Názory čitateľov


Názory k článku:
Muž, ktorý sa rozhodol úplne zbaviť peňazí: Žije v jaskyniach, konzumuje potraviny z kontajnerov a zrazenú zver

18. 2. 2016   anonym
ak by zacali vsetci zit takymto sposobom, aj kontajnery by boli prazdne a nebolo by zrazenych zvierat na ceste...
18. 2. 2016   Szekeres
no, hlavne by sa ostatnym viac uslo. Lebo, nech uzu tento clovek zije akokolvek nestandardne, jeho zivotne naklady predstavuju minimalne naklady ako na ucet prirody, tak i na ucet ostatnych ludi okolo neho. Na rozdiel od sposobu zivota tych bohatych, ktori stahuju vsetko "pod seba" a ich zivotne naklady su neporovnatelne vyssie. Inymi slovami, spolocenska tenzia by sa znizila...a priroda by si vydychla.
17. 2. 2016   anonym
Keby nebolo bohatych skapal by od hladu:-)
17. 2. 2016   Szekeres
somarina! Keby nebolo bohatych, mozno by mal svoje policko, kde by si co-to dopestoval. Mal by moznost lovit zver v lesoch, ktore maju teraz obsadene bohati. Mal by sancu predavat produkty nejakeho remesla, ktore mu bohati znemoznili pasovou velkoprodukciou (na ukor zivotneho prostredia) a ktore mu znemoznili tak, ze figurky v rukach bohatych nastavili legislativne systemy tak, ze znemoznuju prezit maloproducentom, remeselnikom, zivnostnikom, samozivitelom...v prostredi velkoprodukcie, globalneho obchodu a statnomonopolistick ej produkcnej masinerie
17. 2. 2016   1300
Nieco na tom co si napisal bude, no ale mas nejake riesenie - :).
19. 2. 2016   Szekeres
to bola otazka na mna? Ano, viziu mam. Smer cesty mam....ale naco je Ti moja odpoved? ..ked vlastne aj mne je to na..k nicomu
17. 2. 2016   Bynk
nepoberá žiadnu podporu od vlády a to ani v podobe stravných lístkov.
Ale v USA krajine neobmedzených možností, slobodi a bohatstva, kto by už len bral od vlády nejaké zbytočné stravné lístky? Ved všetci sú taký vypasení z hambáčov že sa už ani nevmestia do Abramsov! :-)
17. 2. 2016   1500
To je len dôsledok nevedomosti, preto su taky vypaseny z hamburgerov + kola samozrejme to je dalsi problem.
17. 2. 2016   šľáktrafer
v našej "slobodnej spoločnosti" to má jeden vážny háčik (či skôr šibeničný hák) - že človek sa od narodenia stáva povinným platcom - do zdravotnej poisťovne. Ako dospelý - bez rozdielu - musí platiť - či sa mu to páči alebo nepáči, či žuje v jaskyni a žere korienky,,,platiť musí...
Ďakujeme, pani sociálno-kresťansko -kozmopolitno oligarchická demokracia...
17. 2. 2016   trader
Ked zijes v jaskyni tak platit nemusis lebo jaskynu ti exekutor nezoberie.
17. 2. 2016   Szekeres
to je iba polovicna pravda. Lebo to znamena, ze takyto osud je uz tvoj zivotny udel a uz nikdy, NIKDY sa nebudes moct zaradit do normalneho zivota. Lebo exekucia sa s tabou bude tahat az do smrti cokolvek nadobudnes, hned ti to zoberu. Cize je to vlastne smrt za ziva. Naopak, slaktrafer uderil klinec priamo po hlavicke. To co napisal indikuje, ze zijeme vo fasistickej spolocnosti. Hned ako sa narodis, si nevolnik a musis otrocit. Zostat sice nahy a hladny, ale slobodny nie je mozne. A to ani len docasne.
17. 2. 2016   classic chess
Predstavme si na chvíľu, že by sa rozhodol celý slovenský národ odísť do lesa, žiť z odpadkov (čoho a koho?), zdochlín (po mesiaci by nebola ani zdochnutá myš) a žiť bez peňazí. Všetci takíto jednotlivci - náturisti - si mýlia výstrelky jednotlivcov a ich štýl života s možnosťami spoločnosti. Práve čím je spoločnosť konzumnejšia, tým viac takýchto odchylákov môže na spoločnosti parazitovať.
