak vdaka nadbytku casu, sme vytvorili generaciu Y.
Je nad slnko jasnejsie, ze problem je v tom, kolko zdrojovych moznosti, dostava stale vatsie mnozstvo ludi na planete.
Nakolko neexpandujeme do vesmiru, tak o zdroje, sa musime delit vsetci a ich dostupnost je zamerne upierana, pretoze sa tak tieto zdroje a suroviny, daju lepsie predat.
Dokonca by som si dovolil tvrdit, ze nas, ako masu ludskych zdrojov, nielen v kolonialnom Slovakistane, nechavaju nedobrovolne demontovat a rozkladat a pripadne recyklovat samych seba a redukuju populaciu, pomocou procesov a nastavenych systemov, sposobom, ktory tu este nebol.
Dokonca aj homogenizacia v podobe neoeuropanov, mi pripada ako cielene destrukcny proces, ktory hra na vycerpavanie potencialov, ktore sa nahromadili v nasej civilizacii.
Podobne destrukcne procesy, sa stali po 89 roku v Cechoslovakistane, ktory rozmenili na drobne a cielenym vypredajom kumulovanych zdrojov, alebo hlasanim slobody, extrahovali podstatu statu a nechali len hnijuce bahno.
A to este aj kolonialne bahno, ktore tvori nasu domovinu, no navonok sa javi, skor ako kanal.
Ak ma v tomto procese najst miesto generacia Y, tak to ma daleko tazsie, ako my, stare vypasene larvy. Aj tak to co sa vyliahlo, odletelo klast vajicka inde. Ak tomu neobjedli kridla, ine pandravy.
11. 3. 2016   cíferčan
To je ale prekvapujúce odhalenie,ale pre koho ?Veď je to každému jasné,že keď niekomu sa " darí" a zbohatne,tak musel okrádať svojich zamestnancov,alebo obchodných partnerov,pardon to nie je krádež,to je byznys.Prečo sa vytvorila veľká masa nezamestnaných,no aby prinútili tých čo mali akože šťastie byť zamestnaní pracovať nie za mzdy,ale za almužnu.Pri tých nízkych mzdách najmä mladé rodiny sú nútené sa zadlžiť,aby zabezpečili najnutnejšie potreby rodiny a tým vlastne dávajú príležitosť bankám,aby im z tých almužní ešte čo najviac zobrali.Je to dokonale prepracovaný systém a ako dokazujú vysledky volieb,tak v dohladnej dobe to nemá nádej na zmenu.
11. 3. 2016   janči
sa spamätaj.píšeš čisté sprostosti
11. 3. 2016   cíferčan
Ja som sa už spamätal a vidím tú beznádej,len Ty ešte žiješ v ilúziach,zobuď sa.
11. 3. 2016   anonym
no,veď o to tu ide.všetkých zadlžiť,lebo zámerne dostávajú minimzdu,no a potom sa banky zrazu ohlásia,že chcú všetko naraz splatiť.Čo potom tí chudáci budú robiť?Zavrú ich do gulagov?No veď už sú postravené.Imigrant i odídu a tábory ostanú pre našich...
11. 3. 2016   Szekeres
toto su lzi, lzi, lzi. V absolutnom rozpore s mojou empirickou skusenostou, preukazatelne akymkolvek sociologickym prieskumom. Existuje skupina mladych, ktori zaujimaju v spolocnosti poziciu novodobych faraonov. Ibae tito "nie su vidiet". Existuje vela takych, ktori su na tom horsie, ale vaecsinou preto ze sa dobrovolne zadllzili. Trh prace (zamestnavatelske zvaezy) navidomoci zvyhodnuju mlade rocniky. Politici - prostitutky riadene zamestnavatelmi tieto tendenciu este viac akceleruju a betonuju (richter, valentovic a nemoralne zakony). Skutocny problem je v drasticky sa roztvarajucich socialnych nozniciach a masivnom nastupe spolocenskeho kastovnictva, a to bez ohladu na vek ..statistickych jednotiek.
11. 3. 2016   123
Kým sa bude podporovať tento "dlhový systém", tak to pôjde dolu vodou. Mladí si zvykli mať viac materiálneho vďaka možnosti nakupovať na DLH a to ich zničí.
11. 3. 2016   pinky
netaraj dve na tri. Vasa generacia nemusela ani len teplou vodou setrit. vsetko ste prejedli a narobili ste dlhy ktore bude treba zaplatit. ale to uz budete na dochodku sa nam vysmievat
11. 3. 2016   123
Nemuseli sme, ale napriek tomu sme šetrili a pamätám si aj časy, keď sme tú teplú vodu ešte vôbec nemali.... Ty táraš, nevieš, o čom hovoríš. Neprejedli sme - boli sme štíhli - deti aj mládež a jedlo sa podstatne menej a pravidelne, nie stále, ako je to teraz.
