Názory čitateľov


Názory k článku:
Investori odkazujú centrálnym bankám: Už vám neveríme, nemáte dostatok možností ani potrebnú vôľu

23. 2. 2016   Lolo
Ja si myslim, ze je to stale ta ista kriza, krora zacala v roku 2008, dodnes sa nic nevyriesilo.
Z prehadzovania horuceho zemiaku, sa stalo prehadzovanie velkeho houna, ktore stale viac smrdi.
Okrem toho, stale sa riesia nezmyselne symptomaticke opatrenia, ktore sluzia len na to, aby ovcanom boli odsavane zdroje, nielen v podobe penazi, ale neustalym neriesenim, liqiduju uspory, liqiduju aj buducnost, rozkladaju a recykluju vsetky prostriedky, ktore sa daju pouzit ako aktiva a aj pasiva, transformuju na depozitne zalohy, ktore nestracaju na hodnote a su okamzite dispozibilne a preveditelne, do neuveritelneho kolotoca, umelych strat, kde sa umoruju, devalvuju a tieto produkty nam stale davaju vyzrat a predstavuju nam to, ako najlepsiu mnamku, predkaldaju nam jedinecnot svoju i podstatu, sta by bozie zjavenie.
Podstatou centralnych banksterov je v podstate legalny zlocin, posvateny kleptokraciou statov a oligarchiou.
Tvrdia nam, ze nic lepsie neexistuje, ziadna alternativa nieje lepsia, ako ich snaha o to nas osklbat.
Problem je, ze pokial sa najde stale skupina ludi, co to schvaluju, alebo skupina ludi, co to akceptuju a su ochotny socializovat straty na ovcanoch, system bude fungovat nadalej. A to aj za cenu toho, ze su schopny doslova vymenit aj ovcanov v krajine, alebo aspon rozriedit zavedene socialne vazby, pomocou "neoeuropanov" a nastavit riadenu destrukciu systemu tak, aby bol ziskovy. Ziskovy pre oligarchiu.
Je uplne jedno ci spustia nejaku vojnu, alebo znicia nejaku krajinu, sposobia hladomor, chaos, alebo nestabilitu, vsetko je vynosne.
Vsetky sposoby su dovolene a akykolvek prostriedok, je ospravedlnitelny vyssim dobrom.
23. 2. 2016   Slepúch
Keď nemôžu bankári naštartovať ekonomiku, nech idú na vrakovisko a nech skúsia nejaké staré vraky aspoň naštartovať.
23. 2. 2016   vin
O akých investoroch sa tu píše? Na akciových trhoch pôsobia väčšinou špekulanti, žiadni investori. Nazývajte veci pravými menami. Kvantitatívne uvoľňovanie len podporuje špekulácie a do reálnej ekonomiky sa z nalievaných peňazí dostane minimum. To je dôvod prečo to nefunguje.
23. 2. 2016   G.S.
To sú "investori" z pyramíd. Im to funguje pri ovplyvňovaní trhu, manipulácii a podvodoch. Vtedy majú možnosť okradnúť skutočných investorov, ktorí idú do obchodov s vlastnými peniazmi. Ale teraz musia okrádať len seba navzájom. Ako vravel tuším Kryl "Zlodějú je už tolik, že si kradou navzájem". Takže cenu akcií dvíhajú len peniazmi od centrálnych bánk. Ale drobní chudáci už nemajú čo ponúknuť a tak zisky klesajú. A z reálnej ekonomiky vysávajú aj tie peniaze, ktoré v nej ešte ostali. Ľudia kvôli takýmto zmrdom chudobnejú a oni si voľkajú ako prasce. Zakázať takéto pochybné obchody a na burzách nech obchodujú len s tým, čo reálne vlastnia. Po poklese by sa ekonomika rýchlo pozviechala a nebolo by potrebné stále nafukovať bubliny aby tieto parazity mohli existovať.
23. 2. 2016   XXX
Tak tak. A nie len na akciovom trhu. Vacsina sa zobchoduje a do reality sa dostane naozaj iba minimum peniazkov. Rozpravka o regulacii trhu je uz davno iba rozpravka.Fundament sem fundament tam pustime neake vyhlasenie posleme neaky ten parik o 300 bodov UP zarobime a za par hodin korekcia a vsetko je v poriadku. To plati aj pre akcie a kopec dalsieho. Jedine kto na tom
23. 2. 2016   b
sprostosti, naco dzgate prachy do gagora bankarom a skupujete statne dlhopisy, ekonomiku nenastartujete tym ked date este viac prachov tym co uz vela maju... ked spotrebitel nema zaco nakupovat, ziadne vynosy nebudu :D
23. 2. 2016   fero z BA
a čo tak skúsiť minimalizovať vplyv štátu na chod ekonomiky. Politici dokazujú, že vedia zničiť akýkoľvek fungujúci systém a tu to dokazujú. centrálne banky v EU už dávno nie sú nezávislé, čo situáciu dramaticky zhoršuje, takže urobiť krok späť
23. 2. 2016   anonym
Pán je vtipkár, štát už nemá vplyv na chod ekonomiky, to si treba uvedomiť. Na vývoj slovenskej ekonomiky má štát veľmi malý vplyv. Už nevlastníme ani štátne podniky. Slovenská ekonomika je závislá od exportu zahraničných investorov na slovensku. Čím vyššiu produktivitu budeme mať, tým vyšší dlh budeme splácať. Celá ekonomika je podvod, pretože dlhy sú už nesplatiteľné.
23. 2. 2016   fero z BA
Vôbec si ma nepochopil .Základný predpoklad je, že štát nemá čo vlastniť akýkoľvek podnik a minimalizovať všetky obmedzenia,predpisy , zákazy, registrácie, povolenia, ministerstvá, v prípade SR zfunkčniť súdnictvo, políciu, ....
24. 2. 2016   miro
Ak by štát nerobil obmedzenia, zákazy atď tak by trh prebrali monopoly a kartely. Potom by nastala napr situácia v zdravotníctve ako v USA že u zubára by si za opravu zuba zaplatil 2.000eur. Alebo za jednoduchú operáciu 10.000eur. Jednoducho Penta by nás podojila ešte viacej než teraz.
23. 2. 2016   Blind man
Prestaň sa tu ukazovať ako nejaký dementný KOKOT s tými Tvojimi príspevkami.
23. 2. 2016   anonym
Blind man, sám si sa ukázal ako veľký inteligent so svojím príspevkom.
Kde končia argumenty, začínajú nadávky.
1/1