17. 2. 2016   leaf
parazitujuci skor ti co su pri moci a cucaju statne peniaze, nemyslim si ze tento typek berie druhym na ich ukor (ako to robi parazit)
17. 2. 2016   Lolo
Myslim clasicky syr, ze nejde o parazitovanie, ale o symbiozu.
Podobne, ako ked muchy zjedia houno.
Nebyt lariev, valalo by sa dlho, nez by sa zosusilo.
Problem netvoria symbianti v podobe typka, co zbiera mrciny a zije dobrovolne ako homeless, ale problem tvoria nedobrovolne vyzivovane entity, napriklad dlhe roky u nas hnedoslovakistanci, neskor romovia, velmi davno vraj cigani.
Moderny neoeuropania su rovnako aktivny v poberani davok a vyzivovani i mnozeni sa.
Keby sme dostavali davky, aspon polovicne, ako neoeuropania, teplu stravu 3x denne, internet, saty a byvanie, tak bez ohladu na stav a vek, by si aj ty, ci mas 15 rokov, alebo 30, ci 80, ako chlap vybuchal aspon dalsie 4-5 deti..
Uz len preto, aby bola sranda.
Lenze bezdomovec, alebo zanestnany clovek dostane po papuli, nie nejake davky, sluziace na vyrobu deti, ako prostriedku obzivy.
Otazka je, preco pracujucich, nechce stat, nielen slovakistan, vyrusovat zakladanim rodiny, pretoze je vyhodne, ked jedny pracuju a druhy spotrebovavaju.
Tam tkvie problem kleptokracie a sposobu ekonomiky v kapitalizme, ktora zle prerozdeluje zdroje.
V istom momente sa dalsi, ako hen ten typek, odstrihnu a zacnu robit vsetko inak.
Aletrnativou podobneho myslenia a entropie fundamentu, je masove hnutie, ako napriklad Islamsky Stat, alebo Boko Haram.
Aj oni zacali robit veci inak.
Ci dobre, sa uz nedozviem.
17. 2. 2016   Miro
lebo tu zver zrazil rychlo utekajuci medved, na ceste vyslapanej kojotmi.
a kontajnery si vyrobili hlodavce a mudra sova im ich zacarovala aby sa tam objavovali zvysky potravin.
dalsi blbecek co by bez dosledkov civilizacie neprezil, ale je prilis hlupy na to aby to vobec pochopil.
17. 2. 2016   1400
Ale nie to je len zopar jednotlivcom ktori vyznavaju iny styl zivota.
17. 2. 2016   anonym
FICO NAS ONEDLHO donuti tiez sa stat pustovnikmi..Uz teraz sme podaktori!
17. 2. 2016   2393
FICO je SMRT! od CUKY & LUKY ;)
17. 2. 2016   Lolo
Hm, no tak ja zo svojej pozy, viem asi tolko, ze keby mal babu, co by mu otrcila, alebo nebol asexual, tak by zil v jaskyni, alebo privese, zieral by zvieratka zrazene pri ceste, ale aj plechovky a iny bordel, ktory by nosil do zberne aby zenu ktoru miluje, alebo aspon prasi, mohol obdarovat.
V Slovakistane toto ale nieje mozne, pretoze ak by som chcel zobrat zrazene zviera pri ceste, je to trestne ako pytliactvo, je uplne jedno ci je to pes, macka, zajac, alebo srnka, ci muflon.
Rovnako neplatenie odvodov je trestne, ale i byvanie na cudyom pozemku, ci taborenie v lese, mimo hnedoslovakistancov ..
Ty ale peniaze dostavaju
17. 2. 2016   peto166
a preco sa nezbavil aj siat a nechodi len v kozuchu z tej zrazenej zvery a tie svoje skulky taky hnusny ludsky vbynalez preco tiez neodhodi???
17. 2. 2016   Szekeres
ked to urobis ty, potom rozdavaj "rozumy"!
1/2staršie