11. 3. 2016   Penzista
Čo si mal na raňajky? Veď len samé sračky Ti vytekajú z tej sprostej gebule.
11. 3. 2016   Penzista
Ten prvý patrí pre pinky!
11. 3. 2016   ainemunys
pinky !
Kto všetko prejedol ? Československo ku roku 1989 nemalo žiadne dlhy, naviac ešte malo mnoho pohľadávok !
Na dlhy sa musíte pýtať "demokratov" a "pánov" dlhovej ekonomiky zavedenej bankármi a oligarchami po roku 1989.
11. 3. 2016   anulo@aol.com
Caskoslovensko nemalo dlhy? Kde si to nabral?Zil si vtedy alebo kolko si mal rokov?
11. 3. 2016   janči
asi si mal 3 roky,ináč by si nenapísal tieto voloviny.dlhy československo malo.
11. 3. 2016   ainemunys
Asi máte obaja "pravdu". Ste výborní ekonómovia, pozrite si však hodnotenie Uni credit bamk po započítaní pohľadávok u Ruska a o ich vymáhaní Slovenskom, ešte aj Československom, resp. čiastočnom "odpustení" dlhu, dlhy za vojenskú techniku, lode, cukrovarnícku techniku, textilné stroje, motocykle a pod. u ďalších aj západných odberateľov.
V Roku 1993 malo Slovensko pomer zadĺženosti ku HDP 25,7%, v roku 2001 52,4%, v roku 2012 75,2%, tzn. že v roku 1988 to nemohlo byť viac ako 10% a pri vzájomnom započítaní s pohľadávkami to bolo asi koľko !!!
A k tomu veku: človek, ktorý vtedy bol ekonomicky aktívny, má vžitú diakritiku a nedovolí si si pohŕdať iným len pre jeho názor. To prenechá ... .
My sme neznámym osobám vykali !!!
11. 3. 2016   smutik
Som zvedavy dokedy toto "perpetum mobile" zivota na dlh, zivota na ukor buducnosti a dalsich generacii vydrzi. Kedy sa to zlomi a cela tato "hej civilizacia" pojde do prdele, kam pri nasom pristupe patri...
11. 3. 2016   Dave
Pokiaľ krajiny budú žmýkať zbytočné výdavky na zbrojenie, utečencov, ekoteroristov, ľudské práva VŽDY len jednej strany chrániace nevládne organizácie,parazit ov (POZOR, nielen z radov neprispôsobivých,al e aj bohatých a tzv. podnikateľov) a mladí budú nechaní na pospas biede,ktorú každodenne vidia a zažívajú,tak vývoj pôjde presne tam,kam smeruje podľa vybraných viet tohto článku. Bude menej ľudí, ekonomika sa prepadne.
Aby to nakoniec neskončilo niečím veľmi zlým.Som mladý,nerád by som sa toho dožil.
11. 3. 2016   Kritik
Mám dojem, že si trafil klinec po hlavičke.
Vinu nesú poprevratové vlády, ktoré nevedia vládnuť. Ekonomickými nástrojmi v podstate nútia mladých, aby za prácou a príjmami odchádzali do zahraničia. A tí po spomienke na pomery na Slovensku sa radšej domov nevrátia. Po čase tu zostanú len dôchodcovia, cigáni a oligarchovia.
Aký bude toho koniec, tak to si vie určite každý predstaviť.
11. 3. 2016   anonym
Mladý ľudia to majú ťažké, veru tak. Lebo nie každý môže byť zamestnaný v EU parlamente a brať 20 000 € mesačne a potom dôchodok 10 000 €. Áno je to tak môžete si to overiť, lenivé ovce si zaslúžia 500 € mesačne. Kde sa my hrabeme na pracovitých politikov.
11. 3. 2016   jojo
stupajucu prijmovu nerovnost na ktoru sa cim dalej poukazuje vicej institucii sa EU snazi riesit cez ECB tlacenim novych penazi, ale akurat oddialia problem vytvorenim bubliny, ked zadlzia este viacej obyvatelstvo, ktoreho problemom su nizke prijmy, preto trapi EU aj deflacia, svet sa ocitol v pasci, ked uzke skupinky bohatnu vlastnia 90% bohatsva sveta a obcania zo svojich nizkych prijmov nedokazu tahat spotrebu, aby vznikal ekonomicky rast !!!
11. 3. 2016   MiD
jojo veľmi dobre si to napísal. Presne toto sa deje.
11. 3. 2016   anonym
Je potrebný liek ktorý sa volá čo je tvoje je i moje všetko je všetkých v jednote je sila kto ich zastaví zákon je funkčný len dovtedy pokiaľ ho rešpektuje vedčina ktorá môže kedykoľvek ho zmeniť v prospech spoločnosti rok 48 je toho dôkazom .a toho sa kapíci boja boja ako satan kríža .
1/1